Ajvarkyckling med klyftpotatis
Ingredienser
2 port
250 g kycklingfiléer
1 tsk smör/olja till formen
½ dl ajvar relish
2 msk finhackad persilja
skal av ½ limefrukt
saft av 1 limefrukt
½ gurka
½ rödlök
2 msk dill
½ röd chili
1 msk skånsk senap
Klyftpotatis:
4 potatisar, 300g
2 tsk olja
salt och peppar
Så här gör du
Sätt ugnen på 225°. Ansa kycklingen. Blanda ajvar, persilja, limesaft och limeskal. Bred blandningen över filéerna och lägg i en smord eldfast form. Klyfta potatisen, pensla med olja i en egen ugnsfast form och ugnsstek tillsammans med kycklingen i 20-25 min.
Tärna gurkan, skala och finhacka löken. Finhacka dillen och chilifrukten. Blanda gurka, lök, dill, chili och senap.
Kommentarer
Trackback