Lammstek på en bädd av rostade rotfrukter
Lammstek
1-2 kg Lammstek - stor hel
6-8 vitlöksklyftor, skär på längden
2 kvistar rosmarin
Tunna strimlor citronskal
Olivolja
Grovt salt
Svartpeppar
Sätt ugnen på 175°C. Skär en skåra i steken och fyll med vitlök och rosmarin. Gnid in köttet med olivolja och citronskal, salt och peppar. Stick in en stektermometer och lägg steken på ett galler. Ställ i mitten av ugnen med en plåt under. Ta ut steken vid 55°C för rosa kött eller 65-70°C för genomstekt.
Rostade rotfruker
2 sötpotatisar (lägg lite tid på att skära potatisen i jämna fina klyftor)
1 palsternacka
1 persiljerot
3 morötter
1 msk torkad timjan
olivolja
havssalt
peppar från kvarn
Sätt ugnen på 175 grader. Skala och klyfta potatisen och lägg i en ugnsform.
Salta, peppra och ringla över olivolja. Strö över timjan. Rosta i ugnen tills potatisen är mjuk.
Recept från Anna Skipper
Tips! En bild på maten kanske?
När jag har tagit receptet från någon annan så kommer det troligtvis aldrig att finnas några bilder på maten, innan jag har fått en chans att laga den själv. Men när det kommer ut något av mina egna recept så kommer det givertvis att finnas bild på maten :)
//PS