Mycket har hänt de senaste dagarna

OJOJOJ vilka dagar det har varit nu när man har varit ledig :)
Har hunit med att åka skidor två dagar, personalfest, lite annat jobb och mer där till. Men just nu är jag så slut i skallen efter den första riktigt grymma skiddagen med mycket snö. Har varit ute idag och kört skogsåkning i säkert 40 cm snö hela dagen!
Så ni får ursäkta om jag inte orkar skriva så mycket just nu, men jag tänkte lägga upp lite bilder iaf från dagarna som har varit, tyvärr så glömde jag ju kameran idag, men vi får hoppas på fler puderdagar längre fram i vinter.


Thaimat hemma hos Lisa och Sossa (kocken fick laga)


Brandlarmet gick på jobbet, någon som lyckats å bränna upp en micro


Jobbigt att åka skidor i tisdags, härlig morgonsol


Anders


Mårten

Grymt härlig dag detta också, fick några riktigt fina åk på morgonen innan dimman och flatljuset drog in över toppen! Jag och Mårten körde sedan lite park på eftermiddagen, jag har inte kört park sedan jag bodde i Sälen och det är 2 år sedan. Sjukt kul att vara tillbaka och hoppa lite dock, kommer försöka ge mig dit någon mer gång snart och se om man kan få tillbaka lite hoppkännsla och sätta några trick.


Personalfest

Vi hade ju som sagt personalfest i tisdags kväll också, den började med en pingstunering som vi fic låta chefen vinna. Vi fortsatte med bastu och öl för att sedan gå och äta en god middag ihop. det blev sedan en ganska stilla fest då de flesta vill runda av ganska tidigt för att orka ut och åka skidor nu när snön föll utanför fönstret.

Det var lite smått och gott om vad jag gjort på min ledighet, hoppas ni inte blir allt för sura över att jag inte orkar skriva så mycket. Får bli mer skriva en annan gång, nu skall jag krypa nr i sängen på spikmattan och ladda för att kliva på ett nytt arbetspass.

//PS

Allting blir inte som man har tänkt sig....

var ju ledig i 2,5 dagar nu och hade planerat att åka skidor, men allting blir ju inte som man har tänkt alltid. Visst blev det lite åkning i måndags som var helt okej. Men i tisdags när vi var ute i backen vid halv tio för att få några härliga timmar på förmiddagen innan allt folk hade vaknat så drev det in en väldigt tjock dimma över hela berget och vi blev istället sittande på olympis cafét och drack kaffe i 1,5h.
aldrig fel det heller iof, men när man har planerat att åka skidor så blir man ju lite sur på vädergudarna. När vi inte får någon snö kan vi väl iallafall få fint väder så man kan åka i pisterna. det som är lite jävligare är att vi åkte hem och byte kläder och sedan när för at handla och när vi kommer ut ifrån affären så ser man hur all dimma bara blåser bort och strålande sol kommer fram!!!
VA FAN DÅ???!!
Vart var den solen när vi var i backen??

Men men det var bara att gilla läget, åkte hem istället och lagade lite lyx mat ;)


Makaroner och köttbullar, made by the master chef :)

När det nu inte blev så mycket skidåkning så fick man ju hitta på annat istället, så efter någon timmes sovstund mitt på dagen så blev det äntligen dags för att gå till gymmet för att göra års premiär :)
Det var riktigt härligt att äntligen få träna igen, man fick lite mersmak av det också. Igår var jag ju då ledig ännu en dag och när det visade sig att det skulle bli skitväder då också så bestämde jag ganska snabbt att det skulle få bli ett pass till på gymmet innan jag skulle återgå till att jobba idag.
Men det har satt sina spår kan man ju erkänna, idag har jag en jävulsk träningsvärk. Men det är värt allt värk som kan tänkas komma, det är så skönt att vara igång och kunna träna igen. Hoppas nu bara jag håller mig frsik och att kroppen klarar av att börja träna igen.

Fick precis veta att en gammal kompis från min tid i Sälen skall komma till Åre på söndag. Skall bli sjukt kul att få träffa henne igen, hon skulle komma upp md sina skolkamrater då det just nu är studentveckor här i Åre.

//PS

Lediga dagar!!

Igår måndag var det sista jobbdagen i detta jobbpasset, nu är man ledig i två dagar. Det skall bli riktigt skönt med lite ledigt nu, jag skall försöka hinna med ganska mycket egentid under dessa dagar. Började gårdagen efter jobbet med att slänga oss i bubbelpoolen och bastun på holiday, fick då chansen att pröva kameran under vatten oxå :)


Coolt va??!!


Dyker in i bild ;)


halva under och halva över vattenytan!!


Malin & Mang + våran stalker inne i saunaworld


Dusch pose ;)

HAHAHAHA
Det blev en härlig afterwork måste jag erkänna, riktigt gott att ena stunden sitta inne i en bastu som är ca 90 grader varm och bara några sekunder senare hoppa i isvaken som bara är +4 grader. Lite temeraturskillnad där emellan, men det gör att man vaknar till lite. Vi avslutade sedan kvällen med ett parti monopol upe i sportsbar som jag efter många vändningar lyckades vinna :)

Idag skall jag som sagt försöka få lite jobb gjort på hemma fronten och även hinna med gymmet innan det ikväll blir att kolla på handbollen (Sverige-Slovenien) i handbolls EM tror jag de är :S

Jag är ju ledig idag, imorgon och börjar 15 på torsdag, vilket ger mig bra möjligheter att åka skidor både imorgon och på torsdag. Där av kunde jag offra denna dagen till lite hemma arbete. Nu skall jag sätta mig ner och läsa igenom en jobbansökan som lillebror skall skicka in på ett jobb :)


Coola lillebror :)                                         Fotograf: Albin Rylander

//PS

Torsdag 14/1 2010

Sista dagen med skidåkning innan man kliver på ett fyra dagars arbetspass igen. Även detta blev en dag att minnas, då vi började med skidåkning jag, Malin och Mange. Vi tog lite sovmorgon och var väl ute i backen vid 11 snåret. Även denna dag bjöd på strålande solsken och härlig värme på toppen, det sägs att det va nära +4 på toppen denna dagen.
Vi såg till att få några härliga åk runt VM8:an innan vi begav oss ner mot rödkullen med Bustamon i sikte där set skulle drickas kaffe. Där blev vi sittande en stund och njöt av kaffet, vi stötte även på en till vän tills oss, Daniel Thelin.


Härlig mysigt det är här inne :)

Efter att vi hade fikat klart så blev det några svängar till innan det var dags att kliva ur pjäxorna och bege sig till Broken för lite skidåkar lunch/afterski :)


Malin bromsar in efter att tagit sig ner för lundsrappet

Eftr att vi hade varit på broken och ätit en väldigt god lunch så åkte vi pojkar hem för att hämta badbyxor och sedan ta oss ner till holiday club för en skön stund med bubbelpool och bastu. Tjejerna fick ha en egen kväll då en av dem (Sara) fyllde 20 år idag.
Vi blev säkert kvar i badet i två timmar, men det var riktigt skönt att få slappna av lite efter så många dagar i skidbacken.
När vi var klara med badet skulle vi bara gå förbi sportsbar och ta en kaffe innan vi åkte hem, men när vi väl var där hittade My (bartender för kvällen) ett monopol och spelsinnet satt i sedan gårdagen så det blev några fler koppar kaffe och en runda monopol innan vi begav oss hemåt.
Avslutade sedan kvällen med att se GSI (Johan Falk) med Mange innan man fick sova. Måste säga att jag har haft riktigt sköna lediga dagar nu och jag ser fram emot den resterande biten av vintern, men jag vill ha mer snö så man kan få åka lite POW POW(puder snö) ;) för er som inte är skidåkare......

//PS

Onsdagen 13/1 2010

Så var det då Onsdag och mer skidåkning stod på schemat denna dag. Idag var jag ju ledig så vi behövde inte stå i liften vid 09.00, men vi var ute vid 11 iallafall. När det är så kallt som det är ute nu så behöver man ju inte skynda sig ut för att få fin åkning. En annan häfftig grej som händer här i Åre under denna tiden på året är att det blir något som kallas för invention.
Det är ett väderfenomen som jag aldrig hade hört talas om innan jag flyttade till Åre, men vad det går ut på är att det blir väldigt kallt nere i dalen dit solen inte når och uppe på toppen blir det tvärtom väldigt varmt och skönt.

Så denna dagen hade vi -22 grader hemma vid huset som ligger ganska långt ner i dalen och väl uppe på toppen var det ca +2 grader istället, visst låter det underbart. För att tillägga lite på detta så var det strålande solsken även denna dagen :)


Me on top of Åre skutan ;) med den nya jackan på mig


Mötte Sanna på toppen, då berätar hon att hon skall lämna Åre imorgon torsdag för att vara i Asien i ca 2 månader :(


Härlig bild på Molle


Hur kan man inte älska det här?????

DAgen blev ju inte värre när det var dags för lunch, vi gled in på Olympia cafét som ligger uppe vid VM8:an bergstation. När vi kliver in där stå min kolega från gymmet Markus där med en sin vän Sara. Allt slutar med att vi sitter ute i solen och äter lunch tillsammans, hur ofta händer det att man kan sitta ute på en terass den 13 Januari och äta lunch??!!


Markus och Malin, maten smakade mycket bättre än vad Malins min visar.


Sara, njuter av både mat och naturen :)

Det var en härlig dag i backen med många härliga åk. Vi tog sedan svängen förbi interport å vägen hem för att slipa malins skidor och fixa hennes pjäxor. Vilken tur att hon lever med en skid- och pjäx specialist ;)
På kvällen denna dag så var det planerat för spelkväll hemma hos oss, och vilken kväll det blev. Vi blev nog säkert 10 personer som samlades hemma hos oss för att spela spel och dricka lite gott vin. Kvällen slutade rätt bra för mig då jag blev 3,2,3,1 i de olika spelen som vi han spela.
Atck för en underbart trevlig kvällen alla våra vänner som var med, och för er som vågar så är det bara att komma tillbaka och utmana oss ;)

//PS

Tisdag 12/1 2010

I tisdags var en riktigt härlig dag, jag började inte jobba förräns vid 12 på dagen så jag han med att åka ca 2h innan det var dags att börja sälja grejor. Laddade upp med en riktigt god gröt frukost och sedan hoppa jag på bussen bort mot VM8:an för att inse att jag var först i liften.


Frulle (managrynsgröt med äpplemos och vitaminer)


Står man vid busshållsplatsen och blickar upp mot berget :)

Det blev sedan en grymt härlig förmiddag med många härliga åk innan det tyvärr var dags att dra sig till jobbet. Måste ju erkänna att det är mycket värt att vara först up i backen, jag var ju bland de 10 första upp denna dagen och hann med tre åk innan de öppnade godolen och jag var även där bland de första upp till toppen. Tog några åk ner i störtloppet innan jag avslutade dagen med några härliga åk i lundsrappet(åres bästa åk såhär års). Här nere kommer några bilder från dagen :)


Soluppgång


Gondol bergstation


Jag på toppen :)


Visst ser det härligt ut!!??

Tyvärr var det ju sedan dags att bege sig ner till jobbet. Det är lite jobbigt att stå nere på jobbet när man inte får åka skidor och det är fint väder ute, men ni kan väl säkert förstå det när ni ser bnästa bild. Den är tagen från insidan av vårat skyltfönster på jobbet.


Rätt härlig utsikt, men ganska jobbigt när vädret är såhär utanför dörren......

Efter jobbet vid ätta tiden så gick jag över till Holiday, jag var så hungrig att jag inte orkade gå hem innan jag fick mat i mig. Det blev en god hamburgare och en kall öl i sportbaren. Men innan jag han gå därifrån så kom Henke förbi, han hade fått sluta. Det gjorde att vi blev sittande där hela kvällen fram till ca 02.00, vi spelade lite backgammon, bowling och snackade massa skit (får väl erkänn att det blev en och annan öl också).
En grymt härlig kväll blev det iaf, men dagen efter var det sedan dags igen för skidåkning.

//PS


blogg problem

tyvärr så är det något fel på bloggen så jag kan inte lägga upp några bilder. det blir lite tråkit att skriva om mina skiddagar när jag inte kan dela med mig av bilderna jag har tagit ute i backen.
Så jag väntar med att lägga upp några inlägg tills de har fixat felet men bildvisningen. Men om ni kollar in här om någon dag framöver så kommer det finnas bilder från tre magiska dagar i backen :)

Idag skulle jag börjat jobba nu vid 12, men de ringde och sa att jag kunde komma in lite senare för det var så himmla lugnt där nere. Det fick bli lite städning istället, men skall snart bege mig neråt och börja jobba.

Ikväll skall jag även om jag orkar ta mig till gymmet, skall ju börja mitt nya sunda, nyttiga och aktiva liv.

MOT SOMMAREN 2010 ;)

//PS

Nystart

Jaha då har man överlevet jul, nyår och en party helg utan dess like. Jul och nyår bestod mest av jobb, jobb och ännumera jobb, men när det är så mycket att göra på jobbet som det var under dessa två helger så är det bara roligt att jobba.
Men nu har vi kommit till en liten låg vecka här i Åre och det är lite lugnare igen, det gör väl inte så mycket det är nästan lite skönt då får man tid att hinna ikapp med allt på jobbet igen.
vad det gäller min fritid så har jag haft en helg som verkligen har satt sina spår, i torsdags var det dgs för Hoffmastero att spela på Bygget. Säga avd man vill, men trotts att det är en låg vecka här i byn och inte mycket turister så lockar de alltid fullt hus på deras spelningar och de blir alltid lika galna :)
Pratade med vakterna idag och de hade innan kvällen gissat på att det skulle komma ca 800 pers, men det hade varit lite över 1200. Och 1200 skrikande och hoppade och gungade fans ger en hyffsad stämmning.

Dagen efter var det så dags för Henkes 27 år fest, vi firade honom med att äta mat på Supper tillsammans med 16 andra vänner :)
Det blev en kväl fylld av skratt, tårar, sång och "lite" bubbel :)
Hur som helst var det en helt underbar afton även detta och gårdagen spänderade jag och Malin hemma i soffan och bara försökta ta igen oss lite för det blev inte så mycket sömn under helgen.

Idag var man tillbaka på jobbet igen, och måste erkänna att det är väldigt skönt att ha ett jobb igen och det gör att man får en vardag. Imorgon skall jag börja ta tag i mitt liv igen, och med det menar jag att det är hög tid att ge sig ut i backarna igen och även hitta tillbaka till gymmet som jag nog inte har varit på sedan innan jul :(

Det har även dragit in en tropisk värmebölja över Åre, ja det är sant!!
dag när jag kom hem från jobbet så var det bara -4 grader ute, och med tanke på att det sedan två veckor innan jul har legat och pendlat mellan -20 och -35 så är -4 rena rama sommaren :)
Hoppas det fina vädrret håller i sig, så kanske jag kan få några sköna morgon svängar imorgon innan jag börjar jobba vid 11.

Om det blir några åk imorgon så skall jag se till att få med mig kameran ut så ska ni få ser hur vackert det är här uppe nu.

Nu skall jag kolla på två avsnitt av Entourage innan det blir spikmatta och natti natti för mig

//PS

PS en rättels i inlägget från nyårsafton: Tess var även hon en grymt bra kock under middagen ;) DS

Nyårsafton

Vi började dagen med lite skidåkning, men för en annan som har jobbat varje dag i två veckor så blev det ju en mindre shoc när man kom ner till VM6 idag och det var kö????!!!
Va fan hände där??
Just de ja, det har ju kommit turister till byn nu ja. Men vad gör det, det är ju bara roligt att allt har börjat komma igång igen.



Vi var faktiskt ute i backen hela dagen nästan jag, Abba, Tess, Dave, Tor och Sanna (tills hon började jobba). Det blev en rätt skön start på dagen. Vi tog sedan en öl på afterskin på fjällgården innan vi styrde skidorna hemmåt för dagen.
Väl hemma blev det en powernap så man skulle klara av kvällen sedan.Vi började hemma hos Albin och Tess med lite öl och hockey innan maten skulle serveras. "kocken" Dave slängde ju ihop tre rätters till oss med avokado till förrätt, fläsk filé med ugnstekt potatis till varmrät och glass med granatäpple till dessert. Det blev en grymt god middag.






Inte helt fel kan jag säga!! :)

de som var med på denna underbara middag var Jag, Abbe, Tess, Dave. Graaf, Marie och HB. Blev en riktigt trevlig afton måste jag säga, men det blir ju oftast det när man har trevligt sllskap. Vi styrde sedan våran lurrviga fötter ner mot torget inför tolvslaget.
Väl där nere så var det lika mycket folk som det brukar vara på Åre torg vid tolvslaget, helt galet och vilka fyrverkerier det bjöds på :)


Och detta är bara halva torget också :)

Efter tolvslaget så var vi runt å ett antal pubar i byn som Supper, Tottebo, Werséns och Dahlboms men bara för att inse att det var inte mycket Årefolk ute denna kvällen. Brukar bli så att folket somär bofasta i byn håller sig hemma när det är en sådan turistanstormning. Vi slutade sedan pubrundan nere på Holiday Club där de flesta av vännerna hade slutat för kvällen.


En tapper Årebo iaf, och en som är nyligen utflyttad! :)

För att göra detta till en kväll vi sent skulle glömma så blev det lite efterskiva hemma hos oss på granlidsvägen 5. Jag, Malin, Henke och Carro (en ny tjej nere på holiday) tog festen hem till oss och röjjde på några timmar till. jag och Henke satt mest och spela backgammon och drack wiskey och vipps så var klockan 07.00, då tyckte vi det var dags att runda av allt!?!?!
Så vi bäddade ner Henke i våran sofa och sedan slängde man sig i sängen och somnade nog in ganska fort tror jag. dagen efter sov vi ganska länge och när vi väl vaknade till så beställde vi hem pizza till oss alla 3 och spänderade hela dagen i soffan :)


denna bilden togs nog ganska tidigt in på morgonen ;) "snygging"

//PS

Förklaring till dåligt bloggskrivande

Jag få be om ursäkt för det dåliga skrivandet från min sida, men vi har varit utan internet sedan julsfton, med undantag för den dagen då jag skrev senast!
Men nu är det tillbaka igen och jag skall kunna ta upp skrivandet igen :)

Så imorgon när jag vaknar så skall jag till att skriva några inlägg och ge er lite bilder från jul/nyårs firandet här i byn.

Men jag kan ju berätta att livet i byn nu har vaknat på riktigt, massa turister är det här och kylan biter i kinden och alla krogar och nattklubbar har öpnnat för säsongen :)

ROCK ON

//PS

RSS 2.0