Laddad för hemfärd

Imorgon är det dags att sätta sig på tåget mot småland :)
Sitter här i soffan och har precis packat färdigt väskan som skall få följa mig på min resa hem till Nässjö för några dagar. Det har hänt väldigt mycket hemma sedan jag var hemma sist, så det skall bli riktigt roligt att få komma hem en sväng.
Flera vänner har fått barn, Malins syster Emmi skall ta studenten och sedan bara få umgås med alla nära och kära gör ju det värt att åka hem.
Idag gällde det att ta sig igenom några timmar på intersport innan man fick kliva på minisemester. Efter jobbet skulle jag bara gå förbi Holiday och säga hej till Henke, men blev sittande där i säkert 2h. Stackarn var ju helt ensam och hade typ inga kunder så jag var ju tvungen att underhålla honom lite!!
HAHAHA
Nu ikväll har jag packat allt som skall med till Nässjö, hoppas bara inte jag har glömt något nu. Men har man glömt något så får man väl köpa de ist, om man hade några pengar till det vill säga!

Så nu skall jag bara slänga ihop lite saker här innan jag kryper ner i sängen.

//PS

Söndag = vila???

Skapade inte gud söndagen för att man skulle vila då????
Så är iaf jag upplärd på mina religion timmar i skolan, men man lever väl för att bryta trender, eller hur!!!

Jag började dagen med en skön promenad på morgonen innan jag skulle till jobbet och hör av förvåning, det regnade inte idag första dagen på en vecka tror jag :)
Sedan var det time for some work, jobbade mellan 11-16 idag så det var ganska lugnt. Rätt skönt med korta dagar men mycke betalt. Tack handels för den :)
Efter jobbet sedan så mötte jag upp med Malin på byn vi skulle nämligen gå och äta innan hon skulle sätta sig på tåget ner till småland.
Vi skall ju åka hem och fira Emmi ( Malin´s syster) när hon tar studenten nästa helg, men ag måste jobba någon dag till så jag åker ner på tisdag natt.
Men men åter till maten, det fick bli en av mina favoriter här i byn nämligen Pork sandwisch på Dahlboms......... MUMS MUMS MUMS

Så jävla god va!!!

Satte sedan Malin på tåget och begav mig hemåt, väl hemma blev det 5 min i soffan och ladda batterierna lite innan jag skulle ta mig till gymmet och springa lite.
Idag blev det löpning för hela slanten och jag skrapade ihop 1 mil på ca 50 mi, vilket kändes helt okej idag efter en ganska hård vecka med mycket benträning.

Rundade sedan av kvällen med att kolla p film med Henke, Full metal jacket fick de bli idag :)

Så nu ser jag verkligen fram emot att få krypa ner i sängen och lägga mig på spikmattan en stund att det är dags för lite skönhetsömn för mig.

//PS


Apelsinrisotto med kassler

Ingredienser

1 port

1/2 dl avorioris
1 1/2 dl vatten
1/2 hönsbuljongtärning
1 morot
1 bit purjolök
1/2 apelsin
2 skivor kassler, 90 g
1/2 tsk olja
svartpeppar
1/2 dl mild yoghurt
2 msk riven mager ost, 10 % (kan uteslutas vid mjölkallergi)

Så här gör du

Koka riset i vatten med buljongtärning på svag värme utan lock ca 20 min och rör då och då. Skala och skiva moroten tunt. Skiva purjolöken och skär apelsinen i små bitar. Rör ner moroten i riset på slutet av koktiden. Stek kasslern i olja i en stekpanna. Krydda med peppar. Rör ner purjolök, apelsin och yoghurt i risotton. Strö över osten.


Workout Åre

Det är nu workout Åre här i byn, nu undrar ni säkert vad det är för något!?!?!
Det är ett jätte stort träningskonvent där alla är välkommna att spändera en helg här i Åre som är fullspäckad med träning och föreläsningar.
Schemat är full från morgon till kväll och alla springer omkrong i sina träningskläder och det är en grymt härlig stämning.
Workout Åre

Tack vara detta eventet och att det regnar ute så har vi idag haft väldigt mycket att göra på jobbet, vilkt är jätte roligt då man har fått stå och prata med träningsfolk hela dagen :) ME LIKE!!!

När jag var klar på jobbet så hade jag lovat att vara med på en modevisning mellan två pass på konventet. det var nämligen klädesmärket som vi säljer uppe på Golds gym här i Åre som skulle ha en modevisning på sin höstkollektion. Så in bakom kuliserna och svida om och sedan var det bara att stå upp på scenen och se snygg ut, de va ju inte så svårt ;)
MXDC

När jag var klar där nere med modevisningen så bar det av hemåt för lite mat och vila innan jag skulle hinna med att träna lite själv på gymmet. Ett ganska lagon jobbigt armpass blev det idag, försöker ju att ta det lite lugnt md träningen denna veckan nu inför min hemresa nästa vecka. Jag har ju nämligen tänk att börja min hårdträning när jag kommer hem på Onsdag nästa vecka.
Då drar vi igång på riktigt med full kraft på löpningen och vad de gäller gymträningen då så blir de fokus på funktionell träning med mycket balans och stabilitet.

Nu skall jag hoppa i duchen så jag hinner med att sticka över till Abbe för att kolla en film och kanske lira lite tv-spel också innan kvälen är över.
Skall imorgon försöka hinna med att gå in förbi Holiday och ta ett kort på alla som tränar så ni får se hur det ser ut, annars är det morgonpromenad och et litet distanspass som väntar imorgon på träningsfronten.

//PS


Välfylld ledig dag

Idag söndag så har jag varit ledig och jag har verkligen tagit vara på dagen, inte bara roliga saker man har hunnit med men ack så nyttiga.
Klockan ringde 08:30 och jag klev upp vid nio. Jag började dagen med lite små mejl som behövdes skickas iväg rätt så snart så fick gjort, sedan hade Jon släppt den första delen av JOSS awards på sin hemsida (www.jon-olsson.com) kollade in den och gjorde en liten utvärdering på det materialet.
Fortsatte sedan dagen med att vika tvätt och plocka undan lite här hemma, för att när Malin sedan vaknade vid ca 12:00 äta lite lunch. Efter maten så gjorde vi sommarförvaring på våra skidor, vilket är ett måste om man vill ta hand om sina skidor lite.
Under eftermiddagen sedan så gjorde jag nog dagens gärning när jag storstädade badrummet inklusive rensa avloppen "usch" inte det roligaste men det var behövligt :P
Ikväll nu så har jag hunnit med att träna och göra upp en matlista för hela veckan och även fått office installerat på datorn, jag är så sjukt nöjd med denna dagen och det känns skönt att ha fått så mycket gjort :)

Nu innan man kryper ner i sängen så skall jag göra ett träningsschema för veckan för både mig och Malin.

//PS


Tillbaka i bloggträsket :)

Nu har jag äntligen börjat få lite ordning på min dator igen, det tar tid men det är väl värt det när man är klar och datorn är helt ren igen. Nu däremot är det dags för mig att börja ta tag i allt igen, jag har en del att stå i imorgon när ag är ledig en dag, men jag skall nog börja dagen med en lång skön promenad.
Mitt liv här i Åre just nu speglas väldigt mycket av träning och jobb och jag måste erkänna att det känns väldigt skönt att kunna lägga ner den tiden på träning som jag gör nu.
Jag älskar att träna och om jag inte för göra det som jag vill, när jag vill så blir jag kanske lite grinig och trött så just nu känns det väldigt bra när man börjar komma igång på riktigt allvar :)


Älskar när man kommer hem efter en löprunda och ser ut såhär :)
LOVE IT!!!!!

Jag älskar mitt liv just nu, I´m back in the game :)
Jag har under den senaste tiden kännt att jag har fått en jäkligt skön tändning och ett jäkla pepp på att verkligen se till att mitt liv skall bli som jag vill ha det. Jag har sett ett antal filmer/avsnitt och dokumentärer om människor som har kommit så långt här i livet med bara rätt inställning och väl uppsatta mål.
Jag har kanske funderat väldigt mycket själv vad jag vill göra med mitt liv och det finns fortfarande väldigt ycket att fundera över, men att titta på dessa avsnitt jag att man blir väldigt imponerad av de människor som verkligen lyckas.
Jag skall bli en sådan människa som lyckas ta mig dit jag vill, göra det jag drömt om och bli den människa jag vill bli......

Ett av de programmen jag har fastnat för under denna tiden var faktiskt ett avsnitt med Oprah där hon hade en intervju med sångare i Journey. Journey var ju ett världskänt band för säkert 20 år sedan, när deras sångare sedan valde att sluta i bandet så har de kämpat i ca 10 år att hitta en ny sångare med rätt "sound" för gruppen utan att lyckas. När de av en ren slump hittade en kille på youtube som sjöng helt galet bra så reste de till thailand för att fråga honom om han ville vara med i bandet som förste sångare. Till storyn hör då att han var en uteliggare som hade gått på gatan nästan hela sitt liv och sjöng ihop pengar till mat varje dag. Han lyckades sedan helt plötsligt bli filmad en kväll när han sjöng på en klubb, och därifrån till att stå på flera utav världens största scener är sedan en saga..........
Det man kan säga är väl som de själva säger i sin stora hitlåt:
Don´t stop believin

Att se folk lyckas gör mig så glad och så inspererad att själv verkligen lyckas i mitt liv, jag skall bli den personen jag alltid har drömt om :)

Nu är det dags att krypa ner i sängen och njuta på spikmattan en stund. Men jag lovar er att i framtiden kommer det att skrivas en väldans massa på denna bloggsida.

//PS

 


Utsikt från jobbet!!!

20100522065 (MMS)

Utsikt från jobbet!!! Som ni kan se så har snösmältningen tagit fart på riktigt nu :) men idag när solen skiner och det är den varmaste dagen på hela våren så ska man ju givertvis jobba. Men jag har precis fått avnjuta en lunch ute iaf, så man ska väl inte klaga riktigt! Det går ganska bra mad datorn hemma och jag hoppas kunna skriva ett blogginlägg från den ikväll :) Nu är det hög tid att jobbare vidare. //PS


Data crash!!

Tyvärr så stannade mitt bloggande av lite här uppe i Åre, detta beror på att jag tröttnade på min krångliga dator och bestämmde mig för att formatera om den!
Detta tar lite tid och gör att jag inte har hunnit med att blogga på några dagar nu, men mistro inte mig för de! Så fort jag är up and running igen så skall de bli bloggande igen :)

Håll ut! :)

//PS

Vintern börjar släppa nu!!

Äntligen så är vintern på väg bort från Åre på riktigt, nu har det varit pissregn och ca 10+ i tre dagar och detta sätter verkligen fart på smältningen av snön som ligger på berget.
Under vinter så är jag en som älskar snön och vill bara ha mer och mer men just nu när vintersäsongen är över så får den gärna försvinna så fort som möjligt så man kan börja springa och cykla uppe på berget.
Tack vara att det under dessa dagar har börjat töa så mycket så tänkte jag faktiskt ge mig upp imorgon och försöka springa runt totthummeln, bara för att se hur det ser ut där uppe, jag kommer säkert få springa genom både 0,5m snö och säkert några decimeter lera oxå men det är det värt.
Nu när det är sådant töväder här i byn så kan man få se ganska häftiga vyer när man kollar ut över sjön, idag har den legat täckt av ett dimlock, vilket ser rätt häfftigt ut. Jag försökte få en bild på det som blev lite sådär, men ni kan iaf få en bild av hur det kan se ut :)


Visst ser det rätt coolt ut iaf!!

Nu är det äntligen söndag och jag skall få vara lite ledig i tre dagar efter ett 6 dagars arbetspass. Det skall bli så skönt och som jag skrev innan så skall vi börja morgondagen med ett roligt löppass :)
Under de dagarna jag har haft nu på jobbet så råkade jag hitta ett par nya skor som jag bara var tvungen att köpa, tyckte de var riktigt snygga......


vad tycks??

Nehe nu är det dags att runda av och jag skall se till att få lite sömn innan imorgon, så jag orkar med löprundan i ett härligt tempo!!

//PS

Nyklipp är man idag :) vaknade upp idag oc...

20100517063 (MMS)

Nyklipp är man idag :) vaknade upp idag och tittade ut genom fönstret, det var klarblå himmel och 12 grader varmt, livet är tillbaka till att vara underbart i denna by igen. Jag hade en klipptid bokad innan jag skall börja jobba, nu har jag precis avnjutit min lunch ute i solen innna det är dags att kliva in och jobba några timmar. Var på gymmet igår och testade att spring igen efter sjukdomen och det gick faktiskt ganska så bra, så ikväll blir det nog ett nytt pass :) //PS


Kontraster

Nu lever man i en märklig värld måste jag säga, igår var första dagen som jag var riktigt frisk från min lilla sjukdom som jag lyckades fånga.
Malin som också har varit sjukt mådde likväl hon lite bättre så vi tog chansen att gå ut och gå en sväng då det var ca 12 grder varmt ute och helt underbart skönt. Vi gick en skön promenad ner mot byn och tog en fika på Banhoff, efter det gick vi faktiskt ner till sjön för att känna lite på vattnet och bara njuta av att våren äntligen är här.





Som ni kan se så var det helt underbart ute och det finns nästan ingen snö kvar på marken, det ligger lite uppe i backarna men nere i byn är det nästan borta helt.
Efter våran lilla promenad så blev det lite häng på Holiday Club och lira biljard en stund, lite småkik på fotbollen blev det också.



En riktigt härlig dag tillslut, man kryp i säng med en underbar vårkännsla i kroppen och att jag mådde bättre också gjorde ju inte saken sämre prcis.
Men så FAN vaknar man idag på morgonen och tittar ut genom fönstret och ser att det snöar, usch tänker man då.... Det förstör ju så mycket av den härliga vårkänslan so infann sig igår.
Men det var inte slut där inte, när jag idag skulle gå hem från jobbet så har det snöat hela dagen och det ligger kvar!!!!
VI HAR FAN FÅTT MINST 10 CM NYSNÖ IDAG!!!!! till vilken nytta då????????




Nu hoppas vi att skiten tinar brt snabbt som fan, för nu vill t.o.m. vi här i Åre slippa se snön. VI VILL HA VÅR!!!

Sov Gott

//PS

Jag är sjuk :( Tyvärr är jag sjuk och har...

20100507058 (MMS)

Jag är sjuk :( Tyvärr är jag sjuk och har så varit i några dagar nu, det ni ser på bilden är mitt lilla crib nu när jag e lite sjuk! Men mitt i allt så hittade jag denna funktiionen på bloggen att man kan göra mobila uppdateringar och blev ju då tvungen att testa det en gång. Jag har annars som plan att ta upp mitt bloggande lite nu under sommaren, hoppas man kan göra någon glad då iaf ;) //PS


RSS 2.0