Bröd med cashewsmör och hallonmarmelad
Bröd med cashewsmör och hallonmarmelad
Bröd:
5 dl blötlagt vete
1dl hackade dadlar
1 dl russin
2 msk sesamfrön
2msk solrosfrön
2 msk pumpafrön
1 nypa salt
Vetet bör ha legat i blöt minst 10 timmar. Kör alla ingredienserna till en jämn smet i mixern. Platta ut ett ca 1 cm tjockt lager på en plåt. Torka i ugnen på 50 grader Celsius i ca 5 timmar. Vänd och låt det torka tills det är lika fast som ett vanligt bröd.
Cashewsmör:
5 dl cashewnötter
Kör i mixern till en jämn smet. Tillsätt lite vatten. Klart. Smöret kan förvaras i kylskåpet ca 1 vecka
Hallonmarmelad:
1 banan
2 dl hallon
Kör i mixern till en jämn smet. Klart. Kan förvaras ett par dagar i kylskåp.
Recept av Anna Skipper
Min kompis bor granne med Anna Skipper, hon skulle kunna vara galen... det kan vara all den nyttiga maten :)