POWPOW!!

Några timmar senare på kvällen nu och snön fortsätter vräka ner utanför fönstret, tänk om vi kunde få en lika fin dag som förra året......
Mårten på ett skönt dropp vi hitta i skogen förra året!!
Ska nog kolla in detta ställe imorgon oxå!! :)
nu håller vi tummarna för att de snöar hela natten lång!
//PS

GOTT NYTT ÅR!!!

Idag är det så nyårsafton och alla runt om i Sverige stimmar omkring, köper raketer och lagar mat till alla gäster som skall komma över och fira in det nya året.
Jag är lite av en rebell här, jag har precis käkat min nyårssupé som bestod av makaroner och köttbullar :)
Lika gott som hummer eller pilgrimmsmusslor vet jag inte, men bra basföda inför en lång puderdag imorgon.
Det snöar nämligen väldigt mycket utanför mitt fönster just nu och det kommer bli en grym dag på berget imorgon, men vill man få de bästa åken måste man vara i backen först.
Och först i backen kommer ingen vara som står och skålar i skumpa inatt vid tolv och sedan fortsätter natten äventyr på en bar någonstans!!
I säng tidigt ikväll är så planen och upp tidigt imorgon och avnjuta en grym puderdag runt omkring här på berget :):):):)
Kolla in imorgon för att få se lite bilder!!
//PS

Jul & Nyår

Hej!!
Väldigt mycket jobb nu under Jul och Nyår för min del, men jag tycker det är lika bra att jobba när jag inte får upp några familjemedlemmar detta året.
Jobbar man då nu under dessa två helgen så kanske man kan få tillbaka det i vår när det blir fin åkning :)
Åre har inte bjudit på så många fina skiddagar heller, så att jobba gör inte så värst mycket. Men vi var faktiskt ute och åkte lite i söndags 26/12, det var en grymt bra dag då vi hade typ 15 cm fint, kallt puder ovanpå det nypistade. Jag, älsklingen, Peter och Åsa var ute från 09.30 till typ 13.00, när vi väl fick nog av den fina åkningen så sladdade vi till utanför dörren till Tott som serverar brunch på söndagar.
En buffé bestående av kallskuret i massor, smörgåstårta, amerikanska pannkakor, omelett och massa godsaker till att klämma ner ihop med kaffet.
Matkoma efter det kan man ju ärligt erkänna :D
Avslutade dagen med varmt bad hemma och sedan skinkmacka och film nere hos Peter & Åsa, fyra slaga hjältar i soffan var det då......
Men nu jobbar jag som sagt fram tills Nyårsafton, ledig på lördag och sedan kommer jag att hitta på rätt mycket roliga saker i januari, känns skönt att ha lite planer för nästa månad så det inte bara blir den vanliga jobblunken.
Slänger upp lite bilder från julen här nedanför...
Julaftons morgon! :) som ni ser så har både jag & älskling varit snälla i år.
Julmiddagen som man tyvärr fick avnjuta själv då Malin jobbade
Wilda hälsar god jul till alla
Som ni kanske har läst eller hört på nyheterna så har det ju här uppe i Åre nu gått 2 stycken lavin under jul och nyårsveckan. Som tur är så tror jag inte att någon har kommit till skada men det är alltid läskigt när sådana saker händer. De slår ju till med en enorm kraft och man vet aldrig när det kan släppa under fötterna.
'
Därför har jag ju nu då varit lite duktigt och idag beställt en tranciver för mina julklapps pengar och för er som inte vet vad en tranciver är så är det din räddning om du skulle fastna i en lavin och bli begravd av snö.
Vad den gör är att den sänder ut signaler som andra i gänget som du åker med kan söka efter och på så sätt kan du bli hittad och uppgrävd ur snömassorna om det skulle vilja sig så illa.
Känns alltid gott att vara förberedd på det värst, men man hoppas ju att man aldrig behöver använda den.
Nu skall jag krypa i sängen tidigt idag för imorgon är det en ny arbetsdag med nya turister som skall handla allt de har glömt ta med sig på sin fjällsemester :)
//PS

Älskling!!

Min älskling har varit ifrån mig nu i minst en vecka, känns som en hel evighet!!!
COME HOME BABY!!!!!
//PS

Mellanmål och träning

På förmiddagen är det lagom att ta en frukt som mellanmål, passa också på att ta en nypa frisk luft. Du får en paus, ger kroppen lite ny energi och hjärnkontoret får nya impulser.

På eftermiddagen är det lätt att glömma bort mellanmålet. Du kanske fortfarande är mätt efter lunch, eller vill hinna klart det som måste göras innan du ska hem. Men ge dig tid att äta ett större mellanmål, särkskilt om du ska iväg och träna efter jobbet, och vill få ut mer av din träning.

Kombinera

Ett komplett mellanmål innan träning kan gärna bestå av tre produkter. Försök att hitta en kombination som passar dig.

  • en mjölkprodukt som ger dig bra protein för att bygga muskler,
  • långsamma kolhydrater som ger dig bra energi så att du orkar länge,
  • en frukt eller grönsak som ger dig vitaminer, mineraler och antioxidanter och håller dig frisk.

Bra mellanmål

Här finns några exempel på bra mellanmål inför träning.

  • En smoothie som du själv mixar på naturell yoghurt, lite havregryn, banan och en massa frysta bär. Tillsätt lite honung om bären är för syrliga.
  • En tallrik blåbärssoppa med keso, skivad banan och en skorpa.
  • Ett fullkornsbröd med mosad avokado, skivad tomat, örtsalt. Drick ett glas mjölk till.
  • Ett fullkornsbröd med majonäs, ägg, rödlök och salt och peppar.
  • En tunn brödskiva med keso, hackat äpple, kanel och några russin.
  • Fruktsallad med keso och cashewnötter.

Tål du inte mjölkprodukter kan du givetvis byta ut dem mot en annan proteinkälla. En hårdbrödmacka med skinka och ett glas juice till. Eller varför inte ta hummus på mackan istället för att dricka mjölken till. Ja, till och med en pirog med rivna morötter går bra.

Tack till Axa.se

/PS


Återblick!!

Hej!
Nu har det varit full rulle här i en dryg vecka och jag har haft fullt upp varje dag från morgon till kväll typ. Därför tänkte jag nu slänga ut en uppdatering på lite vad jag har pysslat med under denna tid.
Vi börjar redan tillbaka på förra onsdagen då vi var på utbildningsmässa med jobbet, en mässa som heter Sportakademin som arrangeras av sportfack.se som är det tidning som har koppling till alla leverantörer inom Sverige som säljer sportartiklar.
Syftet med denna mässa är att alla leverantörer skall få en chans att möta oss säljare och ge oss en genomgång på de produkter vi har köpt in till butiken i år. Överlag en väldigt bra och nyttig mässa att gå på och varje år snappar man upp något nytt.
Här ser ni Salomon/Atomic montern
På torsdagen sedan så var det dags för Intersport Åres egna skidtest då alla vi i personalen får chansen att teståka alla skidor som vi skall sälja i vinter.
ca 3 timmar spenderade vi ute i duved och malde oss igenom massa olika skidor. Allt ifrån pist, back coutry, all mountain till även damskidor. Grymt nyttigt för oss att stå på allt, då kan man skapa sig en egen uppfattning och på så sätt är man mer säker på att man senare under vintern säljer rätt skida till rätt person.
På torsdags kvällen var det planerat för vinterns första P-fest, där vi i vanlig ordning skulle göra ett besök på Wallmans här i Åre. Man får väl säga att det blir en kväll sent att glömma med mycket roliga skratt och många härliga bildminnen! :)
Riktigt rolig kväll, å vilket härligt gäng vi blir i vinter!!
Lite sliten å trött var man allt på fredagen, men det är bara att bita ihop när man bor i en by som Åre. Klockan 10.15 satt jag i Vm 6:an på väh upp i backen för lite skidåkning. Det var ju skidtestar helg här i byn och alla leverantörer stod uppe på stjärntorget och visade upp vinterns nyheter.
Det blev några åk innan jag å Peter kastade in handduken då det blev väldigt uppåkt i backen (lite som vecka 9).
Jag skulle ju senare på kvällen vara hundvakt åt Wilda en sväng, men innan det så han jag faktiskt gå upp till TOTT och spana in detta nyrenoverade och nyöppnade hotell här i byn där många av våra bästa vänner ska jobba i vinter. Riktigt fint har de fått det och jag tror det kommer slå stort där i vinter. För er som inte vet vad TOTT är så är det gamla Sunwing hotell som har öppnat i ny skepnad.
Gillestugan
Nya restaurangen
Riktigt fint va??
Under helgen sedan så var det rätt mycket jobb för min del, då det var första riktiga helgen då det var turister i byn för denna vintern. KUL KUL KUL att äntligen vara igång, nu kör vi så det ryker.
Tänkte bara visa en bild till från TOTT, här är deras farkost som man kan bli upphämtad av om man bokar bord där i vinter!?!?!?!
COOL va??
Stretch hummer limo........
på söndag morgonen hade vi planerat att vi skulle upp och åka skidor väldigt tidigt, då de under skidtestarhelgen kör liften 2 dygn i rad och stoppar bara för pistning mellan 04-06 natten till söndag.
Sagt å gjort kl: 07.00 stod vi i liften jag, Peter, Daniel (lite tröttare än oss andra) och Åsa. Vi fick några härliga åk innan det var dags att jobba vid nio.
Wonderfull morning....
I början på denna veckan så skulle jag varit ledig mån, tis och ons men vi har haft utbildning varje morgon och sedan fick jag hoppa in och jobba några timmar i tisdags också för att röja undan lite nya varor som hade kommit. Men lite kul har vi ändå hunnit med, jag å Henke har varit ute i Nordhallen hos hans syster och startat upp hans skoter :)
Manligt att lukta 2-takt!!!!!
Manligt!!
Idag så har det även som i början av veckan varit utbildning på jobbet (Haglöfs cliniq) men efter det blev det en väldigt tuff och rolig dag.
Cliniq, mat på Banhof, Shopping på byn, träning, skidåkning, varmt bad, skype med älskling och nu spikmatta och sänghäng :)
Jag var idag och införskaffade mig ett par nya termobyxor som såg ut såhär:
Vad tycks om dom då??
Nu skall jag njuta av min tid på spikmattan så hörs vi snart igen!!
//PS

Morgonskidåkning i Olympia. Blev ettpar åk...

img_6647 (MMS)

Morgonskidåkning i Olympia. Blev ettpar åk i denna härligt upplysta pist innan jag nu har ätit frulle nere på jobbet.  Jag skriver det långa inlägget när jag kommer hem i eftermiddag. //Ps


Full fart hela veckan!!

Denna veckan som har varit har gått i 190 hela veckan. Jag hade tänkt att samla allt som har hänt i veckan i ett inlägg nu när det har lugnat ner sig lite, men då blev det ändrade planer :)
Jag har precis ställt alarmet på 05.00 imorgon bitti, då skall vi ut och åka skidor nämligen. Här i Åre denna helgen är det skidtestar helg med alla skidleverantörer här på plats och då har Skistar liftarna öppna i 2 dygn.
De skall således pista backarna imorgon mellan 04-06 så vi tänkte vara där vid 06 igen när de öppnar för att hinna med några timmars åkning innan jobbet imorgon!
Därför så väntar jag med att skriva det långa inlägget tills imorgon ist då jag behöver all sömn jag kan få nu.
Sov gott, så ses vi imorgon igen :)
//PS

Omstart

Jag har varit väldigt dålig på att skriva några inlägg här nu på ett tag och det ber jag om ursäkt för, men en stor anledning till att det har blivit väldigt lite skrivande är att jag inte har gjort så mycket roligt att berätta om.
Men nu när vintersäsongen är bara 1 vecka bort så börjar det bli hög tid att ta upp detta bloggande igen. Givertvis så har vi hittat på lite roliga saker men jag har inte haft någon ork eller lust att skriva något.
Nu när säsongen drar igång vilken stund som helst så kommer jag ha mycket mer att skriva om och direkt blir det roligare att dela med sig av sina upplevelser.
Vi har under 2 veckor nu haft väldigt kallt här uppe (ca -25) varje dag, tyvärr har det ju då blivit väldigt lite skidåkning men man kan bara säga att denna byn är väldigt vacker när det gnistrar ute av den kalla kylan som ligger som ett lock över byn.
Redan imorgon är första premiären för denna säsongen då Dippan slår upp sina dörran med Promoe som premiär artist. Vi skall givertvis dit och kolla in stället och träffa alla gamla vänner.
Om vädret tillåter och några fler än jag vill så åker vi kanske till Östersund imorgon först och kollar på skidskyttet på förmiddagen.
Blir det inte Östersund så har det pratats om brunch på Broken ist, vi får väl helt enkelt se vad det slutar med.
Men som sagt, håll ögonen öppna för jag lovar att jag skall ta upp mitt bloggande på allvar nu :)
//PS

RSS 2.0