Skutans topp

Igår lovades finväder och jag laddade för en vandring upp till toppen av skutan. När jag så vaknade på morgonen så var det klarblå himel och säkert 20 grader varmt ute, helt underbart.
Så jag packade väskan med lite lunch, vatten och energi och sedan började jag min tur upp mot toppen.

Jag bestämde mig för att gå framsidan upp, då den inte är lika lång som de andra vägarna som finns upp. Men bara för att den är kortare så blir den ju bra mycket brantare också, så det är ganska jobbigt närman börjar klättringen upp.
Men jag tycker det är jävligt skönt, för då blir det som ett riktigt bra pulsträningspass. Det är bara att bita ihop den första timmen, när man väl når hummeln så planar det ut ganska bra.

Jag lägger upp lite bilder så får ni se hur vandringen var och hur vackert det är på vårat fjäll här uppe i norr.


Som ni ser så är man lite svettig efter att kommit upp för trapporna vid hummeln.


Efter ca 1 timmes vandring så nådde jag det första stora snöfältet där man kunde krama snöbollar :)


Vyn från toppen, där jag även spänderade säkert 50 min med lunch och vila i solen :)



På väg neråt igen då, här ser ni tusenmetersliften och den lilla gröna kulle i mitten av foto som niser är totthummeln som jag brukar gå runt ibland.


Ännu ett snöfält och som ni kan se så fick jag glida ner frör det och känna känslan av vårslask under fötterna igen var grymt kul!! :) Man blev lite sugen på att ta några svängar med skidorna nästan!


Vackert landskap!



Västra ravin, helt magiskt att gå igenom. Bara så vackert!!


En sista bild från gårdagens vandrin, denna fina bild är taen längst ner i susabäcken nästan ända nere vid fjällgården.


Det var en helt underbar dag på fjället, bara jag och den vackra naturen :)
Det är faktiskt rätt skönt att vara själv ibland när man går på så fort som jag gjorde, då kan man gå i sin takt och bara vara i sina egna tankar en stund :)

Väl hemma igen så blev det en rätt lugn kväll där vi kollade lite fotboll och satta upp en hel tavelvägg här hemma. En tavelvägg som har varit på G sedan vi flyttade in för ca 1 år sedan, så skönt att äntligen få den gjord.


Snyggt va!!?!?!

idag har det varit rätt lugnt än så länge, en liten morgonpromenad och sedan små fix här hemma som räkningar och städning typ. Men ikväll blir det lite jobb på gymmet och även lite träning för min del innan man skall slå sig ner i soffan och kolla på Spanien vs Portugal i VM!!!

//PS

Lunch på toppen

20100628093 (MMS)

Efter 1,5 timmes vandring och ett antal höjdmeter kan jag nu avnjuta denna lunch men en av världens vackraste utsikter :) I'm the king of the world.....


Sockerpanerad lax med fruktsallad



Ingredienser

4 port

4 laxfilébitar à 150 g
2 msk råsocker
salt

 

Salsa:
200 g mango, gärna fryst
1 granatäpple
2 salladslökar
3 msk sweet chili-sås

 

Linser:
2 dl svarta belugalinser (Renée Voltairs, finns i större matvaruaffärer)
1 grönsaksbuljongtärning
80 g färsk bladspenat
1 tsk olivolja
1 msk vinäger
salt, peppar

 

 

Så här gör du

Börja med att koka linserna. Lägg dem i en kastrull och täck med vatten. Tillsätt buljongtärning. Sjud under lock i 20 minuter tills de mjuknat. Häll av resterande vatten och vänd ner spenaten, olja och vinäger. Krydda.
Sätt ugnen på 175°. Panera laxbitarna i råsocker. Hetta upp en grillpanna och grilla laxen runtom. Lägg laxbitarna i en ugnsfast form och ugnsbaka mitt i ugnen i 15 min tills den är genomstekt. Krydda.
Skär mangon i mindre tärningar. Halvera och gröp ur granatäpplet. Ta bort alla vita hinnor och spara kärnorna. Hacka löken fint. Blanda samman mango, granatäpple, lök och 2 msk sweet chili. Servera laxbiten med salsa och lins-/spenatröran. Ringla över 1 msk sweet chili-sås.
8,3 MBP, 526 kcal/portion


Svampomelett med spenat och sharonsallad



Ingredienser

2 port

200 g blandad svamp
½ msk smör eller margarin, ev. mjölkfritt
4 ägg
6 msk vatten
salt och peppar
70 g babyspenat
125 g körsbärstomater
1 sharonfrukt i klyftor

Dressing:
2 tsk pressad citron
1 tsk olivolja
½ tsk chili/lime eller salladskrydda

Garnera med:
färska timjankvistar

Så här gör du

Stek svampen i smöret tills den knäpper. Vispa samman ägg, vatten, salt och peppar och häll över svampen. Grädda en omelett – stick i smeten då och då så att den ogräddade smeten får rinna ner och bli gräddad. Omeletten är färdig när den är krämig på ytan. Häll dressingen över salladen och servera till omeletten.

 


Teryaki laxspett med wok



Ingredienser

2 port

250 g laxfilé, skinn och benfri
2 msk färdig teriyakisås
1 ½ tsk sesamfrö

 

Wok:
50 g glasnudlar av ris
1 strimlad paprika
½ tärnad zucchini
100 g broccoli i små buketter
2 tsk rapsolja

 

 

Så här gör du

Sätt ugnen på 200 grader. Dela laxfiléerna i två bitar vardera. Pensla med teriyakisås och strö sesamfrön på båda sidor. Placera laxen i en eldfast form och stek i ugnens mitt i ca 15 minuter. Tag ut och trä på spett.
Koka nudlarna. Hetta upp oljan och fräs grönsakerna blanka och smidiga i några minuter, de skall vara mjuka men ha tuggmotstånd. Vänd ner nudlarna.
Servera woken varm till laxspetten.

 


Tacoburgare med mangosalsa



Ingredienser

2 port

200 g nötfärs 10%
1 litet eller ½ ägg
ca 1½ msk taco bordskrydda
1 tsk olja
2 grova hamburgerbröd à 60 g, ev. glutenfria 
salladsblad
1 tomat

 

Mangosalsa:
50 g fryst mango i tärningar
skalet av 1 lime
¼ finhackad chili
½ dl minifraiche ev låglaktos
2 msk finhackad mynta

 

 

Så här gör du

Blanda färsen med ägg och tacokrydda. Forma till två hamburgare. Hetta upp oljan och stek hamburgarna ca 5 min på vardera sidan.
Fördela salladsbladen på hamburgerbröden och toppa med skivade tomater. Lägg på de stekta hamburgarna.
Blanda mango, limesaft, hackad chili, mynta och mini fraiche. Toppa burgaren med lite salsa och servera resterande vid sidan av.
Knyt gärna ett snöre om hamburgaren så håller den ihop  när du packar ner den.


Inköpsdag :)

Har varit ledig även idag, tur att man skall börja jobba imorgon igen så man kan få tillbaka lite ordning i sitt liv igen. Inte för att det är oreda i mitt liv, men ändå skönt att få tillbaka lite rutiner igen.
Idag på förmiddagen så var det väldigt fint väder här i byn så min morgonpromenad förgylldes med ett väldigt härlig solsken och helt underbart förmiddagsväder.

Blev en ganska segt utdragen förmiddag då jag vill njuta lite av vädret, när jag kom hem från promenaden så slängde jag upp våran hängmatta ute på balkongen som vi inte har satt upp än pga det dåliga vädret. Men idag var det så dags och gud vad skönt det var att ligga och slappa i den en stund.


Härligt!

När jag låg där och hade det som skönast så kom jag ju på att jag helt glömt bort att äta frukost och klockan var redan 11. Så efter en väldigt sen frukost så blev hela dagen försenad lite.
Ner på byn blev det iaf runt lunch för att gå till optikern och göra en synundersökning, nu när jag skall beställa glasögon.
Efter att jag kom hem sedan så har jag beställt ett par från internet, så dem får ni kolla på så fort de kommer.

Till lunch så lagades de pastasallad med kyckling och massa annat gott i.


Sjukt gott med sallad på soammren tycker jag!

Måste ju sedan fylla i varför jag har den överskriften som jag har på detta inlägg, ni undrar säkert vad det är jag har handlat nu. Trotts att jag tränar så mycket som jag gör så måste man ju få chansen att njuta av livet lite också, så idag var jag faktiskt på systembolaget och gjorde lite nya inköp till baren.


Smaskens!!!
Nu skall vi ha detta och njuta av under sommaren, när moder jord bjuder på fint väder på kvällarna :)

Efter mat, inköp och allt annat som det var idag så stod det träning på schemat. Idag var det planerat för ett gruppass på gymmet, tränar sällan gruppass men just detta är väldigt ra för min del.
Vi har ett pass som kallas funktionel pls på gymmet här, som består av en slags cirkelträning där man pushas till max av den som leder passet.
Ett väldigt skönt program där man pressar sig och verkligen tar ut allt man har i kroppen i alla muskler. Ett skönt pass för mig att slänga in lte då och då för att ge hela kroppen en rejäl genomkörare.

Nu ikväll så har jag avnjutit ett skönt bad och bara haft en skön stund här hemma, skall nu snart krypa ner i sängen och slapna av på spikmattan innan jag skall sova inför jobbdagen imorgon.

//PS

NY SÄNG!!

Idag har vi fått våran nya säng, ÄNTLIGEN :)

Denna dag har gått åt till att montera ihop den och städa undadn massa skit här hemma. Man börjar juröja i massa annat också när man börjar gå igenom massa.
Men hur som helst så gick monteringen hur bra som helst, vi är ett grymt team när det gäller att jobba ihop :)

Så här blev resultatet


Fint va!?!?!

Det skall bli sjukt skönt och jävligt härligt att få krypa ner i en så stor säng ikväll iaf. Efter att vi hade fått ordning på allt här hemma så blev det någon slö timme i soffan och kolla på lite fotboll innan jag gick till gymmet.
Idag var det armträning som stod på schemat, ett ganska lugnt pass för kroppen då jag laddar lite för ett långt distanspass imorgon på antingen inlines eller med löparskor på fötterna.

Nu ska jag sova efter någon skön timme ute i vattnet med lite fiske (se inlägget innan).

//PS

Kvällsfiske i Gevsjön

20100623088 (MMS)

Kvällsfiske i Gevsjön, i skrivande stund så står jag med vatten upp till midjan och njuter av kvällssolen :)


Ledighet!!

Igår blev det lite av en dag som inte var tänkt från början, men ändå en jäkligt skön dag. Jobbade ju mellan 13-18 och efter jobbet stressade jag hem för att äta lite och sedan gå och träna. Nu blev det ingen träning utan fiske i stället :)
Fredrik min gammla arbetskamrat från intersport ringde och frågade om inte jag var sugen på att hänga med ut på sjön en sväng och kasta lite.
Så efter lite betänketid så beslutade jag att hoppa över träning och flytta den till idag ist och följa med honom ut och fiska lite. Nu ble det ingen dunderkväll sett till hur många napp vi fick, men en riktigt fin lyckades iaf Fredrik dra upp.


Pose bild, med skutan i bakgrunden. Här har vi då Freddan....
Freddan är även han en mycket bra bloggare, kolla in hans blogg: Love wicked team blogg


Fin va!!??

Det var den kvällen det!

Idag var jag ju så ledig igen från jobbet, vi hade då planer på att ge oss in till Östersund för att handla lite nya saker till lägenheten.
Så in mot Ö-sund körde vi med plånboken i högsta hugg;)
Vi får ju våran nya säng från Ikea imorgon så vi behövde handla lite nya lakan och överkast till sängen, det var väl det viktigaste men det blev mycke mer. Precis om det alltid blir när man åker in dit.

Inhandlingslista:
Lakan
Påslakan
Örngott
Överkast
3 Böcker ( kommer bilder på dem imorgon)
Gardiner
Halkskydd till mattan
Massa smått på både Rusta och ÖB (sånt som är billigt där inne och dyrt här hemma)

Tror jag fick med allt där :)
Så imon kommer äntligen våran säng och det skall bli så jävla skönt att få in den och få en bred och skön säng att sova i. Så morgondagen är vigd till att bygga ihop den och lite träning givertvis.

Ikväll efter att vi kom hem från Ö-sund så har jag hunnit med att först jobba någn timme på gymmet och efter det även träna själv då. Efter som jag vilade från träningen igår så fick jag ju ta ikapp det idag med både intervallpass och ett gympass efter det.
Körde först 4 min x 4 st intervaller med 2 min vila mellan och efter det ett gympass där det var fokus på övre rygg och bröst idag. Det gick jävligt bra och det börjar kännas riktigt bra i kroppen nu efter lite hårdkörning. Ser verligen fram emot tiden som kommer nu med träning och allt vad det innebär.

Nu är det dags att krypa ner i sängen och ladda lite batterier inför imorgon då.

//PS


Ugnspannkaka


Med en klick ört cream fresch till ;)

4 port

Innehåll

4 ägg
8 dl mjölk
1 tsk salt
1 dl grahamsmjöl
3 dl dinkelsikt
1 krm vitpeppar
smör
1 paket fryst bladspenat, 250 g
2 röd paprikor
1 burk majskorn
1 dl riven ost

Gör så här:

* Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg, hälften av mjölken samt salt. Tillsätt grahamsmjöl och dinkelsikt och vispa till en jämn smet. Häll på resten av mjölken och strö på lite vitpeppar. Smörj en långpanna med smör.

* Tina spenaten. Krama ur vätskan och lägg ut spenaten på plåten.

* Skär paprikorna i strimlor och fördela dem över spenaten. Häll av vattnet från majskornen och skölj väl, håll ut även dem över spenaten.

* Häll smeten över grönsakerna och strö över osten. Grädda i ugnen i 25-30 minuter, eller tills pannkakan har fått en gyllenbrun färg.

Skador efter översvämningarna

Här kommer ett litet bildspel på de skador som är runt om i byn efter det skyfallet vi fick i helgen.

















Som ni ser så har det rasat en hel del runt om här i byn, men nu har det börjat torka upp och det ser ut att bli ganska bra torkväder i veckan som kommer.

//PS

Söndag

Igår var det så Söndag, vilodag enligt Jesus....
Men varför ligga i soffan och slöa när han där uppe äntligen har gett oss lite solsken ute, inte klarblå himmel men ändå så lös solen med jämna mellanrum :)

Så jag och Henke såg till att ta vara på den lite och bestämde oss för att gå upp runt totthummeln en sväng, bara för att se hur mycket skada regnet hade gjort på stigen. det var verkligen inte så farligt, givertvis var det lite blötare än vanligt men det var absolut ingen fara alls. Men efter halva rundan när man kommer upp på baksidan om man ser till vart vi bor så har man ju väldigt bra utsikt upp mot toppen på skutan.


Om ni kan se att det är lite vitsuddigt upp mot toppen, det betyder att det ligger nysnö där uppe!!! VAFAN vi är inne i mitten av juni nu, sluta snöa!!

Denna promenad blev en riktig upptäcksfärd skulle det visa sig för när vi kom ner på framsidan av kullen igen så hittade vi ett väldigt märkligt sakvt träd som såg ut såhär.




Jag är inte alls säker, men jag tror att det kan vara en björn som har gjort detta på trädet. Om man tittar nog så sr man ganska kraftiga rivmärken och större hål in i trädet som borde ha gjorts av rätt krafiga klor. Det sägs även att ma har sett björn i tottbacken för inte alls många dagar sedan. Man kanske borde ha med sig iaf en kniv när man går runt här nästa gång, om ifall att det skulle komma en björn som vill kramas lite ;)

Gårdagen sedan spänderade jag och Malin med att sitta här hemma och leta efter lite roliga resmål, eftersom vi planerar att ut och resa lite i höst. Just nu finns det lite olika förslag att välja melan som t.ex. Australine, Thailand, Bali, surfresa. Vad som är bestämt att vi skall åka någonstans där vi kan lära oss att surfa iaf och även få dyka lite.
Men vi har ju några månader på oss att planera och forma denna resa mot solen och havet :)

På kvällen sdan så stormades våran lägenhet av vänner som vill kolla på fotboll och dricka en sällskaps öl. Det blev en mycket trevlig kväll, tack alla som var här :)

Denna dag har jag startat upp med morgonpromenad och frukost, nu skall jag laga lie mat och sedan ta mig ner på byn för att jobba några timmar. Ikväll skall jag så snöra på mig löparskorna och antingen köra ett distanspass eller ett intervallpass, får se lite vilket humör jag är på.

//PS

Avbruten träning :(

20100619086 (MMS)

Träningspasset fick jag tyvärr avbryta idag, vet inte vad det beror på men jag blev sjukt trött och orkade inte lyfta någonting. Så jag gick hem och bytte om till gåkläderna så jag och Henke kunde bege oss ut och kolla på förstörelserna runt om i byn efter skyfallet ( se bilder från turen senare). Promenaden slutade med att vi satte oss på Twins och tog en kaffe och därifrån tog vi oss till Wersen's för att kolla in fotbollen. Självklart blev det öl och pizza till fotbollen som ni kan se :) //PS


Ledig idag!!

Idag så var man då ledig igen :)

Började dagen med en härlig, uppfriskande promenad ute i regnet, ja ni läste rätt det regnar fortfarande här i byn tyvärr. Men det är väl bara att gilla läget och göra det bästa av det hela.
Jag skrev ju igår att jag skulle ta med mig kameran ut på promenade och så gjorde jag, men jag glömde ju givertvis att stoppa i batteriet som satt på laddning :(
Så tyvärr kunde jag inte ta några bilder. Men jag kan ju säga att det är vatten i varje håla, forsar vatten i varje dike, dundrar ner vatten i alla bäckar och det faller fortsatt vatten från skyn.
Detta är helt sjuk och hela tiden hör man om nya ställen runt om på berget och i byn som har gått sönder, och mer och mer vatten forsar det ner från berget ner mot byn.

När jag kom hem från promenaden så blev jag idag tvungen att göra en ny frukost då våran mixer har valt att lägga av bara sådär, surt men det blev en god frulle änså :)


Havregryns gröt med appelmos och russin.

Och som ni vet så tycker jag ju om att laga mat när jag är ledig, så idag blev det att slänga ihop den rätten jag la upp här i förgår (ajvarkyckling med klyftpotatis). Det blev riktigt måste jag erkänna, dock var den lilla röran man gjorde vid sidan om väldigt stark men samtidigt väldigt god.


Ser gott ut va??

Vi valde att ersätta senapen med ört creamfraich i sidoröran för att göra den lite mer krämig, blev ett väldigt lyckat reslutat.

Nu i eftermiddag skall jag ta tag i lite små bestyr här hemma innan jag stäleler in siktet på gymmet och ett väldigt hårt träningspass ikväll.
Tror däremot att jag sparar konditionsträningen tills imorgon då det idag är lite väl blött ute för att springa ;)

//PS

50 mm regn?!?!?!

De lovade att vi skulle få minst 50 mm regn här i byn idag, men nu har det tok regnat från ca 12 och det öser fortfarande ner utanför fönstret och nu är kl 20.00 så jag tror nog vi har fått lite mer än 50 mm.


Såhär har det sett ut hela dagen.... Riktigt jävla piss väder

Jag har absolut inget emot att det regnar ute, men det förstör så mycket uppe på berget vad det gäller stigar och allt sådant. Så nu kommer man få vänta någon vecka igen innan man kan bege sig upp på berget för att springa. Men jag tänkte kanske ta mig upp imogon för att se hur mycket skada det har gjort, så vi får se.

Men idag är det vilodag vad det gäller träningen, så tänkte passa på att äta lite mat nu och sedan bara slöa i soffan hela kvällen. Kanske på sin höjd sätta p en dålig film kanske, annars bara slöa!!!
Det behöver man ibland för att kroppen skall kunna tillgodo se sig all den träning jag går igenom just nu.

//PS

Uppdatering 22:20

Tittade precis in på ÖP för att kolla läget lite inför min lediga dag imorgon, vad sa man säga?!?!? JÄVLAR vad det har regnat, de har visst fått stänga av båda järnvägen, gammla Åre vägen och E14 pga översvämningar och rasrisk. Hittade även en bild där som jag tänkte visa för er.


Tunneln som ni ser där är tunneln där E14 går in under målområdet i VM8 området. det är lite vaten som kommer ner från berget. Vet ifan hur det kommer se ut imon då det tydligen skall fortsätta regna hela natten lång. Vi får väl se imon, jag tänkte ju ge mig upp på berget imon för att se hur det ser ut, jag tar väl med mig kameran då så ni får se hur det ser ut!

Ajvarkyckling med klyftpotatis



Ingredienser

2 port

250 g kycklingfiléer
1 tsk smör/olja till formen
½ dl ajvar relish
2 msk finhackad persilja
skal av ½ limefrukt
saft av 1 limefrukt
½ gurka
½ rödlök
2 msk dill
½ röd chili
1 msk skånsk senap

Klyftpotatis:
4 potatisar, 300g
2 tsk olja
salt och peppar

Så här gör du

Sätt ugnen på 225°. Ansa kycklingen. Blanda ajvar, persilja, limesaft och limeskal. Bred blandningen över filéerna och lägg i en smord eldfast form. Klyfta potatisen, pensla med olja i en egen ugnsfast form och ugnsstek tillsammans med kycklingen i 20-25 min.

Tärna gurkan, skala och finhacka löken. Finhacka dillen och chilifrukten. Blanda gurka, lök, dill, chili och senap.


Sömnlöshet

Igår kväll hade jag en jävligt skön stund på spikmattan, så skönt att man du vet bara somnar till och allting runtomkring bara försvinner. Men när jag väl vaknade till och tog bort spikmattan så var det lögn i helvete att somna, vet inte vad det beror på jag var ju hur trött som helst.

Inte nog med det, nu vaknade jag vid 7 idag på morgonen också och kunde inte somna om, bara för att renet slog så jävla hårt mot balkongtaket.
Undra hur den här dagen skall sluta, kommer väl skälla ut någon efter noter för jag är så jävla trött!! :(

Men men, det är väl bara att ta sig i kragen och släpa sig ner till jobbet när det väl är dags vid 10, nu ska jag försöka lägga mig på soffan och vila lite iaf och dricka mitt morgon the.

//PS

Dinkelvåfflor

om du vill ha mer protein i våfflorna så tillsätt ägget

10 St våfflor

Innehåll

75 g smör
2 dl mjölk
4 dl dinkelsikt
1 msk bakpulver
2 1/2 dl kallt vatten
1 ägg (kan uteslutas)

Tillbehör: Grädde och sylt

* Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjölk, dinkelsikt och bakpulver. Tillsätt vatten, häll i smöret och om så ägget och rörö om.

* Värm upp ett våffeljärn och smörj med lite smör. Häll i en klick smet och grädda våfflan tills den är gyllenbrun.

* Servera med sylt och en klick grädde.


Jobb, vad e de??

Idag var det så dags att gå och jobba igen efter 4 dagars ledighet, det kändes lite konstigt när klockan ringde idag måste jag säga.
Men efter att ha kämpat en stund så lyckades jag ändå ta mig upp och ner till jobbet, väl nere på jobbet var det väldigt lugnt och stilla även idag. Det dröjer kanske någon vecka till innan sommarturismen är igång här i Åre på allvar.

Men nu tycker jag vi glömmer allt vad det heter med jobb, det är ju bara något man måste göra på dagarna för att tjäna några pengar som man senare skall spändera på roliga saker :)

Igår när jag och Malin var lediga ihop så stod det morgon promenad på schemat för min del innan dagen kunde börja på riktigt.
Efter den härliga starten på dagen så fick jag faktiskt ganska mycket gjort här hemma, massa små saker som har fått liga och vänta lite nu. Känns alltid skönt när man kan beta av sådana saker från listan, efter att jag hade fåt det gjort så var det dags att ta tag i maten som för dagen skulle bli dinkelvåfflor som blev riktigt goda (se rescept i nästa blogginlägg).

Han sedan med ett pass på gymmet innan vi gick ner till Holiday igårkväll för att kolla på lite fotboll, spela biljard och framförallt hälsa My välkommen hem igen :)

Efter jobbet idag så har jag också hunnit med att träna en sväng innan jag nu sitter i soffan och kollar på slutet av Frankrike-Mexico. På gymmet idag så körde jag 40 min cykel och sedan 4 övningar biceps.

Skall jag hinna med att laga mat innan jag sa sova ikväll så är det bästa att jag sätter fart nu :)

//PS

Ännu en fiskedag med löpning på kvällen

Idag ringde klockan innan åtta :( men det var dags för lite morgomöte på jobbet. Men vad gjorde väl det är man gick ner dit med full mundering för fiske tur och väskan laddadn med bådde mackor och chockald.

Så efter mötet kom Mange och Henke och mötte upp mig, vi svängde in på Ica Björnänge och sedan va det raka spåret ut i skogen. Första planen var att åka till Vålådalen och gå ut till blanktjärnen för att fiska, men Mange hade lite ont i sitt knä och visst inte hur långt han skulle klara av att gå.
Så halvägs ut till Vålådalen stannade vi till på en skogsstig och gick rakt ut i skogen ist. Efter ca 20 min gång så kom vi så fram till en liten å som slingrade sig fram i skogen.

Vi gick längsmed denna i säkert 3 timar och fiskade av damm efter damm men inget napp, det ärlite för tidigt för att fiska öring tydligen. Men det är för jävla härligt att bara vara ute i naturen, njuta av tystnaden och bara vara.
Vi njöt i solen och hade ju som sagt fika med oss, det gick ingen nöd på oss trots uteblivet napp.
Ännu en grymt skön dag ute i skogen :)


Mysigt va?

Det är ganska häfftigt att bara vara ute i skogen såhär, man får se så mycket saker man inte fick se när man bodde nere i småland. Som när vi gick omkring i skogen så ligger det fällda träd överallt, som ett GÄNG bävrar här fällt.


Coolt va!

Som jag skrev längre upp så fick vi ju gå hem tomhänta idag, men ack så nöjda ändå efter den njutning man har fått ute i naturen :)

När jag så kom hem efter turen så blev det lite spenat och en tupplur innan jag gav mig ut i löpspåret.


GOTT E DE!!!

Det blev sedan en skön löprunda upp runt totthummeln och ner till fjällgården och sedan hem igen. En jävligt härlig runda men det är rätt jobbig när man skall uppför, då de suger rätt bra i båda baksida lår och vader. Men det är jävligt härligt när man pressar sig igenom det och sedan får vända neråt ist och skutta mellan stenar och rötter ;)
Man blir som barn på nytt.

Efter den sköna rundan så har jag, Henke och PC spänderat kvällen nere hos Mange där han hade tillagat gäddan vi fick igår, så vi käkade, drack kaffe och en liten wiskey till fotbollen. Skön avslutning p en lång härlig dag, men nu väntar spikmattan och sömn för imorgon är sista lediga dagen på denna perioden.

//PS

Fisketur

Hade ju planer på att gå upp en sväng på skutan ikväll ju, men det blev lite ändrade planer. Efter träningen så blev det lite snabbmat och fix för det var dags att ut och fiska lite tydligen. Mange och Henke hade planerat att vi skulle ut till Järpen och fiska lite under kvällen.

Mange är ju en storfiskare som har alla grejor man kan tänkas behöva så han kittade upp mig och Henke med varsitt par vadastövlar, ett spö var och sedan var det baraatt ge sig ut och kasta efter lite gädda.


Två storfiskare :)


Ute på djupt vatten


Ser ni firren i Manges hand??


Vilken tur att vi fick en var, så det inte blev bråk ibilen på vägen hem. Gissa vem som fick den största till vänster??? :)


Kvälls pose i vattnet ;)

Nu har vi varit och käkat mat på Wersen´s och kollat på lite fotboll. Ska krypa ner ganska snart och försöka sova lite för imorgon ringer klockan tidigt för möte på jobbet och efter det bär det av ut till Vålådalen för lite vandring och fiske.

//PS

Dags att köpa glasögon

Jag har kommit på att det är dags för mig att införskaffa mig ett par glasögon, dels för att få vila mina ögon ibland ocg dels för att inte göra av md så många dyra linser i onödan. Så idag tog jag tag i det och beställde hem lite lånebågar som man kan pröva i lugn och ro här hemma.


nr 1

nr 2

nr 3

nr 4

nr 5

nr 6

Vad tycker ni
Ni får gärna hjälpa mig i valet och skriva vad ni tycker i kommentarsfältet!

//PS

Traning mode

Igår efter tt vi var klara med allt pyssel och knåt här hemma i lägenheten så bjöd vi in till scones kväll hos familjen Svärd/Johansson :)
Det var två lyckliga som nappade iaf Henke och Mange kom på kalas och käkade scones och kollade en film.


Ser rätt gott ut va!?!?!?


Nu är det en ny dag med nya möjligheter. Jag har startat dagen med en skön promenad ute i kylan (+5 grader) och nu ätit frukost. Sitter nu och planerar hur dagen skall se ut, kommer nog efter mitt mellanmål senare gå att träna på gymmet och är jag pigg i eftermiddag och regnet håller sig borta så kan de mycket väl bli en liten tur upp på berget men då i endast gångtakt.

//PS

Färdigrenoverat :)

Då var det färdigrenoverat för denna helgen :)

Vi har som sagt köpt in lite nya grejor till lägenheten, som vi under lördag och söndag nu har moterat ihop och satt upp. Igår fick vi även ett litet ryck och fick för oss att måla om lite också för att göra det lite trevligare och för att de nya möblerna skulle synas lite mer.

De olika renoveringarna som vi har gjort då:

1. Fräscha upp förrådet och göra en bra skidförvaring och klädställning där blöta kläder kan torka
2. Nytt sofbord
3. Ny tv-bänk
4. Nya hall möbel att hänga kläder på
5. Måla om i halen

När vi väl var klara med allt som skulle göras så såg det ut såhär :)


Det nya förrådet


Nya tv-bänk och soffbord, sedan skall det till lite nytt runt om kring tv me det får komma närsta gång vi åker till Ö-sund och handlar.


Nya hallen, här har vi då målat det bruna och köpt båda hatthyllan och skobänken.


Efter att nu har varit och tränat lite på gymmet så skall vi se till att röja upp allt skräp och skit som blir när man köper nya grejor innan man kan slå sig ner i soffan.
Vad de gäller min träning så är det just nu full fart med den saken, det blandas med löpning, långa prmenader, morgon promenader och gymträning. Jag tränar säkert 10 pass i veckan om man räknar in promenaderna som jag gör vilket känns jäkligt skönt. Det är inte så mycket fokusering på att bygga muskel utan mer på funktionell träning med mycket inslag av balans vilket gör att iaf jag tycker träningen blir roligare. Att ha roligt när man tränar tror jag är väldigt viktigt om träningen skall hålla i längden och om man skall träna viadre.

Så det känns väldigt bra på den fronten nu och det kommer bli jäkligt jobbigt ett tag framöver, men så länge jag tycker att det är roligt så är det helt underbart.
Men skall man träna bra så skall man ju även äta nyttigt, mat är ju väldigt viktigt när man tränar mycket. Jag har satt mig ner och letat reda på väldigt många goda recept som jag kommer lägga ut här också lite då och då, så håll utsikt eller kolla under fliken kokbok till höger ;)

God kväll från Åre :)

//PS

Byggnation

Tänke ge er en liten hint om hur det går här hemma ;)

Så här ser de ut just nu, men om några timmar kommer det vara väldigt fint.





Detta är bara en liten hint om vad som komma skall ;)

//PS

Regnet är tillbaka :(

Regnvädret har kommt tillbaka till Åre by igen :(
Lite surt är det nåste jag säga, men ändå inte. TAck vara det dåliga vädret så kunda jag idag ligga kvar i sängen väldigt länge och bara njuta av hur skönt det är, blev även ca 1 timme på spikmatan innan jag klev upp.
Det dåliga vädret gör också att jag och mAlin hinner sätta ihop alla våra nya möbler som jag var i Östersund och köpte i förgår.
Måste säga att det blir väldigt snyggt, om ni kikar in här ikväll å kanske jag har fått upp lite bilder på dem också men det är bara om vi har blivit klara då.

Annars idag så står det lite målning och träning på schemat, får väl se vad man skall fylla dagen med mer. Det blir garanterat att kolla lite fotboll också från VM. VM kommer verkligen göra den närmaste månaden väldigt enkel att leva, så fort man inte har något att göra så är det ju bara att slå på tv så är det fotboll :)

Nu skall jag ta tag i målandet så det blir lite stiligt här hemma.

//PS

Inköpsdag!!

Idag blev det en ny runda runt totthummeln, men idag kunde Malin följa med runt och förgylla min tillvaro i naturen. Inte klarblå himmel idag, men ändå väldigt fint väder och det har vi ju inte precis varit bortskämda med under de närmaste veckorna.
En härlig promenad fick bli starten på denna dag, men jag måste erkänna att jag är väldigt sliten efter alla timmar ute i solen igår. Men jag ska inte klaga nu när vi äntligen fått se solen lite :)


Dricka vatten direkt från en bäck kan vara det godaste som finns....


Molle ute i skogen, en riktig skogmulle de där ;)

Efter den härliga promenaden skulle Malin gå och jobba så jag och Henke åkte till Östersund för att shoppa lite. Bilen var full när vi åkte hem efter en tur på jysk där jag köpte lite nya grejor till lägenheten så som soffbord, tv-bänk, hatthylla och en bänk till hallen.
Vi han även med ett besök hos Mattias på brunkulla, där vi tog en mat bit. Skall även erkänna att vi gick in på en loppis för att titta lite, de finns en heldel coola grejor från förr i tiden :)

Vi har sedan flyttat lite möbler ner till Henke under kvällen och jag har börjat sprätta upp alla våra kartonger, s v kan börja montera de nya grejorna som skall upp. Ni får se bilder på allt så fort det är klart! :)

Nu skall jag sova lite inför morgondagen då jag skall in och jobba några timmar igen.

//PS

Första vandringen

Igår gjorde jag så vårens första lilla vandring, gick runt totthummeln. Det är alltid så underbart skönt att komma ut i naturen, bara vara för sig själv och njuta av stillheten.
Planen var att jag skulle gå runt med en kompis som heter Anna, men på ngot sätt så lyckades vi missa varnadra någonstans så jag gick framför henne och trodde jag skulle jaga ikapp henne så de blev en jäkligt snabb runda :)

Slänger in lite bilder så ni får se hur underbart de är










Här ser ni en liten kille som provar på ZipLine

Efter att jag kommit runt på min lilla runda så han jag inte äns innaför dörrarna innan folk började ringa å mig och ville hitta på något ute i det underbara vädret. Beslutet som tog var att vi skulle åka ut till Gevsjön och bara dricka kaffe, sola och njuta av dagen.


Här har vi Albin och Henke när de spelar lite backgammon i solen

Det blev några otroligt sköna timmar ute vid sjön och ska även nämnas att man fick lite färg i både ansiktet och på kroppen :)
När vi kom hem från Gevsjön så lagade jag till lite god mat burgur sallad med kyckling, färska champinjoner och sallad. Blev grymt gott och till det serverades en kall HOF!!! :)
Vi han knappt inte äta upp innan rastlösa Henke vill göra något nytt, så ner mot starnden med fiskespöet och kasta lite för att någon halvtimme senare stå och chippa golfbollar på holiday. Vi tog sedan vårat förnyft till fång och gick upp till Dahlboms av avnjöt någon kall öl till innan vi gjorde kväll och gick hem.

En härligt dag med säkert 12 timmar ute i solen, jag ÄLSKAR solen :)

//PS

Studenten

Förlåt att det har tagit sådan tid att få upp dessa blogginlägg och bilder, jag vet om att jag lovade er dem för fera dagar sedan men jag har haft fullt hela veckan. Men nu sitter jag här och skriver iaf :)

För att ta er tillbaka till helgen som var och studenten i Nässjö då så var det en helt underbar lördag, solen sken och alla var på ett grymt härligt humör. Vi tog hela förmiddagen till att fixa och trixa inför eftermiddagens studentfest och det blir soma lltid lite stress inpå när man skall till sklan och titta på när de springer ut genom dörrarna för sista gången.
Jag tänkte lägga upp ett litet bildspel för er så för ni bara följa med på allt som hände från det att de sprang ut.


Publiken är laddade iaf....


Härligt att springa ut :)

Men det gjordes ett litet misstag i detta läget som blev rätt roligt. Om ni ser dörren till vänster bakom de som sprungit ut så är inte den öppen än. Det var några studenter som lyckades smita ut precis innan vaktmästaren ringde i klockan.
Undra om de fick kvarsittning?!?!! ;)


Härliga bilder va!!?? Sjung om studentens lyckliga dagar :)


Emmi e rätt lycklig, här får hon en kram av Malin mitt i studentvimmlet


Sen skulle de åka på flaket ;)


Härligt

Efter de sedan hade åkt ett flertal varv å stan och skrikigt sig hesa så var det äntligen dags för mat och fest. Det är ju det som en annan längtar till hela dagen, massa god mat, gott vin och mycket trevligt folk att umgås med i flera timmar.
Det blev en helt underbar dag, solen sken och alla studenterar glad och sjöng så det ekade över hela staden. Precis som en stdent skall vara :)

På kvällen efter att festen var slut och alla studenter hade tagit sig ner mot hotellet för att fortsätta firandet så drog jag och Malin ut till Martin och Tinnan för ännu en grillkväll i solnedgången. Det blev även detta en grymt härlig kväll som förgylldes med både krocket och kubb spel, med några gd öl i kroppen så blir det ju en så härlig stämmning i det gänget vi var så vi höll på i flera timmar.
Vi runade av kvällen rätt sent och somnade rätt gott när man kom hem den natten sedan.

Söndagen sedan spänderade vi med våra nära och kära och jag var bl.a. på fotboll med pappa som ni såg på en tidigare bild där.

Det var en liten sumering av helgen, i nästa inlägg har vi nu hoppat fram tills igår :)

//PS

På väg upp till Åre igen

20100606073 (MMS)

Nu är vi på väg upp till Åre igen :) jag och Malin har precis satt oss på tåget och ätit en Nässjö pizza. Innan vi började resan hemåt så var jag och pappa upp på skogsvallen och kollade på fotboll. Kolla in här imorgon så skall jag försöka skriva ihop lite vad som hände i helgen och även lägga upp lite bilder från studenten. //PS


Baldag i Nässjö!

Så var det då dags för baldag igår torsdag här i nässjö. Strålande fint väder, varmt och helt underbart var det ute för de lyckliga studenterna.
Det blev en helt magisk dag precis som det skall när de lyckliga studenterna klär upp sig och tar det stora klivet ut på den röda mattan som går över hela torget.

Men min dag började nog inte lika hektisk som studenternas då jag kunde ta en välbehövlig sovmorgon efter den långa tågresan natten innan. Jag klev upp runt 10 någon gång och tog en lång och härlig frukost ute. Sedan från inge stans så kom Robin förbi på gatan och undrade om inte vi skulle ta oss ner till stan för att fika lite.
Fika kung som man är å kunde man ju inte tacka nej till det erbjudandet, så ut en snabbis med cosmos och sedan ner mot stan.
Säkert 1 timme blev vi sittande i solen utanför Elsis, helt underbart skönt är det att få njuta av solen. Vi tog sedan en sväng hem till Robin där han ville visa upp lite renoveringar som de har gjort hemma i huset.

Det började dra ihop sig mot bal och jag slängde med en pizza i farten på väg hem till Malins mamma där Emmi höll på att göra sig klar för balen.


Den berömda Nässjöpizzan!!! Grymt god :)

Sedan var det då dags för de finklädda studenterna att träffas för lite mingel och fotografering hemma hos familjen Johansson innan de begav sig ner till parken.


Visst e de fina?!?!

När vi var klara med all fotografering så var det hög tid att bege sig ner till parken här i stan för att möta upp med alla andra studenter och mingla omkring bland allt folk som hade samlats där nere för att titta på de fina studenterna.


Mycket folk va de!

Efter att de hade mingalt omkring nee i parken och hunnit med att fotas ett X antal gånger så hade det tillslut blivit dags för dem att gå på röda mattan och genom lida sina five minutes of fame ;)


Här ser ni Emmi och hennes kavaljer Jonathan

Efter att alla paren hade gått förbi oss på rödamattan och försvunnit in på hotellt så var vi kvar på stan ett litet tag och man fick en chans att prata lite skt med gamla vänner. Helt plötsligt så hade vi bestämmt oss för att dra ihop en spontankväll med grill och lite rosé vin ute hos några goda vänner. Kvällen slutade med att vi säkert blev minst 15 pers som hade en helt galen underbar kväll med massa skratt, vin, crocket och lite gitarr. Mycket trevligt måsta jag säga och det skall bli riktigt kul att få fylla sommaren med många kvällar som den uppe i Åre.

Vad har då hänt idag??

Ja idag har det varit en liten mellan dag för oss alla och jag och Malin passade på att åka till IKEA för att titta lite på saker vi ville köpa till lägenheten. Helt plötsligt stod vi där och hade beställt en helt nya säng och vi var nog lite smått chockade i början men det ska bli väldigt skönt när den kommer :)
Ikväll har vi haft en mycket trevlig kväll med släkten Johansson här hemma, som innehöll ännu en trevlig grillad biff, god mat, vin och väldigt trevligt sällskap.

Nu ska vi ladda för morgondag då de är dags för utspringning och flakåkning för studenterna. Ska bli väldigt roligt att få uppleva ännu en härligt dag med solsken och mycket skratt och trevligt folk.

//PS


Nässjö

Igår kom jag så äntligen hem till Nässjö och den första dagen blev fullspäckad med saker att göra. Det är precis som vanligt när man kommer hem, inte en lugn stund för´räns man sätter sig på tåget tillbaka upp mot Åre igen :)
Men det är väldigt roligt att träffa alla och att våren har kommit hit är ju helt underbart. Igår var också en av de bästa dagarna hittils i år tydligen, väldigt varm och klarblå himmel.
Det bästa är att vädret är lika idag :)

Hur såg då min dag ut igår, jo jag tänke presentera de i ett litet schema för er:
 
08:00 Ankomst
08:30 Frukost på Elsis
09:00 Promenad hem
10:00-12:00 hälsa på Henrik, gå på jysk, in på systemet och in på intersport
12:00-13:00 Sola med Jesper och Elin
13:00-13:30 Hälsa på studenten Emmi
13:30-14:30 Sola lite med broschan
14:30 Hämta Daniel på skolan
15:00-16:00 Leka med Daniel (spela fotboll)
16:30-17:30 Löpning med mamma (ca 1 mil)
17:30-18:30 Stretching och dusch
18:30 Middag med mor, far, Jocke och Malin
19:00- Vinmys och kortspel

Snacka om en fullspäckad dag va??

Idag har jag så tagit lite sovmorgon och sov ända till 09:30, riktigt skönt måste jag säga. Man sover ju nämligen inte så mycket under resa hem, trots att jag lyckades blinka till mig en sovkupé. Men men iaf, denna dag kommer nog bli helt magisk då det är baldags i Nässjö och hela staden kommer vimmla av snyggt klädda studenter. Och de får riktigt fin väder också, lika klarblå himmel idag som igår och säkert lite över 20 grader varmt.
Jag har hur som helst laddat upp dagen med frukost ute i gröngräset tillsammans med Cosmos


Visst är han söt den gamle!!

Så nu försätter dagen med en promenad med Cosmos och sedan ner på stan och fika med Robin. Efter det bär det av hem till Malins mamma och där fota Emmi och hennes kompisar en stund. Eftermiddagen kommer man ju spändera nere i parken här i Nässjö och bara glida omkring i folkhavet och fota allt balfolk. Kvällen sedan är fortfarande lite öppen då det kanske blir middag inne i Jönköping eller kanske bara en myskväll hemma med vännerna.

Nu är det högtid att ge sig ut i det fina vädret iaf och njuta av sommaren nu när man är hemma, för det har ju inte bjudits på så fint väder ute i Åre än så länge. Men sommaren kommer väl dit snart också, det får vi hoppas på iaf.

//PS

Nu lämnar jag Åre bakom mig!

20100601067 (MMS)

Nu lämnar jag Åre bakom mig och åker till my home town NÄSSJÖ :)


Resdag!

Idag går tåget till Nässjö :)
Har precis packat klart för hemresan, så nu tänkte ag bara ställa klart allt här hemma sedan skalll jag ut och njuta av solen här i byn lite innan man skall sitta inlåst på ett tåg i 12 timmar.


Som ni ser är det fullpackat ;)

Nehe nu är det dags att njuta av solen en sväng, men vi ses igen när jag kommer åt internet imorgon då skall jag berätta allt om resan ner :P

//PS


RSS 2.0