Ugnspannkaka
Med en klick ört cream fresch till ;)
4 port
Innehåll
4 ägg
8 dl mjölk
1 tsk salt
1 dl grahamsmjöl
3 dl dinkelsikt
1 krm vitpeppar
smör
1 paket fryst bladspenat, 250 g
2 röd paprikor
1 burk majskorn
1 dl riven ost
Gör så här:
* Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ägg, hälften av mjölken samt salt. Tillsätt grahamsmjöl och dinkelsikt och vispa till en jämn smet. Häll på resten av mjölken och strö på lite vitpeppar. Smörj en långpanna med smör.
* Tina spenaten. Krama ur vätskan och lägg ut spenaten på plåten.
* Skär paprikorna i strimlor och fördela dem över spenaten. Häll av vattnet från majskornen och skölj väl, håll ut även dem över spenaten.
* Häll smeten över grönsakerna och strö över osten. Grädda i ugnen i 25-30 minuter, eller tills pannkakan har fått en gyllenbrun färg.
Kommentarer
Trackback