Apelsinrisotto med kassler
Ingredienser
1 port
1/2 dl avorioris
1 1/2 dl vatten
1/2 hönsbuljongtärning
1 morot
1 bit purjolök
1/2 apelsin
2 skivor kassler, 90 g
1/2 tsk olja
svartpeppar
1/2 dl mild yoghurt
2 msk riven mager ost, 10 % (kan uteslutas vid mjölkallergi)
Så här gör du
Koka riset i vatten med buljongtärning på svag värme utan lock ca 20 min och rör då och då. Skala och skiva moroten tunt. Skiva purjolöken och skär apelsinen i små bitar. Rör ner moroten i riset på slutet av koktiden. Stek kasslern i olja i en stekpanna. Krydda med peppar. Rör ner purjolök, apelsin och yoghurt i risotton. Strö över osten.
Kommentarer
Postat av: Bele
Gött! Hoppas allt är fint där uppe!
Trackback