Sockerpanerad lax med fruktsallad
Ingredienser
4 port
4 laxfilébitar à 150 g
2 msk råsocker
salt
Salsa:
200 g mango, gärna fryst
1 granatäpple
2 salladslökar
3 msk sweet chili-sås
Linser:
2 dl svarta belugalinser (Renée Voltairs, finns i större matvaruaffärer)
1 grönsaksbuljongtärning
80 g färsk bladspenat
1 tsk olivolja
1 msk vinäger
salt, peppar
Så här gör du
Börja med att koka linserna. Lägg dem i en kastrull och täck med vatten. Tillsätt buljongtärning. Sjud under lock i 20 minuter tills de mjuknat. Häll av resterande vatten och vänd ner spenaten, olja och vinäger. Krydda.
Sätt ugnen på 175°. Panera laxbitarna i råsocker. Hetta upp en grillpanna och grilla laxen runtom. Lägg laxbitarna i en ugnsfast form och ugnsbaka mitt i ugnen i 15 min tills den är genomstekt. Krydda.
Skär mangon i mindre tärningar. Halvera och gröp ur granatäpplet. Ta bort alla vita hinnor och spara kärnorna. Hacka löken fint. Blanda samman mango, granatäpple, lök och 2 msk sweet chili. Servera laxbiten med salsa och lins-/spenatröran. Ringla över 1 msk sweet chili-sås.
8,3 MBP, 526 kcal/portion