Webmaster! ;)

Hej Hej Halloj!!

Nu har jag suttit här i några timmar och filat på ett nytt utseende för bloggen, hoppas ni gillar stuket på den. Kommer nog fortsätta fila tills jag hittar de perfekta kopplingarna mellan olika färger och lite så, men detta är den nya grunden iaf!!
Körde fast lte i början men det finns alltid hjlp att ta till när man kör fast!?!?!
RÖDVIN!!
1 glas är helt perfekt för att komma igång och få tankarna att snurra.


Sitter just nu och spanar efter en ny dator, har lite svårt att bestämma mig när jag skall slå till på den. Det bästa och det mest rätta borde vara att köpa den när jag kommer hem ifrån Bali, men jag är ju en kille som alltid vill ha allting direkt.....
Får se lite hur det blir med denna, men att jag skall köpa en har jag bestämt mig för nu iaf!!!!
Det gäller ju att investera lite i sig själv, så man helatiden är någolunda nöjd med sitt innehav av prylar ;)

Har ju även i veckan fått veta att det inte finns så mycket jobb på intersport här uppe i höst, vilket inte berör mig så jätte mycket då vi åker till Bali i 5 veckor drygt. men ändå, jag behöver ju fylla upp november med jobb innan säsongen drar igång här uppe i början av December.
Så jag har suttit här idag och sökt en massa jobb, hoppas det är någon som nappar på mig!!?!?!

Det gäller ju att ha många krokar ute, man vet aldrig när drömjobbet dyker upp!
Nu skall jag snart runda av kvällen och krypa ner i våran sköna säng och bara njuta av att få ligga på spikmattan igen.
Imorgon väntar sedan morgonpromenad, jobb och träning!!

Sov gott alla där ute i mörkret ;)

//PS


Första höst tecknet....

resize_image_850 (MMS)

Första höst tecknet....


Lite ledig! :)

Så fick man då en ledig dag såhär efter helgen :)

Det var väldigt mysigt att ha våra mammor + emmi uppe några dagar i helgen, men nu när de har åkt hem igen så är det tillbaka till vardagen igen.
Tyvärr åkte jag ju på en förkylning under föra veckan och har inte kunnat träna något på flera dagar, men ikväll är det dags att kasta sig in i vikthavet igen.
Det skall bli så jävla skönt att få komma igång igen efter lite mycket jobb och sjukdom, ser verkligen fram emot att få svettas lite ikväll.

Under dagen som har gått så har jag varit väldigt aktiv då det gäller att passa på nu de dagar man är ledig och få lite saker gjort.
Vi har ju en heldel att stå i inför Baliresan, och allting börjar komma på plats nu. Det ska bli så skönt att få åka iväg och bara gömma sig vid havet i flera veckor.

Men nu är det hög tid att gå ner och handla lite, skriver nog lite mer ikväll senare!!

//PS

Mamma- & systerhelg!! :)

Igår kom så dagen då min mamma, Malins mamma och Malins syster kom till byn:)
Givertvis bjöd vi till med finväder, ca 5 plusgrader och lätt regn när de klev av tåget. Hoppas vi kunde kompensera det lite med att bjuda på en riktig dunderbrak frukost när de kom upp till oss.

Nu var vi ju lite tvugna att äta upp oss lite då vi nämligen hade planerat ett topptur på förmiddagen. Sagt och gjort, efter frukosten så gjorde vi oss klara för att bestga Åreskutan 1420 möh.
I början av vandringen så hade vi lätt regn och väldigt mycket dimma, men ju längre upp vi kom desto bättre väder blev det oxå :)
Trotts alla små gnäll som hördes på vägen upp så stod vi efter ca 3 timmars vandring på 1420 möh höjd och tittade ut över en vacker dal.......


Lagom ruskigt!!


Molle klättrar mot toppen :)


We did it!!!


Denna utsikten var det som vi kom upp till, helt underbart!!

Efter denna härliga dag på fjället så blev det en ganska lugn och stillsam kväll med lite mys, rödvin, yatsy och bara skitsnack i soffan.

Idag var det dags för mig att ta mig till sjukhuset för vaccinering inför Bali resan, någon spruta och lite tabletter senare så skall jag vara resistent mot allt. :)
Efter det så var det lite arbete på Intersport som väntade för min del, medans tjejerna sprang en härligt shoppingtur på byn.
När jag mötte upp dem för lunch så möttes jag av 4 glada tjejer med händerna fulla med påsar från olika ställen i byn och de var välfylda oxå!
Blev lite avis då och var tvungen att plocka med mig lite kläder hem från jobbet, ett par jeans och ett par skor.


Kommer lägga upp en bättre bild när jag har dem på mig.


Snygga va??

Efter jobbet idag så har v haft lite frisörsalong här hemma, då både jag och Emmi har fått håret tonat av våra mammor :)
Riktigt snyggt måste jag erkänna att det blev ;) eller vad tycker ni???

Nu är man lite höstfin, hoppas ni gillar det!
Nu skall jag sätta mig i soffan och mysa med alla tjejerna som är här, ikväll är ju tyvärr sista kvällen med gänget för denna gången. Den skall avnjutas i soffan med en film på tv.

Have a nice day!!

//PS


Borta bra men hemma bäst!!

Nu är jag hemma igen efter en långhelg nere på Gotland och Visby. Jobbhelgen har varit grymt rolig och jävligt givande för min del.
Helt nytt för mig att jobba med konferanser och allt vad det innebär, men måste säga att det har gått sjukt bra och alla var nöjda med vårat arbete som vi la ner.
Tyvärr kan jag ju inte berätta så mycket om själva konferansen då det är massa säkerhetsavtal som har skrivits på om sekretess och sånt.

Men kan skriva lite om vad som har hänt efter jag kom hem ist, lite tråigt dock.
Har blivit förkyld :(
Hade lite ont i halesen den sista dagen nere på ön, men nu efter jag har kommit hem så har jag blivit riktigt förkyld. det har säkert att göra med att man lämnade Sthlm med 20 grader varmt och sol, men när man kliver av tåget i Åre är det bara 7 grader och lätt regn.
Vädret har varit så nu 2 dagar, tror nog att hösten är på väg till byn igen.
Men det är något mycket trevligare på väg till byn som man skulle kunna jämföra med en solstråle, min mamma, Malins mamma och Malins lillasyster kommer hit imorgon och skall förgylla våran helg!!!
Det skall bli så härligt att ha dem här under några dagar, bara jag blir lite puggare så jag orkar ta med dem ut på en tur på berget imorgon.

Bara ca 1 månad kvar nu tills vi åker :)

//PS


Hurtbulle brödet

6 dl Fiberhavregryn
15 dl dinkelmjöl
3 dl krossade linfrö
3 dl russin / rå rivna morötter
3 dl grovhackade nötter / solrosfrön
6 tsk bikarbonat
3 tsk salt
12 dl filmjölk
1 1/2 dl flytande honung
1 1/2 dl sylt / lingonsylt

Blanda först ihop alla torrvaror och rör sedan i morötter, fil, sylt och honung.
Häll smeten i 3st smorda brödformar på ca 1 1/2 L.

Grädda på 200 grader i ca 1h i nedre delen av ugnen, ta ut och låt sedan svalna under en bakduk.

Live från Visby!

20100825152 (MMS)

Live från Visby!


Morgonlatte i gamlastan innan jobbet för i...

20100820144 (MMS)

Morgonlatte i gamlastan innan jobbet för idag startar. Idag skall vi fixa och trixa med allt som skall med över till Gotland, och ikväll tar vi färjan över :) //PS


Blue blue sky!!

20100816138 (MMS)

Jag skrev ju igår om vilken helt underbar himmel jag såg när jag var ute och sprang, idag när vi var på väg hem så uppenbarade sig en snarlik himmel. Jag tog en bild och lägger upp den så ni nu kan förstå lite mer hur vackert det var! Idag har jag och älsklingen varit nere på byn, vi började med mat på Broken för att sedan strosade igenom massa butiker, vilket slutade med att jag köpte en ny skjorta som jag skall ha med mig till Gotland nu. Ikväll har vi sedan spelat fotboll med massa folk från Holiday, grymt skoj och jag måste säga att de gamla takterna sitter i ;) Nu är det dags att sova och ladda för jobb, imorgon kväll går tåget mot Sthlm! //PS


Semester :)

Igår gjorde man då sista dagen på Intersport innan en vecka semester väntar, en vecka som jag skall fylla upp med lite jobb på annan ort. Det finns ju ingen anledning till att ligga på latsidan och bara njuta av lite ledighet, det får man göra i höst ist när det är Bali som väntar.

När jag så kom hem från jobbet igår så var det helt underbart väder ute och man bara gick och njöt hela vägen hem. Väl hemma så blev det någon timme på altanen i solen och bara njuta av tystnaden och den värme som infann sig på kvällskvisten.
På kvällen sedan så kom Marie och TT hit för lite söndagsparty ihop med malin så jag såg min chans att lämna dem med rosevinet och ge mig ut att springa ist.

Det skulle bli en helt magisk tur upp runt totthummel, kanske den vackraste löprundan jag någonsin har sprungit. Det är en ganska jobbigt och krävande runda på ca 7 km, då den bär ganska mycket uppför så krävs det grym kndition och starka ben för att orka ta sig upp. Ibland för man gå lite för att inte springa sig helt slut i benen, men grymt bra när man sedan kommer upp till toppen vid högåsliften och får vända neråt ist.
Det var ju precis här uppe vid vändningen som jag fick denna uppenbarelse som gjorde denna rundan till den vackraste någonsin.


Tänk er att komma upp, trött och sliten i benen och få denna utsikt. Nu är ju denna bild tagen i början av juni men jag skall förklara för er hur det såg ut nu!!!!

Tänk er nu en ganska tajt löparstig tack vara att alla fjällbuskar och växter har växt upp så varje löpsteg du tar känner du hur det kliar lite på benen, friska dofter av alla fjällväxter. Det är grönt och fint vart du än tittar och hela fjällidan är full av fina blommor.
Sedan vänder du blicken ut över vyn som visas på kortet då ser du sjön ligga likväl indalsälven ligga spegelblank nere i dalengången och färgen på himmeln är magisk. I horisonten kan du bakom den ljusblå dimmiga ytan skymta de toppar som ligger längre bort, från det til att sedan bli rosa/orange en bit uppåt och sedan övergå i nästan helt vit från solen som håller på att gå ner bakom skutan.
Det är jätte svårt att förklara med att få se allt detta gör att man blir helt lycklig i själen, det är sådana här tillfällen som gör att man älskar denna byn och tycker att den är det vackraste stället på hela jorden.
När man sedan kommer ner mot slutet av löprundan och kommer ut genom skogen med ansiktet mot andra hållet i byn så ser man en solnedgång där solen lyser upp hela himmelen och ger den en knall orange färg och molnen ligger och glider så mysigt i detta sken gör ju saken helt klart bättre....
I LOVE THIS PLACE!!!

När jag väl hade tagit mg hem efter denna runda var jag helt till mig av denna vackra träningsrunda och slog mig ner i soffan och bara njöt av kvällen.
På tv visade de en dokumentär om surfing på Hawai, som handlade om hur man hade tagit steget från att bara surfa småvågor till att surfa 18-20 meter höga vågor med to in på en vatten skoter. Riktigt coolt att se och fy fan vilka stora vågor de kör.
Nu längtar jag som fasen till man själv får ligga där i vattnet och surfa en lång skön våg i minst 30 gradig värme på BALI!!! :)

Nu idag väntar lite pluggande för min del då jag som sagt skall åka ivägoch jobba lite i slutet av veckan. Jag skall åka till Stockholm på tisdag kväll för att spändera onsdagen i stockholm med jobb och förberedelser inför helgen. Helgen sedan kommer jag att hålla till på Gotland och i Visby för att vara konferensvärd.
Har ju aldrig jobbat som detta förut och det skall bli en rolig och nyttig helg för min del, då jag alltid tycker att det är en bra idé att få en inblick i så många olika jobb som möjligt.
Och som eventproducent är ju konferensmarknaden väldigt stor så att få chansen att börja jobba med ett av Sveriges största och bästa konferensbolgat är grymt bra för min del.

Men håll koll här inne så skall jag se till att fylla å med båda text och bilder från Gotland när jag väl är på plats.

Nu skall jag ge mig ut i solen och njuta av min första semesterdag här uppe.

//PS


Var tvungen att testa!!

Köper ju sällan färdig mat, utan föredrar att laga min mat själv så jag vet vad som stoppas i den. Men idag blev jag bara tvungen att testa en ny grej jag aldrig har sett innan.
Jag gick omkring inne på ICA och funderade på vad jag skulle laga till kvällsmat och där framför mig stod den bara:


Var bara tvungen att testa

Jag måste erkänna att resultatet blev faktiskt över förväntan och jag kunde avnjuta en god kvällsmat med goda "ragger" framför tv.


MUMS!!!

//PS


Man blir ju bitter!! Eller?

Denna veckan var jag ledig måndag och tisdag och gissa vad vi hade för väder då??
REGN!!!!

Nu har man kommit igång på jobbet igen och då är det ju självklart fint väder ute, fan oxå! MEN MEN vad gör det om hundra år??
Det gör allt, för jag har så mycket jag vill göra ute ju som jag inte tar mig för om det regnar ute.

Jag har ju lite stora äventyr eller bara adrenalinpumpade aktiviteter som skall bockas av på min "To do" lista, men det som väntar på något gott väntar aldrig för länge, eller hur är det??!!

Idag har jag klivit upp ganska tidigt då jag har lite saker jag måste hinna med innan jag skall till jobbet idag vid 13. Nästa vecka ska jag till 99% åka till Gotland och Visby för att jobba några dagar ihop med Eventyr som håller i en större konferens där, ska bli riktigt skoj att komma ner söder över igen och få se solen.
Har ju aldrig jobbat för Eventyr heller så det skall bli lite spännande med ett nytt jobb och lite nya möjligheter här i livet, vilket jag tror att jag behöver just nu.

Det som driver mig eller oss framåt mest just nu är ändå våran bokade resa till Bali i höst, just nu sitter man och räknar ner dagarna till avresa.
Ska förövrigt skicka in våra visum ansökningar idag, hoppas det inte blir några problem där ;)


Detta kan vara vi om någon månad.....

Det skall bli så grymt jävla skoj att äntligen få lära sig att surfa och bara hänga med underbart sköna människor.

Nu är det hög tid att styra upp lite jobbgrejor inför nästa veckas gotlandstripp och sedan efter det ta mig till gymmet för dagens första pass......

//PS

Kräftskiva och födelsedagskalas!!

På G till Mange för kräffskiva!!


Som ni kan se så var det inte läge att duka ut långbord och ta på sig solhatten precis.

Det blev en grymt trevlig kväll med mycket skratt, skämt, vittsar, gott sällskap och väldigt goda kräfftor:)

Tyvärr finns det inga bilder ifrån kvällen då kameran glömdes bort lite och vi ville inte labba med den när man var full med kräftspad. Men det finns dock en film på när vi sjöng för Mange, skall se om jag lyckas lägga in den här.

Idag har vi haft en fixar dag här hemma jag och Malin, gått igenom våra visumpapper och lite andra lösa trådar inför Bali resan. Det är så grymt skoj att få börja pilla med alla saker som har med resan att göra, det känns som om att det börjar närma sig på riktigt nu :):):):)
Tror detta kommer bli den bästa resan jag gjort i hela mitt liv!!!!!!!

Ikväll skall jag träna och vara jävligt nyttigt!!
Älskar att jag har en sådan träningslust och att energin bara sprutar ur mina öron gör ju inte saken sämre.....

Nu skall här strax ätas lite god mat, flygande jakob!!

//PS


Är hösten här??

Man kan ju börja undra lite!?!?!
Igår när jag klev upp för att tvätta och en tidig morgonpromenad så blev jag helt förstummad av hur vacker denna by kan vara tidigt en morgon när det börjat bli lite kyligt ute.

När jag klev upp vid 07,00 stod termometern på +8 grader ute, himmeln låg klarblå och sjön låg spegelblank i botten av denna vackra dalgång. Men mitt emellan detta så ligger det en tjockt moltäcke som driver fram över sjön, gudomligt vackert.
Här kommer lite kort från min morgonpromenad:


Från balkongen innan jag gick ut på promenad


Totthyllan


Sista bilden från totthyllan

En helt magiskt morgon som gav mig så mycket energi att hela helgen bara har flugit förbi hur snabbt som helst. Har haft en grym träningshelg med många pass och väldigt bra pass, som jag skrev innan så har jag haft en grym energi och har orkat köra dubbla pass vissa dagar.
Imorgon väntar ännu ett härligt förmiddags pass då jag är ledig :)

Idag har jag så jobbat sista dagen på denna jobbperiod och nu väntar alltså 2 dagars ledighet för min del, nu skall här verkligen tas tillvara på tiden och få massa gjort.

Som jag skrev innan så har jag och älsklingen varit på Litenkrog och ätit middag ikväll och det var lika gott som vanligt, helt magiskt goda lammracks :)
Vi satt ute och avnjöt denna underbara middag och efter den så gick vi ner till Konsum och inhandlade kräfftor tills imorgon då det skall bli lite kalas här i Åre.

Nu ikväll så blev vårat balkonghäng som var planerat lite avbrutet av ett regnoväder som drog in här över byn tyvärr, eller vad säger ni om denna väg som kom emot oss :P


BOOOOOMMMMMMM sa de och sedan har det regnat sedan dess :(

Nu skall här drickas lite te och sedan sova så man är pigg och utvilad imorgon.

//PS


Efter en lång seg arbetsdag!!

20100810129 (MMS)

Efter en lång seg arbetsdag så är det rätt skönt att runda av dagen med en kall HOFF på balkongen på holiday :) har även bokat bord på Liten krog ikväll där vi skall äta en god middag jag och älsklingen i solnedgången. //PS


Sommar??

Ja, vad skall man säga om denna sommar.....
Jag börjar bli riktigt less på att det aldrig kan bli varmt och skönt här uppe i byn. Här vaknar man varje dag och det första man lyssnar efter är om det regnar på taket ute på balkongen, gör det inte det så blir man nästan lite uppfylld med ett hopp om att det kan vara härligt ute.
Men nu får man vara över lycklig om termometern visa över 15 grader :(

Det är helt sjukt, kan man inte få några dagar där det kliver över 20 graders sträcket och det inte regnar. Kan man också då få vara ledig så är det ju som om man skulle vinna ett miljonbelopp på Lotto nästan.

Men men, jag är inte den som är bitter även om jag tycker det skulle vara skönt med lite värme. Det ger ju faktiskt rätt bra träningsmöjligheter ute när det inte är alltför varmt, har haft några riktigt bra pass under en vecka nu innehållande både löpning och gympass. Känns bra att vara igång på allvar gen efter en liten tung jobbperiod då det har varit svårt att hålle uppe samma träningstempo.

Jag har inte varit så flitig med att fota denna veckan, men lovar att jag skall bättra mig på den fronten.

Igår hade jag och Älsklingen en heldag ihop och passade då på att åka till Järpen en vända för att skänka lite kläder och shopa lite på Lundhags. Det blev en härlig dag som avslutades med att vi bjöd upp My och Erik på middag. En mycket trevlig kväll som vi valde att runda av med en film (The blind side) en riktigt bra film som jag gott kan rekomendera alla att se.

Nu skall jag se till att få lite mer gjort ikväll innan jag skall njuta av min spikmatta.

//PS


RSS 2.0