Dinkelvåfflor
om du vill ha mer protein i våfflorna så tillsätt ägget
10 St våfflor
Innehåll
75 g smör
2 dl mjölk
4 dl dinkelsikt
1 msk bakpulver
2 1/2 dl kallt vatten
1 ägg (kan uteslutas)
Tillbehör: Grädde och sylt
* Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjölk, dinkelsikt och bakpulver. Tillsätt vatten, häll i smöret och om så ägget och rörö om.
* Värm upp ett våffeljärn och smörj med lite smör. Häll i en klick smet och grädda våfflan tills den är gyllenbrun.
* Servera med sylt och en klick grädde.
10 St våfflor
Innehåll
75 g smör
2 dl mjölk
4 dl dinkelsikt
1 msk bakpulver
2 1/2 dl kallt vatten
1 ägg (kan uteslutas)
Tillbehör: Grädde och sylt
* Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjölk, dinkelsikt och bakpulver. Tillsätt vatten, häll i smöret och om så ägget och rörö om.
* Värm upp ett våffeljärn och smörj med lite smör. Häll i en klick smet och grädda våfflan tills den är gyllenbrun.
* Servera med sylt och en klick grädde.
Kommentarer
Trackback