OS är jobbiga tider.....

Ja vad ska man säga om detta OS, jag får ju aldrig sova ffs :)
Det värsta är u att man skall hinna ed att festa mellan alla tv-tider också, det sliter på kroppen vill jag lova er. Men det är värt allt ont man får genomlida!!
Såg precis nu Maria PH köra in i ledning i andra åket i slalomen, måtte de nu hålla till medalj....

Jag har senaste tiden haft en jäkla otur med mina naglar, jag har aldrig tidigare i mitt lliv ahft en riktig blånagel, men under några veckors tid så har jag nu fått 2 st. Klämde mig satan på jobbet i förgår :(


AJAJAJAJ.....

Det har nu under den senaste veckan varit jävligt kallt igen, jag fattar inte vart denna vintern är på väg. Nu har vi haft en vecka med -25 grader och vissa dagar även en vind på ca 25 meter/sek. Jag lider lite med folket som har haft sin semester här uppe när detta vädret har dragit in över byn.
Men man vet ju att det är inte långt borta nu med lite vårsol och härliga varma dagar i backen. Jag tog en bild på mig själv när jag kom ner till jobbet en dag i veckan, å ni ser ju hur man ser ut ;)

Visst ser de lite kyligt ut ;)

När jag väl klev innanför dörren på jobbet sen så väntade där en rolig sak, det är inte varje dag man ser en sak som denna.....


Visst e den mäktig, en monoski. Kan inte fatta hur man klarar av att åka på detta påfynd, all respekt till dem som klarar av det. För er som inte vad det är för något så är det en uppfinning fråm 80-talet då man tyckte man skulle montera två alpinbindningar på en snowboard.

Visst e de coola färger på den :P

Sjukt härligt att få se saker som denna. Igårkväll sedan så var det återigen dags för Hoffmaestro att entra scenen på bygget här i Åre och likväl som förra gången så blev det ett jäkla ös och mycket folk. En mycket trevlig kväll om jag får sägga så :)
Men idag var det mysdag med lite möten och jobb i några timmar och nu ikväll så har jag bara städat av lite och gjort snyggt för imorgon så kmmer Malin hem igen från sin semester i Vietnamn, hoppas inte hon är för brun bara. Under dagen så har jag myst omkring i en hyggepies, nu undrar ni säkert vad det är för något!?!?!
Jo de ska jag säga er då, det är en mysdress som man kliver i och sedan vill man aldrig lämna den, jag lånade den av en polare då jag har varit sugen på att köpa en.... Vad tycker ni, skall det inköpas en eller inte??!?!


Visst ser den mysig ut.....

För att avsluta detta blogginlägg så måste jag lägga upp en bild som jag tog när jag och chefen var uppe och lämnade en träningsmaskin till en kund som bodde uppe vid Copperhill i björnen, vad säger i om att vakna upp med denna morgonvyn??


Fint va??

//PS

Ledig dag :)

OJOJOJ vilket härligt dygn det blev :)
Igår efter jag hade varit inne på ett jobb möte så begav jag mig upp till hotell granen som på söndagar kör något som de kallar för "hunkan" då man får äta och dricka en öl för 100 kronor, så vi blev ett gäng killar som satte oss där uppe och njöt av lite god ma å en kall öl. Efter vi var mäta och goda så tog vi en taxi hem till mig där vi blev sittande och drack lite öl och kollade på OS, en skön kväll.
Vi drog vid midnatt sedan ner på byn och in på Supper en sväng innan vi gick till dippan för att få dansa lite ;)

Efter denna långa kväll så avrundade jag och Mange kvällen med en god kebabbmacka och lite hockey inatt, men när jag kom hem senare på morgonen så var det ju nästa dags för nersläpp mellan Sverige-Finland i OS hockeyn. Jag blev sittande och kolla på den fram till jag somnade i pausen mellan andra och tredje perioden.


Såhär såg min OS studio ut inatt :)

Efter några timmars sömn öppnade jag ögonen och fick då syn på att det var jätte fint väder ute, då njöt jag väldigt mycket av att jag lovat Erik och My att ta hand om Wilda idag.


Visst se det härligt ut.....

Hade lite dåligt samvete för att jag inte var ute och åkte skidor idag, men det var ju faktiskt -23 grader när jag vaknade och då var det inte riktigt lika illa längre.
Efter en härlig promenad med Wilda så blev det ner på byn för att spela biljard och dricka lite kaffe med Mange och Henke och så fick vi chans att skratta lite om allt som hände igår :)

På vägen hem sedan så kom en annan god vän till mig Anna och körde förbi mig med bilen, hon vevade ner rutan å skrek åt mig FIKA????
Självklart, så vi blev sittande någon timme på banhoff och njöt av en kopp te och en morotskaka, riktgt gott var det.

Men nu sitter jag hemma i soffan och kollar på OS och jag kommer nog göra så hela kvällen, tills jag somnar i soffan ;)
Men jag behöver nog sova ikapp någon timme inatt och sedan vil jag vara utvilda imorgon så jag hinner gå och träna på morgonen innan jag skall jobba imorgon eftermiddag.

//PS

Mamma helg!!

Igår ringde min underbara mamma mig och sa att hon bokat en resa till Åre för att komma och hälsa på mig och få lite kvalitetstid med sin son :)


Mamma och jag när vi var på Cypern för 1,5 år sedan, var ju tvungen att ta en sommarbild såhär i vintermörkret.

Så nu skall vi se till att han en liten mamma/son helg och bara njuta och ta de lugnt ihop. Måste erlänna att hon börjar ganska bra faktiskt, när jag kom hem från jobbet idag så stod tacopajen klar att stoppa in i ugnen och hon gör verkligen världens godaste tacopaj skall också tilläggas.


Som ni ser tacopaj, rödvin och lite snacks..... Detta kommer bli en grymt bra helg :)

//PS

Ny skid dag!

Imorgon är det äntlien dags att åka skidor ige, nu har man fått chansen att ladda upp sig lite och låren har fått vila lite. Jag ocg Baggen skall ge oss ut lite imorgon innan jag börjar jobba vid 14.


Se upp berget för här kommer vi ;)

//PS

Kroppsvård

Efter dessa tre dagar av tuff åkning så är det nog dags för lite vila känner jag, är väldigt trött i både ben och skalle. Samtidigt som det är jävligt rolgt att vara ute och slira med grabbarna så måste man lyssa när kroppen säger ifrån.
Så nu ikväll blev det lite kroppsvård och avkoppling, allt för själens skull.


Spikmatta


Varmt bad för själens skull


Jävligt god mat

Lägg där till lite stretching och en film så har ni nästan en perfekt hemma kväll för att vårda sin kropp :)

Sov gott alla där ute i världen

//PS

Ännu en dag med POW POW

Jaha då har man överlevt ännu en grymt härlig dag i denna underbara byn man lever i. Idag var det ag, Mårten och fredrik som var ute och shredda i skogarna på berget.


Fredrik


Mårten

Vi var alla tre jävligt taggade för lite rolig skogsåkning och som på en beställning så fick vi grym åkning vart vi än begav oss, detta vädret gör ju en helt salig. Vi testade ganska mycket nya platser idag som jag aldrig äns tänkt på innan, men såg vi en någolunda rent åk så bara kastade vi oss ner utan att veta vad hur det såg ut 4 svängar längre ner.


Mårten kastar sig ner i skogen


Fredrik kastar sig ner i en skogränna vi hitta!!

Ja som jag sa så kastade vi oss ut gasnka mycket på vinst och förlust idag, å jag måste erkänna tt vi fick tar ett par sköna fotoplatser och här under skall ni nu få se dagens bästa dropps och lekplatser vi hittade:


Mårten droppar en klippa vi hitta ute i skogen, detta var nog dagens bästa dropp enligt oss alla tre. Sjukt härligt när man hittar lite sådana spots som denna....


Fredrik vid ett skojigt skogsbryne


Jag på väg ner efter samma dropp som Fredrik, men inte riktigt samma linje!!

Det var några sköna bilder från våran dag i skogen, men om ni tittar på nästa bild så kommer ni får se hur man skall se ut efter ett riktigt bra skogsåk med mycket snö ;)


Snowface ;)

När vi sedan nästan vara klara för dagen och kom ner till VM6 så har skistars event avdelning precis fått upp en airbag som tydligen skulle finnas uppe under hela rix fm helgen, och Fredrik kunde ju givertvis inte hålla sig borta utan var tvungen att testa en backflip i den.


Visst ser det kul ut, landa i på en gigantisk luftkudde :)

Nu har jag kommit hem och jag måste erkänna att jag är helt slut efter dessa tre dagar av POW POW åkning, men samtidigt är ju sjukt nöjd med dessa dagar, då de möjligtvis kan vara de bästa jag har hafft i mitt liv. Samtidigt som vi har hafft jävligt roligt ute så måste jag och erkänna att jag känner att min åkning har blivit så mycket bättre och framförallt då offpiståkningen. Denna åkning och träning som det blir är sedan sjukt nyttig att ha när man bårde hoppar och kör pist senare då man lär sig så mycket med balans och kontroll på skidorna när man kör så här. Så jag är galet nöjd och kan bara gå till sängs varje natt och drömma om dagarna som varit denna veckan.
Nu blir det att ta hand om kroppen lite ikväll, ska ligga på spikmattan, ta ett varmt bad och sedan massera min nacke som fick sig en bra smäll idag (faceplant). Får se om det blir någon åkning imorgon, beror lite på hur jag kännermig och hur nacken mår när jag vaknar, annars tar jag det nog lugnt innan jag börjar jobba vid 14 imorgon.

//PS

Bästa skiddagen i mitt liv!!!! EPIC

Detta skulle komma att bli den bästa skiddagen i hela mitt liv :):):):):)

Började dagen med att rusa ner till stadium för att låna ett par testskidor, men närjag kommer ner dit så är vi en hel grupp med människor som skall ge oss ut tillsammans. Inte precis vad jag hade räknat med, men sån är den här byn man vet aldrig vem man får umgås med :)
Men vad gör det när alla är så underbara mot varandra??
Men ganska direkt började snacket att gå om att vi skulle köra baksidan, och ingen var sen att hänga på ända problemet som fanns var att jag och en kille till inte hade någon transiver på oss, vilket man behöver om man skulle lösa ut en lavin och behöva leta efter någon annan i gruppen....

Men vi var väldigt försiktiga och kände oss för innan vi gav oss ut någon stans och körde, men vi tog sikte på toppen direkt och tog första kabinen upp till toppen, för att sedan hajka upp de sista meterna. det är en hajk som i pistat spår tar ca - min så ni förstår att det är en rätt jobbigt bit att gå, men tacka fan för att de pistar åt oss upp iaf ;)

Väl uppe sedna så väntar det bästa åket i hela Åre dalen framför oss, stora vita branta fält med puder som gick upp på låren på en. Jag tror jag bor i ett himmelrike.....
Vi tog sedan förta åket ner och alla bara skrek av lycka, man får sedan skråa tillbaka till sadeln men det gör inget för det är värt allt slit för detta åket. När vi sedan var nere så bara kollade alla på varandra å skrek, EN GÅNG TILL!!
Så tillbaka till kabinbanan och upp en gång till, hajka likadant och sedan står man där å lutar ut tipparna över kanten för andra gång och det är lika underbart denna gången och man kan hitta orörda spår hela tiden.........

Jag har recis gjort mitt livs två bästa åk någonsin, å jag mår hur bra som helst och är galet glad och uppspelt. Jag kommer här nere nu slänga ut massa foton från dagen, hoppas jag har lyckats fånga den kännslan som infann sig i min kropp på bild bara!!!


Morgon vyn från när vi klev av kabinen första gången


Gänget :)


Gustav efter hajturen upp till toppen


Utsikten från toppen


Gruppen är samlad innan vi skall kasta oss utför vårat dunderåk


Looks good??


Härligt va?


Ser nu vilket åk det handlar om eller!!??


Ser ni lyckan.....


Här ser ni skidorna jag testade idag..... Grymt sköna i pudret!! ;)


PUDER hela vägen ner till botten!!

det var alla biler ifrån backan idag, hoppas ni kan förstå kännslan vi hade när vi åkte omkring där ute och skrek som småbarn på julafton.... JJJJJJIIIIIIHHHHHHUUUUUU


Såhär såg jag ut när jag kom ner till jobbet, dränkt i svett!! Så jag har fått ett bra träningspass idag också, det gäller ju att förena nytta med nöje!! :P

Efter denna underbara dag så fick jag kliva in och jobba några timmar mellan 15-19, men det var inget jobbigt med det då ag gick omkring och mös hela tiden jag var på jobbet!

Nu blir det en lugn kväll i soffan och ladda för imorgon då det skall ut och köras igen, och det bästa av allt är att det nu snöar ute igen. Så vi kommer säkert ha lite nysnö till imon vilket inte gör något överhuvudtaget!!!!

//PS


Pow day!!

Så igår då som jag lovade att skriva om :)
Gårdagen kan varit en av topp tre av mina bästa skidagar i mitt liv, vart vi än åkte så fanns det hur mycket snö som helst! När vi kom upp med första liften så hade det dumpat minst 3 decimeter sedan de pistade måndags kväll.
Så gissa om vi blev som små barn??!
Vi gjorde valet att börja dagen i och runt om tottbackarna och till våran lycka så hade de inte pistat där uppe under natten så i vissa av de pisterna så låg det kanske 50 cm snö att bara plöja igenom.


Här kommer Mange å slänger sig ner, inte så brant men härligt med snö var det iaf!!


Som ni kan se så sprutade upp i ansiktet när man körde!! :)

Efter några åk i pisterna där uppe så knäppte vi av oss skidorna och började hajka lite för att hitta lite sköna åk med ny snö. Så vi knatade ut på getvalen som också ligger vid tottliften, där det finns en liten skön klippa att åka nerför.


Här ser ni Mange ta sikte på granarna långt borta, starx bakom där bar det utför.....

Efter ett skönt åk där och sedan några till i några små rännor och raviner med mycket snö i så bestämde vi oss för att bege oss mot toppen för att hitta ännumera snö. Väl uppe på toppen så blev vi inte så besvikna, det fanns massa nsö där också, ett härligt åk i tusenmetern ner mot hummeln med några härliga vidlippar att boosta på blev våran lycka. Vi svängde sedan ner runt mot VM8 för att till våran lycka hitta ett skönt fält med massa snö i. Då bestämmer jag och Mårten oss för att köra en klasiker, vi slår en "åtta" a´la sällskapsresan....


Visst e den snygg ;)


Bra bild på Mårten

Vi avslutade sedan dagen med att åka upp till toppen med förhoppningen om att kunna göra om samma åk som innan, men när vi kom upp dit igen så hade de börjat isa av kabin vajrarna så då fick man inte åka under där. Så det blev att skråa ut i Östra ravinen ist där vi hittade något skönt dropp på vägen innan vi nådde fram till ravinen där det finns massa små rännor med mycket snö i. Tyvärr så lyckades ju Mange hitta varje sten som stack upp på fjället och klotade rätt rejält några gånger, men han överlever nog de. Men hans bräda fick lite mer stryk än han tror jag, eller vad tror ni??


Men allt går att laga!! fixade den på jobbet idag, så han var ganska nöjd när han hämtad den.

Sedan rundade jag och Mange av dagen med att kolla på repmånad och bara ligga i soffan hela kvällen, riktigt skönt var det :)

//PS


OJOJOJ vilken dag de blev.....

Tyvärr har jag inte kommit in på bloggen så jag har kunnat skriva något idag! :(
Och nu är kl. 00.50, så jag måste krypa ner i sängen och ladda för en ny puderdag imorgon. Men imon har jag bestämt träff med en kille från Stadium kl.09 och då skall jag få testa ett par skidor jag länge har varit sugen på att köpa, så det skall vi göra imon.

Men jag ser till att skriva lite mer imon om dagens åkning också, så kika tillbaka imorgon istället.


En bild ifrån idag iaf, visst ser det riktigt härligt ut!!

Kommer mycket mer skrivande och bilder imon som sagt, nu skall jag slappna av på spikmattan enstund innan det är dags att sova.

//PS

POW POW

Igår blev det lite fest som sagt och det blev en ganska trevlig kväll måste jag erkänna. Rundade dock av den med superbowl inatt och det blev inte många timmars sömn vill jag lova innan man skulle stå på jobbet å le igen. Slänger upp lite bilder från förfesten igår....







Det var lite bilder från förfesten!!
Efter vi varit där en sväng blev det Dippan å lite dans, aldrig fel med Dippan. Väl där så var det rätt lagom mycket folk, men inte så många man kände igen.
När Dippan stängde så var det sedan raka spåret hem till soffan för att kolla in superbowlen, vilken bra match det var.
Men det satte ju sina spår idag när man skulle stå på jobbet och göra nytta, men det är ju bara superbowl en gång om året och en jävla tur de ;)

När man väl kom till jobbet idag så fanns det ju en sak som gjorde att dagen gick så sjukt mycket lättare, de vräkte ner snö utanför fönstret stundtals. Det har säkert kommit et flertal cm nysnö idag, vilket är helt underbart med tanke på att jag är helt ledig imorgon.
Så nu har jag precis packat lite grejor inför morgondagen som kommer böja vid 09.00 i liften :)
Vi kommer åka så mycket puder imorgon så jag kommer spy av trötthet när jag väl kommer hem......


Packat och klart för en puder dag i Åre :)

Ses imorgon för mer bilder från dagen

//PS

Mycket att göra!!

Hej :)

Nu har det varit väldigt mycket jobb ett tag här uppe, många turister att ta hand om såhär när snön äntligen har börjat falla till marken. Men nu kliver jag in i en vecka där jag har ganska mycket ledigt, så ska se till att få åka lite puderåkning och bara glida omkring i denna underbara vinterby :)

i veckan som kommer så skall jag bara jobba måndag och lördag som heldagar annar kommer jag vara ledig eller börja som tidigast 14.00, så det kommer bli åkning nästan varje dag vilket jag ser fram emot något sjukt mycket!
Men nu till kvällens planer, satt här i den nya soffan u funderade på vad jag skulle göra och efter lite överläggning med Tessan och Erika så blir det förfest i grannhuset, sen Dippan och sedan kommer jag runda av kvällen med lite superbowl final inatt :)

Men men, ser fram emot att komma ut lite ikväll, har en jävligt bra kännsla för kvällen :)


Så här ser man ut ikväll! bli inte rädda för blicken bara :)



Nu blir det fest ikväll iaf, första groggen är i glaset :)

Ha en underbar kväll så lovar jag att skriva mer i veckan och lägga upp massa bilder från skidåkningen!!

//PS

Ny soffa!!

Jag är ledsen för att jag är så dåligt på att skriva här nu, men just nu jobbar jag så väldigt mycket. Då finns det inte så mycket roligt att skriva om, tycker inte jag iaf.
Men igår hände det en ganska stor sak, vi fick äntligen våran soffa som vi beställde i sommras :) Nej nu ljuger jag lite, vi beställde en soffa i sommras som vi aldrig fick så vi beställde en ny i november och den kom nu igår då, ÄNTLIGEN!!!!


Nice va??!!

Riktigt stor och skön att sitta i kan jag lova, kom ju jävligt lagom till OS :)

Idag har jag iaf varit lite ledig och äntligen fått åka lite skidor. Vi har ju studentveckor här i Åre nu och en gammal kompis från Nässjö (Josefin Johansson) är uppe med sina vänner. Så idag tog jag dem runt i backarna och visade mina guldställen :)
Vi avslutade sedan med en liten afterski på fjällgården som blev jävligt rolig måste jag erkänna, inte så ofta man går på afterski när man bor här men när man väl tar sig dit är det rätt skoj.

Bara för att jag skall göra er lite avundsjuka på Åre så vill jag bara visa våran grymt fina solnedgång som vi hade i förgår :)


Visst e de vackert!!!!

I LOVE ÅRE!!!!

//PS

RSS 2.0