Sportlov!!

Nu är sportloven igång här uppe i byn och måste säga att jag är lite besviken på att det inte är mer att göra på jobbet.

Idag har det varit lite mer än vanligt, undra om det har att göra med att vi idag började en liten smyg rea på alla skidor och pjäxor?!??!

Hur som helst va de kul att få sälja lite skidor igen iaf, alltid kul att få sälja de dyra grejorna.

Tänkte visa er en liten rolig sak, i förgår när jag va på väg hem från jobbet så mötte jag en gammal praktikant till mig Mattias, som nu mera jobbar på Red Bull Sverige och kör deras egna eventbil. Nu på vintern åker han runt väldigt mycket och fotar med duktiga ungdomar som vill få en chans att visa vad de går för.

Så på vägen hem från jobbet gick jag förbi precis när de höll på att fota en jävligt coolt shoot här i byn, jag lägger bara upp en retbild åt er. Vill ni se hur de riktiga bilderna blev får ni gå in på Redbull suggan på facebook!

 

Igår va de återigen dags för jobb, måste säga att det är en liten plåga att låsa in sig på jobbet när det ser ut såhär utanför fönstret…..

 

Men till min tröst så var det -31 grader när jag skulle gå till jobbet på morgonen, men det är inte mer än -12 på toppen och säkert helt underbart i backen! Jag vill också ut och åka, men jag får glatt vänta till på lördag innan jag kan åka igen :)

Det drar ju ihop sig till WorldCup tävlingar i Åre också, under helgen som kommer nu skall ju tjejerna köra sina fartgrenar här i byn och igår hade vi delar av landslaget inne i butiken för en autografskrivning.

Full uppståndelse va de, kul att Svenska folket visa sina stjärnor att de gör en hedersvärd insatts J

Just de, har ju glömt berätta att jag för några veckor sedan vann en ny jacka på jobbet. Vi hade en säljtävling ihop med SOS som gick ut på att sälja så mycket SOS plagg som möjligt under hela december och vinnaren skulle få en jacka. Gissa vem som vann?? ;)

Vad sägs??

Ha en grym dag, för de ska jag ha :D

//PS


Puder, vart kom de ifrån???

Ja ibland för man ju trevliga överraskningar här i livet!! :D
Stod på jobbet i förgår och helt plötsligt kommer chefen och springer ut med sin telefon i handen, då har han fått ewn bild av en vän där de åker säkert 30 cm finpuder någonstans på berget!
Han bara skriker på mig, vart fan har de hittat denna snön, de har ju inte snöat på flera dagar!!
Så igår hade vi ett mission att utföra, vi skulle hitta pudret!
Vi började dagen med att knata upp till toppen av skutan, för att kolla in baksidan..... kanske va de där pudret skulle gömma sig! ;)
You have to earn your turns!!
De blev en härlig, uppfriskande promenad upp dit, och väl där uppe va de ju synd att klaga.....
Ser tungt ut va??
vi åkte runt till baksidan och vände skidorna ner över kanten, uppe på toppen av baksidan va det ganska hårt men ändå fin åkning. Men när vi kom ner kanske 50-100 höjdmeter öppnade sig stora fält med 30 cm kallsnö å helt galet underbart fina åk........
ser nice ut va??
Fältet till höger blev dagens sista åk ;)
Så jävla härligt att få åka lite puder och slippa väja för träd hela tiden, gillar baksidan starkt!!
Idag skulle vi upp igen och åka flera åk på denna orörda plats, men tyvärr så är inte vädret med oss riktigt då det är helt tjockt uppe på toppen och man ser inte ett skit!! :(
Men kanske bra, då kan jag få lite annat gjort ist och det behövs ju verkligen........
ha en grym dag alla där ute ;)
//PS

Syndar lite ikväll!! :) men har tränat bra...

img_2919 (MMS)

Syndar lite ikväll!! :) men har tränat bra i veckan och till helgen är jag ledig både lördag och söndag, då blir de både skidåkning och innebandy! //PS


Home styling!!

I full fart med färgning av mitt hår.....
Stylist: Mollan skojanson ;)
Hon fick fria händer gällande rakningen oxå ;)
Och här har vi resultatet :P
Vad tycks? lämna gärna en kommentar i kommentatorsfältet längst ner i inlägget ;)
Nu är det matlagnings dags, fiskgratäng och potatismos står på matsedeln idag :)
//PS

JOBB JOBB JOBB!!

Hej!
Sitter just nu nere på Holiday Club här i Åre och njuter av sportlovs stressen som infinner sig här i lobyn. Det är så härligt att höra de små liven springa omkring i sina pjäxor och alla föräldrar skriker och gapar......
Jag skulle vara ledig från Intersport idag, men kanske måste jobba några timmar i eftermiddag ändå, lite surt men cash behöver ju alla!!
Men jag har varit på lite möte nu på morgonen angående lite eventjobb under WorlCup här i Åre som går av stapeln helgen v.8 då damerna kommer hit för att köra fartgrenarna.
Så nu tar jag lite tid här under dagen att planera ihop alla småjobb jag förhoppningsvis skall kunna vara med och göra här i vår. Ser ut att kunna bli en väldigt intressant vår för min del om allt klaffar som jag vill :D
Kommer avslöja mer när allt är klart sedan ;) ni får hålla er till tåls ett litet tag till!!!!
Vi tar sikte på framtiden tycker jag!! :D
HAHAHAHAHAHA!!!
//PS

Puder vi sa, PUDER de va!!

OJOJOJOJOJOJOJOJOJOJOJOJ
Vilken dag, vi började med att åka lite vinkelrännor ner mot susabäcken för att ganska snart ge oss bort mot tottoch där väntade en härlig förmiddag!!!
Vi åkte runt i säkert 2h och bara körde puderåkning i pisten, jag ljuger inte om jag säger att de låg någonstans mellan 30-40 cm i hela pisten!!
Och när det började bli lite uppåkt i pisten, då va de bara att kasta sig in i skogen ist och där fanns minst lika mycket till :):):)
Ja vart vi än åkte så fanns där puder som väntade på oss! :)
Men med massa snö kommer även massa farligheter, lavinskalan gick idag upp till en stark 3:a av 5 möjliga! Vilket betyder att mänskliga utlösta laviner är högst troliga!!!
Och vad ska man säga, hela berget vart fyllt med laviner som hade gått, iof efter de har sprängt loss dem men ändå. Vi såg även några stycken som hade självutlöst, bara att hålla tumarna för att ingen åkte in och löste någon själv för då kan det sluta verkligen illa.
Här är en liten som har självsläppt på rödkullekammen! som ni ser är det rätt mycket snö som flyttas!!
Här ser ni en till som har självsläppt! om ni kikar lite till vänster i bilden så ser ni en person som står längst uppe vid kanten (SLAO kille) som gör sitt jobb, men tänk då att han är 1,80 meter hög!
Då ser ni att brottkanten är ca 2 meter hög och sedan kanske 150-200 meter bred.... Det ger ganska mycket snö, inte något man vill fastna i!!!!!!
SCARY!!
Ride with your mind in the right place!!!
Nu ska jag sova, förhoppningarna ligger på ny skidåkning imorgon!! :D
//PS

Puderdag imorgon!

Det har varit en tid med väldigt mycket folk och snurr här hemma i lägenheten, det har varit en mycket rolig tid men samtidigt väldigt krävande.
Alltid kul att ha kompisar som är upp och hälsar på men det är svårt att leva sin vanliga vardag när man har besök här uppe!
Men nu är vi ensamma hemma igen och vi njuter helt klart av tystnaden och friheten som är återfunnen i hemmet!! Jag har jobbat ganska mycket och när jag inte jobbar så gör jag som vanligt åker skidor.
Under den senaste tiden så har det inte kommit så mycket snö och vi har inte varit ute på så väldans häfftiga dagar på berget.
Men idag är det snöstorm ute och det har nu kommit någonstans mellan 2-3 dec med nysnö, det bästa av allt är att imorgon väntas finväder och ingen vid.
Jag är ledig fram till 14, så jag hoppas jag skall få ge mig upp på toppen och åka lite långa åk med mycket puder imorgon.
Kan bli lite fina dropp som detta imorgon om vi hittar på några sköna!!
Måste ju bara få lägga upp en bild till, som jag sa så har det varit lite folk här på besök och i förgår så var de då dags för en storstädning.
Jag, som vanligt får ta toaletten då Malin är en för stor kärring för det......
Killar kan om vi måste ;)
Har idag på jobbet gjort lite nya inköp, man måste ju få spendera pengar när man har dem.... Eller hur?!?!?!
Nike tröjs till sommaren, nytt randigt linne, ny innebandyklubba och en ny skidåkningsryggsäck (som skall testat imorgon)....
//PS

Nu får det vara nog!!

Såhär ser det ut i byn just nu :(
Varför ska de komma regn eller bara vara plusgrader hela tiden för, kan de inte få förbli vitt när det kommer lite snö?!?!?
Vi blev glada för det första regnet som kom för det behövdes för att packa ihop en bra botten av snön, men nu vill vi inte ha något annat än ett nytt puderlager över den fina botten som blivit!
Skrev idag på facebook at jag behövde inspiration och motivation, det är ju inget som sprudlar precis när vädret är såhär.....
Usch vad negativ jag låter nu men det är inget roligt när man vaknar varje morgon och är sjukt sugen på att åka skidor och så ser man till sin besvikelse att det är plusgrader och storm ute!!
Men om man skall se något positivt med allt så har det ju faktiskt snöat på berget medans de regnat här nere, så lite puder finns det nog att hitta där uppe när de kan öppna liftarna dit!
Har ju inte skrivit på några dagar nu, men det har varit fullt upp när vännerna från Bali/Kumla var här och hälsa på oss.
Vi har haft en grym vecka med mycket skratt, vin, god mat, skidåkning och humor!!! Saknar dem redan och längtar tills vi ses nästa gång.
Nu när de har ämnat oss så har vi gjort plats för nya besök, nu bor nämligen allas våran Karin hos oss denna veckan samtidigt som Jossan och Ebba även är i byn.....
Girls on party, jag håller mig lite i bakgrunden och låter dem roa sig själva lite!
Igår blev en liten mysstund för mig och Molle iaf, då vi fick chans att äta lunch ihop ensama för första gången på väldigt länge!
Vofflor med grädde och frysta bär ;)
Jag har också hunnit med att vara hos frisören i veckan :)
Vad tycks??
nu skall jag sova lite och ladda för att förhoppningsvis få kasta mig ut i backen imon, håll tummarna för att det visas minusgrader på termometern när jag går upp imorgon!!!
Sov gott!
//PS

RSS 2.0