Vilket jävla gott träningspass


Lite extra till frukost idag, allt för att ladda inför det stundande löp passet som komma skulle....

Och sagt och gjort så tog jag mig till gymmet för att springa lite idag. Idag var det vara kondition som stod på schemat. Men jag skulle springa lång med lite inslag av intervaller, det blev ett långt och härligt pass.

* 1 mil på hastighet 12 på löpbandet. Det tog 50 min.
* Sedan var det dags för 30 min intervaller. Hastighet 15 och springa i 2 min vila 1 min. Här han jag springa ca 7,5 km.
* Jag avslutade sedan med 2,5 km löpning på hastighet 13

Summering: Löpning i 2 mil på 1,5 timmar. Kalori förbränning på 1450. Puls 2 min efter avslutad löpning var 131 slag/min.
Jag är jävligt nöjd med det passet och det bästa av allt är att jag var pigg hela vägen fram till de 2 sista kilometerna, då började det ta emot lite. Men det var aldrig någon fara fö att fortsätta springa.

Efter löp passet så blev det lite balans innan jag gav mig på att stretcha ut mina muskler.


När jag kom hem efter passet så hade Malin tagit upp lax för att göra sin special rätt, pasta med lax, pesto och soltorkade tomater. MMMMMMM så gott. PC kom även över på mat och kaffe innan de  två skulle ner och jobba. Jag fick 1 timme på mig att vila lite innan det var dags att gå tillbaka till gymmet för att ha grupp pass idag igen.

Så nu sitter jag här vid datorn å bara njuter av att det är tyst och lugnt, jag skall bara äta lite mat och kolla en film innan jag skall sova tidigt idag. Imorgon är det ju morgonpass på gymmet sen jobba på intersport hela dagen och på kvällen skall vi spöka ut oss för halloweenfest på CC. Man får inte komma in om man inte är utklädd, så det ska bli riktigt skoj, var ju underbart kul förra året!!!!!

Så kika in på söndag för lite bilder och annat skoj från lördags kvällen.

//PS 

Två dagar av riktigt bra träning

Igår blev en väldigt skön dag, som helt oplanerat bestod av en blixt visit till Östersund. Henke ringe mig och frågade om jag inte var sugen på att hänga med honom dit, han skulle köpa en ny dunjacka. Vaför inte tänkte jag, en dag i Östersund är ju aldrig fel. Å jävlar vad roligt vi hade, vet inte va det beror på men vi lyckas alltid garva en jäva massa när vi umgås. En av de saker vi garvade mest åt under dagen var en kille vi fick syn på när vi satt och åt på McDonalds. Ni vet hur dumt det kan se ut när folk har glömt att ta av prislappen på grejor dom har köpt innan de börjar använda dem, ja vi fick syn på en kille som hade glömt "lilla" lappen på sin nya ryggsäck.


Visst ser det roligt ut :)

När vi väl kom hem från Östersund så mådde jag lite dåligt för jag hade käkat på McDonalds, så jag var tvungen att ta mig till gymmet och springa av några kalorier. Det fick bli ett riktigt löparpass där jag även kunde känna av om höften hade blivit bra igen. Till min lycka så kännde jag ingenting i höften och kunde löpa på ganska bra faktiskt!
Började med att springa 1 mil på 45.30 och kände mig ganska pigg efter det. Avslutade sedan med att springa 15 min intervaller på högt tempo. Men vad som glädjer mig mest är nog ädå att jag har börjat få igång en väldigt bra återhämtning, då jag slutade på en puls på 190 slag/min och efter att bara gått i nerdvarvningstempo i 3 min hade jag fått ner pulsen till 120 slag/min. Det brukar ta mig bra mycket längre tid att nå ner till 120, men det är väl ett gott tecken på att träningen går bra just nu :)


För att ta er över till denna dag så är har det varit en dag som jag i största del har sprenderat på gymmet. Jag började med ett morgon pass där jag körde ben, ganska tungt efter löpningen igår men ändå skönt. Efter det härliga passet var det dags att köra lite med våra härliga gäster på gymmet, då jag idag höll i ett gruppass som kallas "funktionell puls" som är ett pass där man skall köra med kroppen i max tempo i olika övningar men ändå lyckas få in en funktionell träning och nyttiga övnnigar på samma gång.

Eftermiddagen bestod av fika och speltajm tillsammans men Malin, My och Erik nere på bageriet :)

Det stod yatsy och kortspel på schemat och jag lyckades vinns 2 av 4 spel.....

För att runda av dagen så stack jag och Abbe till gymmet igen och körde igenom rygg och axlar, ett riktigt roligt och härligt pass. Var lite seg i början men det kan nog ha att göra med att jag nästan hade somnat till lite när Abbe ringde och frågade om jag var sugen på att träna.

Nu är det kväll och den kommer jag tillbringa i badkaret en bra stund framöver nu och bara ligga där och njuta av allt. Men innan man får ta kväll så var det dags att leka kock här hemma igen, ikväll bjöds det på omelett på granlidsvägen 5 :)
*Rödlök,tomat och champinjon
*Rödlök, tomat och vitlöks salami


Det var de två olika varianterna som det bjöds på, tillsammans med ett stort glas med kall mjölk.

Nu ska jag slänga mig i badet och bara njuta en stund, sedan rundar jag av dagen med en halv timme på spikmattan innan det är dags för att sova.

//PS

Inköps dag.....

Idag kände jag att jag hade lite penagr på kontot igen, känns jävligt skönt. De fick inte sitta där så länge, eller jo det mesta är kvar men jag tyckte att jag var värd att få handla lite tröjor till mig själv. Har inte gjort det på väldigt länge, så det var på tiden nu.


Nr 1


Nr 2


Nr 3

Vad tycker ni om dem???

Jag var även tvungen att beställa ett par nya hörlurar till min Ipod, då jag tror att de inte pallar med att jag springer så snabbt med dem, de började knastra i dem sist jag sprang. Nu beställde jag istället ett par sport hörlurar som skall sitta bättre när man springer.


Hoppas de fungerar nu bara.

´Nu skall jag sätta på en av de bästa filmerna som finns "Never back down" och slänga mig i soffan och bara njuta.....

Ha en topen kväll alla

//PS

Vad hände???

Igår kväll när jag satt vid datorn och jobbade lite så låste sig höftböjen på mig. Jag har ingen aning om vad som hände eller varför den gjorde så, men sjukt ont gjorde det. Under kvällen sedan så kunde jag knappt gå eller röra mig, skit läskigt. Jag började behandla det direkt med anti inflammatoriskt och spikmatta, idag när jag vaknade så var det inte riktigt lika illa.....
Men ändå inte bra alls, så efter att ha vigt hela förmiddagen åt att försöka bli bättre med hjälp av ispåse, salva och spikmatta så känns det nu faktiskt mycket bättre, jag kan gå igen :)
Men ibland förstår man sig inte på sin kropp och varför den gör som den gör ibland. Men det är väl bara att gilla läget, men hade jag inte haft min spikmatta vet jag inte hur det hade gått.


Den e grym....

Nu ska jag försöka ta tag i allt jag ska göra idag, tack vare att höften inte mår så bra så har jag fått tacka nej till massa träning som stod på schemat annars både fotboll och löpning :(
Men så är det, man får väl bara gilla läget helt enkelt. Jag skall istället se till att gå igenom alla mina foton på datorn, ja ni ska få se ett urval när jag är klar sedan. Jag ska också se till att göra klart mitt slutarbete till skolan så jag kan lämna in det någon gång och då få ut mitt betyg.

/PS

Träningen går bra nu :)

Hej

Fick mina nya löparskor igår :)

De var sjukt snabba, eller jag sprang i alla fall milen på 47......

Men innan det så hade jag som sagt ett morgonpass på gymmet också, så gårdagen var en bra träningsdag. Vi avslutade sedan kvällen med att se den fjärde av Johan Falk filmerna "Leo Gaot". Det var inte den bästa av de nya filmerna, men ändå väldigt bra och värd att se. Jag är imponerad av att de lyckats göra så bra filmer, jag menar det är ju svenka filmer och de brukar ju inte vara så bra.

Idag har vi försökt beställa våran nya soffa, denna soffhandel är ju ett skämt. Vi har ju redan beställt en soffa på möbelskavanken i Ingatorp som ligger hemma i småland. Men den skulle de ju leverera i mitten av Juli och vi har inte fått den än :(
Så nu har vi tröttnat på dem och har letat nya soffor istället, och i veckan när vi bar i Östersund så svängde vi förbi EM på vägen och hittade en som vi ville ha. Så idag skulle jag beställa den, men de va inget svar på EM, får ringa imorgon istället.


Det är inte exakt denna soffan, men något liknade denna blir det.

När eftermiddagen sedan närmade sig så var det dags att bege sig till gymmet för dagens pass, idag körde vi enbart bröst. Det var ett bra pass, men jag måste ha bättre matvanor innan jag går till gymmet. Jag är jätte seg och orkar ingenting om inte jag har ätit som jag ska innan jag går och tränar. Men i alla fall så gick det hyfsat idag, man kan väl inte vara pigg jämt. Efter passet så var det dags för mig att leda veckans funktionell puls, som är ett gruppträningspass vi har på gymmet och som jag håller i varje fredag kl 17. Det var jobbigt för dem idag, massa pulsövningar och väldigt lite vila. De är tappra mina krigare som kommer tillbaka varje vecka, all cred till er......
Vi har även fått in en ny maskin på gymmet som är väldigt speciell och som inte finns på så många ställen, gissar jag i alla fall.

Det här är en maskin som man skall ha för att kunna träna upp skidmuskulaturen, man jobbar fram och tillbaka på dessa skenor. Och vad ni inte ser på denna bilde så sitter det hårda gummiband under den svarta plattan som gör att man studsar tillbaka varje gång. Testade den idag en sväng, och det är en bra balans övning och man tränar skidmusklerna bra, men man måste hålla på ett tag innan det blir jobbigt. Jag skall ge den några gånger till innan jag ger mitt slutgilltiga betyg på den.

Nu väntar en mysig kväll i soffan, Malin jobbar hela natten och jag ska bara njuta av tystnaden och kolla på en go film.

//PS

God morgon

Igår blev en väldigt lång arbetsdag med först jobb på intersport 10-17 sedan hem en snabbis och fixa lite mat innan jag skulle till gymmet och jobba 19-21. Tyvärr blev det då ingen träning igår, men det har jag tagit igen idag i stället med ett härligt rygg/axel pass nu här på morgonen. Innan jag tog mig till gymmet så fick man avnjuta en underbar morgon här i Åre med en helt fantastisk soluppgång och att få avnjuta denna samtidigt som man hör att snökanonerna gårför fullt borta i olympia området är ju helt UNDERBART!
Jag hittade en film på facebook som TvÅre har lagt upp ifrån denna underbara mrgon, skall se om jag lyckas få upp den här eller i allafall en länk.

http://www.facebook.com/video/video.php?v=1259405966234

Hoppas ni kommer in på den, det är helt magiskt.

Nu sitter jag och äter en god frukost efter träningspasset här på morgonen. Jag skall även försöka styra upp lite saker i mitt liv idag, ringa lite samtal och ta tag i lite saker som jag har låtit vara ett tag nu..... Sånt som måste göras.

Ha de toppen

//PS


En dag i Östersund

Idag var det dags att bege sig till Östersund för storshoping. Jag skall väl erkänn att jag brukar alltid känna viss fasa inför dessa resor, framförallt när man skall åka tillsammans med Malin och My. Men idag kom Erik vid ca 12 och räddade mig :) TACK
Han var tvungen att göra lite plugg innnan han kunde åka, så han kom lite senare än oss till Östersund. Men på den timmen vi var före honom så han vi med att svänga förbi Dvärsätt och kika in på EM (Europa Möbler) och kolla på en ny soffa till oss, vi han hänga på Indiska och 2 skobutiker. Så jag måste bara få säga, fy fan vad stark jag är..... Gnällde inte en gång, duktigt va??

När Erik väl kom sedan skulle ju tjejerna fortsätta sin shopingrunda, så vi hade inget val mer än att glatt följa efter. All cred till Gina tricot som har fattat att till alla killar som släpas med in för att kolla på och godkänna alla plagg som skall provas behövs en soffa att sitta i.


Och här blev vi sittande ett bra tag, och likväl som vi så kom det fler killar som hittade soffan....

Men jag och erik var inte heller helt oskyldiga när det gällde att shopa, vi fick med oss det gammla vanliga, lite kalsonger, handskar, mössor och någon tröja slank det ner också. Här under ser du mina inköp.



Vi han även med att käka en grymt god lunch inne i Östersund, som vanligt när vi är här så blev det thai mat. Och precis som vanligt var det grymt gott.
När vi väl blev klara nere på stan så styrde vi bilen mot de lite större varuhusen typ, grangården, ÖB, Willys, Jula, Rusta och blomster.
Och jag måste ju tyvärr erkänna att det gick precis som det brukar göra när vi är i Östersund. Vi fick åka hem med nästan överlastad bil och vi fick sitta i knäet på varandra i 10 mil :)
14 kassar mat från Willys, det kanske säger en del av hur mycket det var att packa in i bilen + lite hundfoder och några blommer. Det var bara ett litet utkast av allt de vi köpte. När vi kommer tillbaka till Åre senare på kvällen så fick vi i alla fall tillfälle att testa hur mycket hissen i huset klarade av ;)


Som ni ser var det ganska fullt :)

För att runda av denna sköna dag så blev det skones bak och blåbärspaj nere hos My och Erik samtidigt som vi kolla på den svenska klassikern Snowroler..........

//PS

Vinterjobbet är fixat

Då blev det äntligen klart med vilket jobb jag skall ha i vinter. Jag kommer att jobba på intersport som säljare på framförallt skid avdelningen men skall även vara flexibel att kunna gå in i hyran och verkstaden och hjälpa till. Det som är det bästa med den tjänsten jag fick är att jag även samtidigt som jag jobbar på intersport kommer att kunna jobba med de eventen jag vill göra i vinter. Så jag kommer att få köra en liten kombination där emellan och det känns helt toppen, jag fick precis som jag ville och det är bara att tacka och bocka intersport för att de kunde lösa det åt mig.
Så kommer ni till Åre i vinter så är det bara att sticka in hucudet på intersport så kommer jag säkert vara där.


Tack till intersport för den suporten jag har fått......

//PS

Ny telefon

Nu har jag äntligen fått min nya mobiltelefon, eller ska man kalla det för en mini dator.? Jag sitter och har suttit hela dagen och försöker lära mig alla nya funktioner, men skam den som ger sig. Tyvärr är det ju så att jag har haft en LG innan och nu har jag då fått sitta och skriva om alla namn i kontaktlistan, surt men skönt när det är klart.



Jävligt härligt att den har kommit nu i alla fall :)

//PS

En dag av sorg och glada minnen

Den 13 Oktober är dagen då vi firar min farmors födelsedag, tyvärr finns hon inte med oss mera. Hon har betytt väldigt mycket för mig under min uppväxt och är en av de personerna som jag kommer bära med mig hela mitt liv, hon gör mig stark och hjälper mig när jag har det jobbigt.


Det brinner för dig farmor :)

Jag kommer alltid att älska dig och minnas dig för den du var.......

"Siempre serás la sonrisa en mis labios, el sol en el cielo y la chispa ardiente de mi vida"

R.I.P


Mysig förmiddag

Innan dagen kunde starta var det dags för mig att börja med lite nya frukost vanor. Smoothie som består av mjölk, proteinpulver, linfrö och frysta hallon.

 

Efter den var det då dags för den stora dagen, dagen då Malin skulle gå till systembolaget för första gång. Hon var lite nervös innan vi klev igenom dörrarna, men väl där så släppte allt :)
Hon gick runt och tittade som om hon kommit till himmeln, och tillslut gick vi därifrån med 5 flaskor vin.
Efter det tog vi en förmiddagsfika på bageriet, vilket alltid är helt underbart gott.


MMMMMM en stor kopp te :)


Fast Malins kopp var större  hahahaha

Jag var ju även tvungen att leka lite mästerkock, så jag slängde ihop en kycklingsallad med chili och vitlöks marinerad fetaost. Den blev riktigt god om jag får säga de själv.


Visst ser det gott ut???

Sedan stod träning på schemat, var ganska trött idag efter gårdagens tunga pass. Så med ganska mycket träningsverk och tung skalle gav jag mig till gymmet. Men väl där så kom jag igång ganska bra faktiskt och det blev ett riktigt bra bröst och mage pass.
När jag kom hem sedan så blev det lite mat och film mys med Malin, vi såg den nya Johan Falk filmen, GSI. Den var grymt bra och jag kan knappt vänta tills vi skall kolla på de andra 3 filmerna som har släppts.

Idag står det ännu en fika på schemat och sedan skall jag ju få hämta ut min nya mobiltelefon som jag efter 2 månader har lyckats få från tre. Det är ju synd att man skall behöva bli förbannad innan det händer något på vissa företag. Men nu är den på väg i alla fall, så det skall bli skönt att få den. Ska även försöka släpa mig till gymmet och köra ett arm och ländryggs pass på gymmet också innan dagen är slut.

//PS

SKIDPREMIÄR!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JJJJJJJJJJJJJJIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jag är världens lyckligaste just nu tror jag.......
Idag kl 10.05 pep det i min telefon, ett sms från Tess. I det stod det:
Vi åker kl 11, ska du med?

JJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJAAAAAAAAAAAAAAAA

Det var dags för årets första svängar i snön. Det är en obeskrivlig känsla i kroppen just nu efter några timmar ute i snön. Tyvärr gick ju inga liftar, så det var bara att packa skidorna på ryggsäcken och börja gå uppför. Jag har ingen aning om hur lång tid det tog, men säkert 15-20 min. Men efter det väntade ju en härlig färd nerför hela backen. Det gick inte så fort men det gjorde inte så mycket, bara känslan av att ha snö under skidorna igen är helt underbar.
Så efter att vi hade åkt de åket ner så blev det lite fika och kaffe. Efter det hittade vi ett litet hopp i backen som vi var tvungna att testa lite också, så några härliga hopp (skutt) blev det allt.
Här nedan har jag satt ihop ett litet bildspel på hela dagen.......




Hela detta liftspåret gick vi upp





Härlig himmel va





Tess blev lite trött tror jag, eller så njuter hon bara!!

Ser ut som om vi dansar av glädje

Jag tror Abbe kör älgen :)

Jag :)

Jag igen :)

Å igen, å igen, å igen...... så höll vi på ett bra tag

Det var en grymt härlig dag ute i backen. Men nu har jag spänderat en halv timme på spikmattan och sedan lite vila efter det. Han även med att se finalen från freestyle Berlin, och Henrik Harlaut från Åre é kung. Henrik blev 1:a och Jacob Wester blev 4:a så idag kan man vara stolt svensk. Nu ska jag se till att få lite mat i magen och sedan ta mig till gymmet för att köra ett rygg och axel pass. Jag är sjukt sugen på att träna och det känns så skönt att den känslan är tillbaka.

//PS

Smyg premiär

Då var det äntligen dags att plocka fram skidorna och pjäxorna igen :):):)

Jag sitter här hemma i soffan, startklar för att ge mig ut på året skidpremiär......
Kika in här om några timmar för ett längre blogginlägg med massa bilder också!!!

//PS

Invasion?

Det finns bara ett mål med denna dag och det är VINST!!!!
Ikväll 20.00 smäller det på parken i Köpenhamn, Danmark-Sverige i en väldigt avgörande match för hur VM-kval gruppen skall se ut när det är färdigspelat. Vinst för Sverige och det ser väldigt bra ut, men förlust och Portugal vinner mot Ungen då ligger vi väldigt risigt till.
Men för att komma fram till klockslaget 20.00 så skulle jag ju hinna med en del annat under dagen också. Började men en skön timme i soffan där jag kollade in reprisen från gårdagens kval i freestyle Berlin, som är ett city event väldigt likt det som var i Zürich för 2 veckor sedan.
Till glädjen av att vara svensk så gick både Jon och Henrik vidare till finalen som går imorgon, Oscar hoppade tyvärr inte dock och jag har inte hört varför han inte gjorde de heller, skumt!!??

När jag väl släpade mig ur soffan sedan så skulle jag ta mig ner på byn en sväng för att kolla in nya löparskor och sedan gå och simma lite på Holiday Club.


Här är jag på väg ner till byn.

Precis efter jag tagit denna bild så stötte jag på en av Malins kockar nere på Holday (Peter), och han berättade för mig att han och några kompisar hade hajkat upp till toppen av Åre skutan och sedan tagit baksidan ner :)
Jag blev sjukt sugen på att åka skidor när han berättade att det faktiskt hade gått att åka, men man fick vara beredd på lite sten här och där och man skulle inte ha några nya skidor under fötterna. Men vem bryr sig om det, kan man åka baksidan så har det kommit ganska mycket snö där uppe....


Kolla in hjälten :)

Väl klar med det snacket så vände jag näsan ner mot byn och gick vidare ner till intersport. Där nere hade jag ju ett mission, skulle hitta nya löparskor. Men ett sko freek som jag har blivit efter att varit skoansvarig på intersport hemma i nässjö, så kan jag ju inte springa i vilka skor som helst. Så det blev till att beställa ett par :)


Jag kommer bli sjukt snabb i dessa :)




Ett par löparstrumpor och en kofta hittade jag även på vägen ut, sjukt roligt att få handla något till sg själv igen. Det var väldigt länge sedan sist, men nu skall här sparas till vintern kommer.

Nu kommer vi till invasionen som jag skrev i rubriken, när vi kom in på holiday så hade vi ju tänkt att simma lite som träning idag. Men när vi kliver in i badet och inser att det är invaderat av norrmän, så tappar man lite lusten. Man vill ju inte fajtas med massa folk när man skall simma.
VAD HÄNDE???
Tydligen är det något lov i Norge nästa vecka, så hela Holiday är fullbokat i helgen. Så där rök den träningen för idag, men istället blev det en skön stund i bubbelpolen och några olika besök i bastuvärlden. Så någon träning blev det inte, men de va ju inte så farligt sedan det skulle vara vilodag idag också egentligen.

Så nu sitter jag i soffan och bara njuter av att se solen gå ner bakom renfjället och väntar på att fotbollen skall börja om ett tag.......




Nu laddar vi alla Svenskar :)

//PS


Träningsångest

Jag skal börja med att be om ursäkt för att jag är lite dålig på att uppdatera just nu, men det händer inte så mycket på dagarna så det finns inte så mycket att skriva om.
Men ska försöka bättra mig på den fronten......

Idag är i alla fall min vilodag från gymmet, men jag har ändå varit där och jobbat lite. Men jag måste erkänna att det känns riktigt bra just nu, jag har ett sju jävlans sug efter att träna hela tiden. Denna veckan har ändå varit ganska tunga pass och igår sprang jag 1 mil på löpbandet. Men ändå när jag var på gymmet idag och jobbade så blir jag avundsjuk på alla som får träna. Imorgon blir det och lite lugnt, skall bara nere till Holiday och simma några längder. Jag har lagt in 1 vilodag och en lugn dag bara för att nästa vecka kommer bli sjukt jobbigt med riktigt hårda pass, så jag vill komma utvilad och peppad till den veckan.

I övrigt är det ännu inget nytt på arbetsfronten, men det borde lösa sig inom en snar framtid då jag börjar bli rastlös. Tur man har träningen att sysselsätta sig med. Men men vi har i alla fall börjat komma igång med JOSS (Jon Olsson super session), så där finns det lite att pyssla med.

Tror att det är dags att slänga sig i soffa och slå på en härlig rulle, och bara njuta av en lugn kväll i soffan :)


Så här såg det ut den 7 okt här i Åre.......

Behöver jag säga något?????
:):):):):):)

//PS


Härlig höstdag

Igår var det en sådan där perfekt höstdag ute, 3-4 + grader, det luktade kallt, var helt underbart ute och man kunde bara gå omkring och njuta av livet. Så efter att ha börjat morgonen som vanligt med att kollalite hemsidor på datorn så tog jag och Malin tillvara lite på dagen å tog en härlig höst promenad.


Älsklingen mitt i skogen :)


Pose bild


Här sitter jag och njuter av utsikten...... Kan man göra något annat när hela dalen lyser av grönt, gul, orange och rött!!! Och längst upp på alla toppar är det vitt :) :) :) :)


Mysig va?

Efter att vi gått runt en sväng så kom vi fram till VM6 dalstation där de faktiskt höll på att isa av en av kabinbanans gondoler. För er som inte vet vad nedisning är så är det ett fenomen som Åre är ensam skidort om att ha i hela världen. Det är engentligen p.g.a. att vi har så hög luftfuktighet som det bildas is nu när det är kallt ute och denna is fastnar överallt och bara växer och växer.

Detta är en liten bild, men hoppas ni kan förstå lite vad jag menar. Under vintern kan det bli så kraftig nedisning på Åre skutan att de behöver stänga flera liftar då det har fastnat så mycket is på dem. Och när vi snackar om kabinbanan så kan det ta flera dagar att få bort isen, då man vi vissa extrema fall kan behöva använda helikopter för att ta sig till toppen av liftstolparna. Men nog om detta, för ska man förkalara detta så skulle jag behöva sitta här och skriva i flera timmar.

Vi avslutade sedan denna härliga promenad med att hälsa på My som jobbade nere på Holiday Club idag, där blev det en härlig fika innan vi begavs till Ica för att handla på oss lite mat.
På vägen hem från byn tog jag denna bild där ni ser ganska bra hur vit skutan är :)

Som ni ser är det vitt en bra bit ner i backen, om detta vädret håller i sig så dröjer det nog inte länge tills man står på skidor för första gången i år.....

Det var lite brottom hem då älsklingen skulle iväg och träna kick and box och ville ha lite mat i magen innan hon gav sig iväg. Så hem fort som f*n och lekte mästerkock och slängde ihop lite wokade grönsaker och nudlar så alla blev mätta och glada innan träningen. Även jag tog mig till gymmet och körde ett riktigt bra benpass igår. Passet bestod av att först springa 1 mil intervallträning och efter det köra 5 olika styrkeövnigar för benen. Efter det var jag helt slut, men träningen går sjukt bra just nu och jag känner att jag blir starkare och starkare för varje pass.

När vi kom hem från gymmet så återstod en aktivitet för idag, vi skulle ge oss på att baka eget bröd. Och jag måste säga att även om inte det blev helt underbart gott så var resultatet väl godkännt för att vara första gången.

Men ge mig några fler försök så ska ni se att det bara blir bättre och bättre. När jag har lyckats få dem att bli riktigt goda så skall jag även dela med mig av receptet.
Men nu var det dags för den obligatoriska halv timmen på spikmattan innan det är dags att sova. Kan idag erkänn att jag råkade somna på spikmattan så de blev starx över en timme på den istället :)

Måste bara även slänga in en bild som jag tog idag på morgonen när jag vaknade i denna underbara by. Jag älskar att bo här och när man får se sånt här när man vaknar så tappar man ju hakan varje gång ;)


Bara NJUT av denna bild och inse hur underbart vi har det här uppe :) :) :) :)

Nu skall jag gå till Abbe och lämna min borrmaskin som han skall låna en sväng, sedan skall jag ge mig ut och njuta av mitt underbara Åre denna härliga höst/vinter dag. Solen skiner himmeln är blå, visst e de så den går??!!
Som ni även kan se så är nu marken och taken vita efter att det snöade igår kväll.

Peace out
//PS

Höstamarknad i Åre

Då har denna helgen också flugit förbi som ingenting. Det är hemskt vad tiden går fort här i livet, men vad gör det när vi går mot vinter :)
I helgen så var det dags för Åre höstmarknad här i byn, det är ett event som brukar locka massa folk från mestadels östersund och byarna runt Åre. Men även folk som äger lägenheter och hus här i Åre brukar passa på att komma upp till denna händelse. Tanken med hela marknaden är att man vill avtacka sommaren och välkomna vintern här i Åre och detta brukar man då göra med att bjuda in mängder av olika "knallar" till byn som får ställa ut sina saker. Men samtidigt bjuds det på uppträden och anda konster runt om i byn som är till för att locka folk. Förra året var här ca 15000 personer under hela helgen, så det är en ganska stor grej för hela byn och alla som bor här.


Så här såg det ut på torget

Som ni kan se så var det inget höjdar väder för att hålla en marnad i, men ändå var det mycket folk i rörelse under helgen. Men jag tror att alla butiker och cafér är nöjda, för det var många som tog en sväng in både här och där för att få lite värme.


Det bjöds på monstertruck körning nere vid Holiday Club och inne i de deras stora arena var det utställning av motorfodon, där jag givertvis tog en sväng in.....









Efter att jag vandrat runt på marknaden i några timmar och pratat med massa vänner så hade jag lovat att hjälpa till på Holiday under lördagskvällen, då de hade en stor middag att servera. Denna kväll som skulle visa sig bli natt var väldigt rolig, stod i entrén och garderoben under hela kvällen. Människor är väldigt trevliga med lite dryck innanför västen ;)
Så söndagen blev en riktigt söndag för min del, låg i soffan och kollade film och tv hela dagen. Tror min kropp behövde de, har ju varit lite förkyld under en längre tid nu. Men äntligen börjar jag känna mig lite bättre.

Nu är det måndag och allt är tillbaka där de brukar igen. Väldigt lugnt på byn och alla som var här över helgen har rest hem igen. Idag skall vi ta tag i tränandet igen efter lite välbehövlig vila under helgen. Det blev inget konditionspass i lördags då min hals inte kändes helt hundra, men i eftermiddag är det full fart igen.

//PS

En effektiv dag

Ännu en dag med kyla och snö här i Åre. När jag vaknade idag på morgonen vid 08.45 var det -0,2 grader ute och det snöade återigen :)
Vad ska man säga, jag är som ett litet barn på julafton. Men meningen med at jag gick så här dags på dagen var att jag skulle ner till banken för en genomgång av mitt pensionssparande, vilket känns jävligt avlägset just nu. Utan någon speciell inkomst kan man ju inte spara något heller, men framförallt så har jag ju många år kvar att jobba. Men men det var väl ändå nyttigt att å igenom och börja förstå vad allt det där betyder.
Efter det blev det till att strosa omkring lite på byn, har ju en flickvän som fyller 20 år på lördag och jag behöver ju hitta lite presenter till henne.
Men medans jag gick där så kom jag på mig själv, jag tittar ju bara på saker som jag själv vill köpa :) hittade för övrigt ett par skor som jag inte kunde bestämma mig om de var väldigt coola eller väldigt fula

vad tycker ni?

Blir nog inget inköp, men jag kom nog fram till att jag tyckte de var jävligt coola i alla fall :)

Står nu och försöker slänga ihop lite lunch, det blir fiskgratäng och ris. Efter det skall jag försöka få lite arbete gjort, få lite ordning på alla mina papper. Längre fram på eftermiddagen sedan så är det ett gympass som står på schemat innan jag skall jobba 2 timmar på gymmet.
Idag börjar en sjujävlans tränings månad för min del, så det blir första passet på en helvetes månad. Men hoppas det ger resultat inför vintern.
Nu är det bäst jag kollar in ugnen så inte fisken bränner vid.

//PS

RSS 2.0