Ceviche

Ceviche

350g rå lax
2 dl skalade räkor
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 chilifrukt, medelstark
4 msk färsk koriander
Juice av ca 3 citroner
2 avokado finhackade
2 dl mango finhackad
salt och peppar

Finhacka lax, räkor, lök, vitlök, chili och koriander. Blanda i en glasskål.
Pressa över citronjuice så att fisken täcks helt. Täck med plast och ställ i kylen. Låt marinera i minst 6 timmar.

*Syran i citronen "tillagar" fisken, så när den är färdig är den helt vit och fast i konsistensen, som om den vore kokt.

Blanda ned mango och avokado och smaka av med salt och peppar innan servering.

Recept av Anna Skipper


Flygande Jacob

Flygande Jacob

2 kycklingfiléer
1 äpple
1 gul lök
1 msk olivolja
2 msk curry
2 bananer, skivade
1 paket sojagrädde
Salt och peppar efter smak

Riv äpplet och hacka löken. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar. Stek äpple och lök i oljan. Tillsätt kycklingen och stek tills den fått färg. Tillsätt curry och låt fräsa tills det börjar dofta. Häll på grädde och banan och låt puttra tills kycklingen är genomstekt, ca 10 min. Smaka av med salt och peppar. Servera med grönsallad!

Recept av Anna Skipper


Åre igen

Då har man varit tillbaka i Åre några dagar och det är så skönt att vara hemma igen. Det lugn man känner av att bara vara i denna byn är så härligt och att bara kolla ut genom fönstret gör att man blir nöjd med livet.
Men som vanlig när man kommer tillbaka efter att varit iväg en längre stund, så tar det ett tag att komma ikapp med verkligheten. Men det känns idag som om att jag har börjat landa igen :)

Dagen bestod av ett snabbt besök på banken för att kolla över alla mina tillgångar :). Efter det så mötte jag upp med Niklas "Baggen" och vi förvandlade dagen till en lång kaffe dag. Kaffe på holiday, kaffe på bubblan, lunch och kaffe på holiday. Efter allt detta kaffe så var det dags att ta sig igenom den väldigt populära jobbträffen i station Åre, där många lokala företag samlas för att kunna möta potentiella arbetskamrater till vintersäsongen som kommer snart.
Jag ser väldigt ljust på framtiden, men jag börjar bli lite rastlös nu :) tackar för att det är 1 sep imorgon och jag och min älskling skall då på allvar kliva in i förträningen till vintern. Skall bli så skönt att börja svettas igen nu efter bara lite spontan träning när man varit iväg och jobbat.

Nu sitter jag här hemma i soffan och har precis kollat in första halvlek i Barcelonas premiär mot sporting. 2-0 i halvlek och Zlatan har varit med i en del farligheter men inget mål än. Kör på ZLATAN.

Nu när jag är tillbaka i Åre så lovar jag att jag skall förbättra mitt skrivande här inne på bloggen, då de finns lite mer tid över till detta :)

//PS

Sista dagen på denna utflykt

Då sitter jag på kontoret i Stockholm och bara längtar hem till Åre. För faktum är att jag ikväll sätter mig på nattåget som kl 08.38 anländer till Åre station. Det skall bli så skönt att äntligen efter ca 3 veckor borta få komma hem till våran egen lägenhet och sova i våran egen säng :)
Men som alltid när man har varit borta så väntar väl säkert en stor hög med post på mig där hemma att hugga tag i. Men hu som haver så skall de bli riktigt skönt att komma hem igen.
Men det har varit väldigt roligt och väldigt givande dessa jobb veckor, det känns som man får ett bättre och bättre grepp om detta yrke ju mer man jobbar med det. Å jag ÄLSKAR mitt jobb :)
Hoppas det blir mer av det i höst bara!!!

så när jag lägger ihop min dator här om en liten stund så är det för sista gången i Stockholm på ett bra tag. Men innan jag åker så skall jag avnjuta en god middag hemma hos chefen :)


Här ser ni kontoret jag sitter och jobbar på just nu.

Nu gäller det att ladda batterierna för när jag kommer hem till Åre så skall jag skriva ihop mitt slutarbete till skolan. Det är ingen lätt uppgift, men det är väldigt givande tror jag. Men det är samtidigt ett väldigt stort arbete, så det är mycket att hålla reda på. Men jag skall nog lyckas med även detta ska ni se, men håll tummarna för mig.

När jag skriver imorgon (hoppas jag) så sitter jag i Åre :)

ta hand om er så länge

//PS

Red Bull art of motion

Det var trångt vid Kärnan i Helsingborg i lördags när ca 6000 personer hade tagit sig dit för att titta å den första freerunning tävlingen i Sverige. Red Bull bjöd in till en sprakande fest och alla de 17 deltagare som kommit hit från hela världen var inte sena att bjuda på konter som man sällan skådat.


Vann gjorde blått 17 årige Delyan "Dido" Dimirov, bara en poäng före tvåan Jason Paul och 5 poäng före trean Tim Shieff. Dessa tre tillsammans med de andra 14 deltagarna bjöd publiken på både volter, spinntricks, gymnastiska övningar och härlig show som Helsingborgsborna kommer att minnas ett bra tag fram över.


- Det känns helt otroligt. Att vinna det här är en dröm som blev sann och det absolut största som har hänt mig, sade en märkbart skakad Deylan Dimitrov efter att ha tagit emot prischecken på 15 000 SEK.


Tävlingen gick till så att alla de 17 startande fick 90 sek på sig att ta sig igenom hela banan och utföra så många tricks som de orkade. Till sin hjälp hade de massa olika boxar i olika former och höjder, men de fick även till viss del använda sig av Kärnans naturliga murar för att göra konster på. När deltagarna sedan var klara med sitt "run" blev de bedömda av 5 domare som hade studerat den tävlande från start till mål. Domarna bedömde sedan de tävlande efter vilket flow, creativity, execution, difficulty de hade haft i sitt "run".


Resultat från kval omgången:

1.

Delyan Dimitrov

96p

2.

Jason Paul

93p

3.

Timothy  Shieff

92p

4.

Victor Lopez

92p

5.

Bjarke Hellden

91p

6.

Khoa Huynh

91p

7.

Niel Hutson

91p

8.

Pavel Petkuns

90p

9.

Luci Romberg

88p

10.

Filip Ljungberg

87p

11.

David Elson

81p

12.

Shaun Wood

81p

13.

Gabriel Nunez

79p

14.

Lasse Hammer

78p

15.

Vincent Watson

77p

16.

Jack Lowry

77p

17.

Sascha Hauser

60p


Från kvalomgången gick sedan 8 stycken tävlande vidare till en final, där de fick en chans till att imponera på domarna. Även detta "run" pågick i 90 sek och domarna bedömde dem efter samma kriterier. När alla åtta fått sin chans att visa upp sig änu en gång var det dags för domarna att utse vilka tre som skulle få kliva upp på pallen i Red Bull art of motion.


Resultat final:

1.

Delyan Dimitrov

100

2.

Jason Paul

99

3.

Timothy  Shieff

95

4.

Bjarke Hellden

89

5.

Victor Lopez

88

6.

Pavel Petkuns

87

7.

Khoa Huynh

86

8.

Niel Hutson

77


Som ni kan se så lyckades alltså "Dido" hålla undan i finalen och hon var den ända som lyckades kliva över 100 poäng i hela tävlingen, med en max poäng som låg 120 så är 100 poäng väldigt imponerande.


Tyvärr så var Markus Gustafsson tvungen att lämna återbud till tävlingen på grund av sjukdom, så det Svenska hoppet kom att hänga på Filip Ljungberg i tävlingen. Filip slutade som ni kan utläsa av resultaten på 10 plats.

Filip sa så här efter tävlingen:

- Det här var en otrolig kväll och ett fantastiskt arrangemang rakt igenom. Vilken stämning! Jag är kanonnöjd med min insats även om jag fick en blackout vid första hoppet. Det blev inte det trick jag hade tänkt mig.

Filip och Markus har även varit med i den grupp som stod som arrangör för hela eventet, med tanke på hur mycket de måste haft att styra med innan tävlingen så borde Filip vara jätte nöjd med sin insatts och vad de gäller Markus så får han ta nya tag.


Här ser ni banan och våran ljussättning. Vill ni ser mer bilder och filmer från eventet får ni gå in på
www.redbullartofmotion.se

//PS


Bild spel

Ni får ursäkta att det är lite dåligt skrivande under denna veckan, vi har en heldel att stå i som ni säkert förstår! MEn jag skall iaf ge er lite bilder på arenan att njuta av. I skrivande stund sitter jag faktikst och blickar ut över en väligt fn arena som under natten och morgondagen skall färdigställas, så vi har ännu en lång natt framför oss :)
Vi är glada att det är RedBull som står bakom detta event, så man kan få lite dricka i kroppen.

Kolla in bilderna,s å lovar jag att längga upp en längre artikel efter eventet sedan.






Här har ni nu fått se lite bilder från fredagskvällens öppna träning. Det är bara en liten försmak av vad som komma skall imorgon. Vi kan väl bara säga att det ser väldigt lovande ut inför imorgon :)

//PS

Äntligen är vi igång

Efter sammanlagt 1,5 dagar hemma i Nässjö, som bestod av avslappning, lek och hälsa på alla vänner så är jag nu äntligen nere i Helsingborg. Det känns jäkligt skönt att vara på plats och få se allt, det är så mycket lättare att ta tag i saker och få saker gjort när man är på plats och man inte har 1000 andra saker att tänka på samtidigt. Jag måste säga att bygget flyter på bra och det kommer bjudas på en jäkla show.
Jag kommer ligga ca 1 dag efter i rapporteringen in här på bloggen emot vad som händer i verkligheten, men det är bara för att ni skall kunna få se lite snygga foton av hur det gå med arena bygget och lite andra saker.
Men under första dagen så fick vi väldigt mycket utan alla ställningar uppsatta och vi känner att vi ligger på banan enligt planeringen.






Här har ni lite små bilder från första dagen, som ni ser så är vi i full fart med att stätta ställningarna som våra atleter skall använda att hoppa ut ifrån och landa på. Men de kommer även bjuda på andra konster som ingen kan förstå hur de klarar av mer än de själva :)

Kika in imorgon för fler bilder på arena och ett förhoppningsvis ett längre inlägg där jag kan förklara tävlingskonceptet lite mer ingående också.
Och jag kan garantera att det händer grejor där ute just nu, så kika in imorgon igen.

//PS

Moussaka

Moussaka
1 aubergine, skivad
2 tsk salt
1 msk olivolja
2 st gula lökar
400g lammfärs
400g konserverade tomater, hela
Ekologisk buljong
2 vitlöksklyftor
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
Nymalen svartpeppar
2 dl smulad fetaost
2 dl sojagrädde


Sätt ugnen på 200°. Varva aubergineskivorna med saltet. Lägg över i en skål och placera en assiett och en tyngd över. Det gör man för att få ur vattnet. Låt stå ca 1 timme.

Lammfärssåsen: Hacka och fräs löken i smör. Smula ner lammfärsen och låt den bryna med. Späd med tomat och tillsätt buljongtärning, vitlök och kryddor. Låt såsen småkoka under lock, 30 min. Smaka av med salt.
Blanda fetaost, sojagrädde, salt och peppar.
Häll auberginerna i ett durkslag och låt rinna av. Torka av skivorna med hushållspapper. Bryn i olja på båda sidor. Låt rinna av på hushållspapper.
Varva aubergine, lammfärssås och ostsås i en smord form. Avsluta med aubergine och ostsås. Gratinera i ugnen 40-45 min, tills moussakan fått fin, gyllenbrun färg. Servera med en sallad.

Recept av Anna Skipper


Bröd med cashewsmör och hallonmarmelad

Bröd med cashewsmör och hallonmarmelad
Bröd:
5 dl blötlagt vete
1dl hackade dadlar
1 dl russin
2 msk sesamfrön
2msk solrosfrön
2 msk pumpafrön
1 nypa salt


Vetet bör ha legat i blöt minst 10 timmar. Kör alla ingredienserna till en jämn smet i mixern. Platta ut ett ca 1 cm tjockt lager på en plåt. Torka i ugnen på 50 grader Celsius i ca 5 timmar. Vänd och låt det torka tills det är lika fast som ett vanligt bröd.


Cashewsmör:

5 dl cashewnötter

Kör i mixern till en jämn smet. Tillsätt lite vatten. Klart. Smöret kan förvaras i kylskåpet ca 1 vecka


Hallonmarmelad:

1 banan
2 dl hallon


Kör i mixern till en jämn smet. Klart. Kan förvaras ett par dagar i kylskåp.

Recept av Anna Skipper


Näst sista dagen på Ung08

Då var ännu en dag avklarad i kungsträdgården i Stockholm då. Denna dagen bjöd på väldigt många olika väder inslag, dagen började med att man kunde gå till jobbet i shorts och t-shirt! Allting var alldeles underbart och ett leende infann sig på mina läppar, men efter vad dagen gick så bleve det lite värre kan man säga och allt slutade med att vi kunde ha snöbollskrig tack vare att det hade regnat så mycket.






Så efter vi hade överlevet detta "snöfall" så var det inte så mycket action. Dagen var ganska lugn och nu är jag tillbaka på kontoret för att jobba lite med Art of motion som alltså går av stapeln i Helsingborg den 22 Augusti.

//PS

Thailändsk kyckling med grönsaker

Thailändsk kyckling med grönsaker

1 kycklingfilé i strimlor
1 burk kokosmjölk
1 tsk koriander
1 tsk spiskummin
2 cm färsk riven ingefära
10 sockerärtor
5 minimajs, delade på mitten
1 liten zucchini, hackad i små bitar
4 smala salladslökar, dela upp i 3 cm långa stavar
1 röd paprika, delad i mindre bitar
2 msk färsk koriander
Färsk basilika

Fräs samtliga torra kryddor i olja. Tillsätt kycklingen och låt fräsa ett par minuter. Tillsätt alla grönsaker och låt fräsa ytterligare ett par minuter. Häll över kokosmjölken och låt koka i 5 minuter. Tillsätt färsk koriander och basilika.
Servera med grönsallad och färska groddar.

Recept från Anna Skipper


Havregrynsgröt med sojamjölk, äpplemos och kanel

Havregrynsgröt med sojamjölk, äpplemos och kanel

Havregryn - stabiliserar blodsockret, innehåller lösliga fibrer, stannar länge i magen och ger en bra mättnadskänsla

Recept från Anna Skipper


Energy smoothie

Energy smoothie

Perfekt mellanmål med bra energi.

2 tsk nymalda linfrön
2 tsk vetekli
1 dl sojayoghurt
1 dl sojamjölk
1dl jordgubbar
1 dl blåbär


Mixa alla ingredienser med i en mixer eller med mixerstav.
Häll i upp i glas och servera!

Recept från Anna Skipper


Några dagar in i eventet

Nu när det har gått några dagar in i eventet och när man börjar få lite perspektiv på det hela så är det mycket enklare att skriva ner lite för mig. Om man skall försöka grepp helheten som vi har i vår monter så handlar mycket om att försöka locka folk till montern åt comviq, så att de sedan kan sampla ut sina budskap som de har.
Hur lyckas vi då med detta: Ja här i Stockholm verkar det som om att alla de yngre människorna som springer runt på området har någon slags stämpel tävling. Så som den tjejen ser ut i det förra inlägget ser nästan alla ut som lämnar våran monter, de älskar att bli stämplade och gärna över hela kroppen (de skall vara heltäckta).
Men det är kul att se att våran telefonkiosk (karaoke) fungerar, när det är fint väder och vi kan ha den igång så är det nästan hela tiden folk inne och sjunger i den. Det är med väldigt blandat resultat och det läggs av ett och annat skratt från den där kuren.
Det var till och med så att redaktionen från tidningen metro var och provade på detta igår, och döm av min förvåning när man slår upp tidningen idag och ser en bild på våran telefonkiosk i metro, KUL!!!!
Man skall inte glöm att nämna våran beach som vi har som ett "hang out place" där vi har placerat ut lite relax stolar och lite parasoller, denna är väldigt välbesökt av folk som vill sitta ner och snacka och bara ta det lugnt en stund.

Det börjar så smått dra ihop sig mot Red Bull art of motion också, så mina dagar blir ganska långa nu då det gärna är möte först på morgonen, sedan jobba med Ung08 och sedan tillbaka till kontoret (hotellet) och jobba med art of motion innan man får gå och sova. Men det tycker jag bara är roligt, älskar när jag har mycket att göra.


Här har ni den omtalade beachen


Karaoke maskinen och som ni ser lockar den alla åldrar


Här har ni en liten överblicks bild på montern

Som ni kan se är det väldigt mycket folk i rörelse och så här ser det ut hela tiden :)

Men efter en väldigt lång och effektiv dag så är det nu dax för mig att säga god natt.

//PS

Öppningsdag

Dagen bestod mest av att göra klart montern och styra upp allt innan vi kunde öppna upp för alla besökare. Tyvärr så dränktes ju Stockholmstad och framförallt kungsträdgården av ett ösregn under dagen som följdes upp av ihållande regn, så tyvärr kunde vi inte hålla våra aktiviteter öppna.
Men imorgon kommer det bli solsken, och vi kommer ha galet kul :)

Tyvärr finns det inte så mycket att berätta om när det regnar som det gjorde idag, men kolla tillbaka imorgon för mer info och fler bilder.


Ett av våra stämplings offer :)


Vy bild över den stora scenen

//PS

Lammstek på en bädd av rostade rotfrukter

Lammstek
1-2 kg Lammstek - stor hel
6-8 vitlöksklyftor, skär på längden
2 kvistar rosmarin
Tunna strimlor citronskal
Olivolja
Grovt salt
Svartpeppar


Sätt ugnen på 175°C. Skär en skåra i steken och fyll med vitlök och rosmarin. Gnid in köttet med olivolja och citronskal, salt och peppar. Stick in en stektermometer och lägg steken på ett galler. Ställ i mitten av ugnen med en plåt under. Ta ut steken vid 55°C för rosa kött eller 65-70°C för genomstekt.


Rostade rotfruker

2 sötpotatisar (lägg lite tid på att skära potatisen i jämna fina klyftor)
1 palsternacka
1 persiljerot
3 morötter
1 msk torkad timjan
olivolja
havssalt
peppar från kvarn


Sätt ugnen på 175 grader. Skala och klyfta potatisen och lägg i en ugnsform.
Salta, peppra och ringla över olivolja. Strö över timjan. Rosta i ugnen tills potatisen är mjuk.

Recept från Anna Skipper


Linssoppa

1 dl linser
1 burk krossade tomater
1 cm riven ingefära
1 riven morot
1 tärning ekologisk grönsaksbuljong
1-2 dl vatten
Salt och peppar


Koka samtliga ingredienser i en kastrull tills linserna är genomkokta, ca 20 min. Smaka av med salt och peppar och servera!

Recept från Anna Skipper


Första dagen i Stockholm

Vaknade upp i storstaden idag, pigg och utvilad efter en lång och skönt natts sömn. Mange hämtade upp mig på kontoret direkt och vi tog en sväng till montern i kungsträdgården.
Jag har kanske inte berättat vad det är jag skall jobba med när jag är i Stockholm??!!
Chefen Magnus har hjälp Comviq att planera och ta fram material till deras presentations monter under Ung08 (som är en ungdoms festival). Så nu skall vi under idag och början av morgondagen bygga upp denna monter åt dem och sedan under veckan skall då jag finnas på plats och hålla koll och styra lite på stället :)

Så idag var det tajm för mig och chefen att åka till sponsorområdet som ligger mitt i kungsträdgården i centrala Stockholm, precis utanför NK. Väl på plats var det lite genomgång om vad som är tänkt att hända i montern och vad vi skall göra under dessa dagar. Sedan var det bara till att sätta igång att jobba.


Här är vi i full fart med att göra klart för beachen som kommer finnas i montern.

När vi var klara med den byggnationen vi skulle göra idag, drog vi till RedBull för ett snabbt planeringsmöte inför Art of motion. Sista punkten för dagen var att packa allt reklammaterial inför morgondagen (som ni der kan det ta tid i Stockholm).
 

Imorgon skall vi börja med att "pimpa" montern. Kika in imorgon för fler bilder på montern när den är klar. Sedan drar allt igång imorgon eftermiddag, detta ser jag verkligen fram emot.

Under kvällen har jag bara avnjutigt en god thai måltid på odenplan och fått lite arbete gjort. Så snart är det dax att krypa ner i sängen så man är utvilad imorgon när allt drar igång.

//PS

Vilken resa det kunde ha blivit :)

Nu sitter jag på tåget på väg ner mot Stockholm :)
Denna dag började dock lite trevande, då man fick kiva upp ganska tidigt för att göra det sista på packningen och försöka slänga ihop en matlåda innan jag skulle ner och jobba några timmar på Intersport. Väl där nere var det en ganska lugn dag på jobbet, inga större problem.
Men när jag väl skulle ge mig av ner mot Stockholm så började min problem att rulla in över mig :(
Först ringer älsklingen och berättar att en av hennes arbetskamrater skall sluta och åka ifrån Åre på lördag (några tårar fälls nog där ikväll när de skall ha tjejkväll med rödvin alla tjejer på jobbet), det är de väl värda. Elin vi kommer sakna dig och Stefan, se till och boka en vinterbiljett och kom och hälsa på :)
När jag sedan klev på tåget så hamnade jag i en vagn som inte hade någon AC, så efter ca 30 min så började svetten rinna ner för kroppen och min temprament blev bara sämre och sämre.
Så efter någon timme på tåget och en del arga samtal med personalen, så vipps så fanns det tydligen en ledig plats till mig i 1 klass, som av någon anledning inte fanns där för 1h sedan :) skumt. Men nu är jag glad iaf, 1 klass hela vägen ner till Stockholm ist för en ca 30 rader varm kupe där man inte kunde andas.

Så nu skall jag luta mig tillbaka här i mitt egna säte och försöka få lite arbete gjort innan jag anländer till Stockholm ikväll, sval och utvilad :)
Ser verkligen fram emot att få komma ner till Stockholm och få träffa chef Mange och få jobba i några dagar.

//PS

Lång Manges 30 års fest

Gårdagskvällen förgylldes som sagt med 30 års firande. Det var våran egen Lång Mange som fyllde år och som hade bjudit in till fest på fjällpuben (som ägs och drivs av kändiskocken Melker Andersson). Kvällen började med en öl och massa små snack runt borden. När väl maten serverades senare så blev alla glada och ivriga, och ingen var direkt rädd för att hugga in på maten.
Det serverades kyckling, röding, nötkött och sedan var det så många tillbehör att det är omöjligt att minnas vad alla var för något. Men att det smakade hur bra som helst var det ingen tvekan på.
När alla sedan var så mätta att de var på väg att spricka så slänger Mange fram en gigantisk chokladtårta och kaffe, detta kunde man ju anat men som vanligt så är det svårt att säga stopp när det står god mat på bordet :)
Vi rundade sedan av kvällen med några öl och lite fest på Beffalo mitt i centrala Åre.
Varje gång jag har varit där så tänker jag alltid "varför går man inte hit oftare?", det är ju ett ställe som är precis min smak, skön chill stämning på lokalen, massa öl i baren och de lirar bara massa sköna rocklåtar i högtalarna hela kvällen.


Här har vi ju honörsbordet :)


God mat och mycket skitsnack


Alla var glada och trevliga


Födelsedags barnet själv


Tessans röda fot (HAHAHAHA)


Denna vackra bild är tagen på Beffalo senare under kvällen. Men man kan väl säga att Abbe är med i spelet iaf :)


Dax för hemfärd :)

//PS

Tack för en grym kväll Mange

Träningspass tisdag 7/8

Efter att schemat har gjorts om lite denna veckan så kände jag att jag var tvungen att lyssna på kroppen idag och se hur den kände sig.
Jag har ganska bra med träningsvärk i från midjan och uppåt, då jag har kört igenom de flesta muskelgrupper. Så jag bestämde mig för att ta ett lite lagom långt löppass idag.

Det slutade med att jag sprang 8,5 km i lite högre tempo än sist. Det är skönt att man känner att kroppen svarar på träningen och att jag känner att jag orkar mer och mer för varje gång. Men det är ju precis som vanligt när man börjar om på ny kula :)

//PS


Segt idag

Hej alla glada läsare :)

Denna dag har det funnits 2 sidor av. Vaknade upp efter gårdagens huvudvärk och mådde väl ganska bra ändå, bara lite seg i kroppen. Det ända jag hoppades på igår var att jag inte skulle vakna upp idag och må sämre och det gjorde jag inte :)
Men sen bar det av ner till jobbet på Intersport där 7h jobb väntade. Jag älskar att jobba i butik, men då måste de vara lite kunder inne så tiden rullar på. Idag va det väldigt varmt här i Åre och klarblå himmel, så man får ju förstå att folk inte vill gå runt och shoppa då. Men vad F*N tänker folk när de går in i en sportbutik och skall köpa gummistövlar en sån här dag???
HAHAHA men vi var glada för de kunder vi hade idag.
Dagen va ganska seg och jag började få tillbaka min huvudvärk när vi började närma oss stängning för dagen, så min ända tanka var, inte idag igen :(
Men efter jobbet så tog jag ett snabbt depå stopp på ica för att fylla på det sista innan jag reser ut på söndag. Jag var fast besluten att jag skulle träna idag och efter att ag hade ätit en bit mat och låtit den sjunka ner så tog jag mig i kragen och gick till gymmet.

nu har jag lagat mat för morgondagen och skall bara börja packa lite, sen väntar en halvtimme på spikmattan och sedan sova ut....

ses imorgon

//PS

En lugn och effektiv dag

Dagen började jag med att gå upp kl 08.00 och bege mig till frizzan :)
Nu när man skall åka iväg och jobba lite så måste man ju vara stilig. Fast det fanns också en annan orsak till att jag var där faktiskt. Min frisör som jag går till ska göra något frisör prov , jag vet inte exakt men men hur som helst så ville hon kolla in mitt hår och vad hon skulle hitta på när det blir dax sen.
Sen är det ju 30 års kalas på lördag, så vi var tvungna att kolla efter en present till vår käre vän Mange, men som vanligt så är vi dåliga på att köpa presenter. Men ge oss lite tid att tänka så kommer det bli sjukt bra i slutända!!!

Efter en skön start på dagen nere på byn så var det tajm att ge sig uppför den tunga backen igen och hem till lägenheten. Jag har ju en 8h tågresa framför mig på söndag ner till stockholm, så just nu sitter jag och skriver ner massa anteckningar och idéer som jag skall föra in i mitt slutarbete till skolan under resan ner till stockholm. Alltid så skönt att ha lite att jobba med på tåget.

Som ni ser har jag det väldigt tungt på kontoret när jag sitter/ligger och filosoferar :)
Men jag har ändå varit jäkligt strukturerad idag och fått ner många tankar och idéer på pappret, så nu återstår bara att sätta in dem i datorn!!
Ser verkligen fram emot att få jobba lite nu dessa veckor som ligger framåt. Men jag börjar redan imorgon med lite jobb på Intersport här i Åre och skall jobba där hela helgen fram till jag åker på söndag.

Nu återstår bara lite städning i lägenheten för kvällen, sedan ska jag lägga mig på min spikmatta och bara njuta av den härliga kvällen här i Åre, när skön ligger spegelblank, solen håller på at gå ner bakom berget och det är kl.21.25 fortfarande 20 grader varmt ute!
Tyvärr blev det ingen träning idag p.g.a. jag har fått en grym huvudvärk idag, vet inte om det är åska på G in eller vad det beror på. Men jag sa åt mig själv att lyssna på huvudet och vila idag ist.

//PS

Träningspass onsdag 5/8 nr 2

Då var träningspass nr 2 avklarat idag :)
Det blev ett lätt bröstpass med 3 övningar alla 3*8. Det kändes rätt bra i kroppen trots att jag inte har tränat som jag skall på väldigt länge, skönt att veta att kroppen klarar av att man inte ligger i hårdträning hela tiden.
Efter att jag och Abbe hade tagit oss igenom de bröstövningar vi skulle göra så stod där framför mig,till min glädje skall sägas en ny installerad mördarbänk. Så vi var ju tvungna att testa den :)
Ge mig några gånger på den så kommer jag orka köra fler än 3*10 iaf, men en bra start tycker jag ändå.

Nu är det strax dax att kasta sig i sängen för lite välbehövlig vila efter denna träningsdag. Imon kör vi ett nytt pass, återkommer imon med mer info om det.

//PS

En lugn stund på byn

Efter ett hårt träningspass, eller hårt och hårt!!??
Det var jävligt svettigt iallafall :)

När vi kom hem från träningspasset vi hade idag på förmiddagen så var det jätte fint väder ute, så vi bestämde oss för att skynda på med dusch och piff och ge oss ner på byn för att äta å mysa lite i solen.
Det blev en lunch på Twins (kyckling sallad), sjukt gott. Efter att vi ätit klart så var ju ett parti yasty ett måste. Där blev det en solklar seger för Patrik Svärd med 274 mot 214 :)
Men sedan för att älsklingen skulle få en chans att utjämna så blev det ett parti backgammon


Där det blev storseger för Malin i första rundan, ja det blev 2 rundor för vi var ju tvungna att ha en segrare i denna hårda spelfajt :)
Så ett parti backgammon till skulle utse dagens vinnare, som skulle komma att bli JAG :)
Sjukt stolt över mig själv och mitt spelande idag!!!!

Sedan hade vi lite ärenden att utföra på byn, hämta nya linser stod på schemat. Och detta är inte det lättaste här i Åre då optikern inte har öppet så ofta på sommaren. Men idag lyckades vi pricka in rätt tid. Så nu kan jag se igen.

Vi rundade av våran sköna eftermiddag på byn med en latte på Dahlboms, ett av de bästa ställen jag vet!!!

Min, bara MIN!!! Å vad jag njöt! (det är chef Manges fel att jag dricker Latte)


Älskling har det skönt i soffan utanför Dahlboms...... Ser rätt skönt ut va??!!

Nu fick min älskling ta sig ner till Holiday Club för att börja jobba vid 17 och jag fick åka hem. Men hemma väntar ett härligt lass med tvätt som jag skall försöka ta hand om samtidigt som jag skall försöka hinna med ett träningspass till ikväll om jag orkar det (har man lovat så har man).

//PS

Träningspass onsdag 5/8

Idag ringde klockan ganska tidigt för att vara vi ca 09.00. Sedan åt vi en nyttig frukost och 20 min vila efter den för att ladda för träningspasset.
Själva träningspasset sedan blev ännu en genomkörare för kroppen, det är så skönt att vara igång!

5km löpning som sista km blev i jävligt högt tempo för att få upp lite flås i kroppen.
Jag ville se lite hur kroppen reagerade på att köra lite hårdare, med tanke på att det snart är dax att gå in på lite intervaller.
Efter 5km avklarad löpning blev det 3 st ryggövningar med fokus på övre delen.
Alla övningar 3*8

Sedan avslutade vi med lite stretching






Min älskling var även med på gymmet idag, så kul när man får pusha henne lite :)

//PS

Dax att skriva på skolarbetet

Då har jag fått lite rolig surfing gjord idag oxå, men framförallt har jag börjat redigera min blogg. Hoppas ni gillar det nya utseendet, men det kommer hända mer de närmaste dagarna :)

Nu skall jag försöka få lite mera gjort på mitt skolarbete, som alltså är mitt slutarbete i skolan.


Detta är min arbetsvy. När jag behöver fundera lite så bara vänder jag mig om, slänger upp mina fötter på fönsterbrädet och har då denna vackara vy som är ut över Åre sjön.

Nu skall jag vara riktigt efektiv i mitt skrivade i någon timma frmöver här, för att sedan kunna gå i säng ganska tidigt idag. Jag behöver ju vara utviladinför imorgon om jag skall orka med 2 träningspass. Först ett svettigt pass med älsklingen vid 10.00 där vi kommer fokusera kondition och kanske lite boxning. Sedan blir det ett överkropps pass med Abbe imon kväll när han slutar jobba vid 18.00
:)
Ser verkligen fram emot detta, skönt att vara igång igen!!!

//PS

Träningspass tisdag 4/8

Idag blev det ett lagom komigång pass på gymet. Jag har inte legat i någon speciell hårdträning under sommaren precis, utan har väl njutit av sommaren och allt den kan erbjuda ist (sol, grill, öl) m.m.

Men idag var det alltså dax att börja träna på allvar igen och dagens pass såg ut på följande sätt:
* 5 km löpning
* 4 st benövning i set om 3*8
Här gick vi igenom båda baksidalår, framsidalår och rumpa

Nu laddar vi för morgondagen då det kommer bli 2 pass för mig.

//PS

Nystart för spotguide.se

Gårdagen blev inte riktigt vad jag hade planerat....
Som ni kunde läsa på mitt träningsschema så skulle jag ju löpa  1h igår, men tktigt så blev inte fallet :(

Dagen började som den skulle, lång härlig frukost med min älskling, men när hon senare skulle ge sig iväg och jobba så skulle ju jag få massa arbete gjort och efter det ge mig ut och springa!
men ist blev jag sittande vid datorn, jag fick nämligen ett samtal från min vän Markus Walfridsson. detta är en kille som är sjukt rastlös och mste hela tiden ha fullt upp. Så förutom ett heltidsjobb på stadium i gbg så jobbar han med att driva en hemsida på sin fritid. Och jag har hjälpt honom till och från sedan vi jobbade ihop i Sälen för ca 3 år sedan. Nu ringde han mig igår och sa att vi skall göra en liten ny start av något slag för hemsidan, för att locka fler besökare och att lyckas behålla dem åoc få dem att komma tillbaka!
Så jag spänderade flera timmar med att utvärdera hemsidan och försöka komma på nya ideér till den. När jag väl kände att jag hade gjort det så var det dax att ta tag i art of motion. Så det blev någon timme med det arbetet också.
När jag sedan skule ge mig iväg ut och springa så ringde Markus igen och var lite nyfiken på vad jag hade kommit påför något på direkten när jag hade suttit och kollat in hemsidan. Så vi blev sittande i telefon i ca 2h och bara ventilerade våra idéer för varnade och utveckalde dem lite. Efter detta samtal så var jag ju då tvungen att printa ner alla tankar vi hade haft under samtalet så vi inte glömmer bort dem. Så klockan blev 23.00 innan jag ar klar med detta och älsklingen kom hem från jobbet (f*n vad tiden flyger förbi när man har roligt).
Så någon träning lev det inte då, men detta får man ta igen idag ist då!!

//PS

Nyinköpta skor :)

Igår var det dax att gå in på intersport här i Åre och köpa de skor jag hittade i förgår.
Sjukt snygga om ni frågar mig!!!


//PS

Tränings schema 32

Måndag: Löpning 1h + magträning
Tisdag: Gym 1,5h
Onsdag: Löpning 1h
Torsdag: Gym 1,5h
Fredag: Löpning 1h + magträning
Lördag: Gym 1,5h
Söndag: Vilodag och avresa till Stockholm

Mamma & pappa har åkt!!

Nu sitter man här igen då, mamma och pappa har lämnat oss idag för att resa tillbaka till Nässjö.
Sedan jag skrev sist så har vi hunnit med en långa och härlig vandring uppe i Vålådalen, vi var ute och gick i nästan 5h. Jävligt stark jobbat av oss.
Dagen efter det blev en lite utflykts dag, vi åkte till Handöl och storulvåns fjällstation. Men nu när mina föräldrar har åkt hem så får det vara nog med utflykter för ett tag.
Och för att runda av den härligt långa lördagen så begav jag mig tillsammans med min älskling och några vänner till Lisa och Christoffer för att gratulera Christoffer på hans födelsedag.
Lördagen blev väldigt lång då vi efter att ha varit på Dahlboms här i Åre hela kvällen fick den briljanta idén att vi givertvis skulle ha en efterfest, som inte slutade förräns vid kl 05.30!!!
Jag har inte gjort mer än att bara ligga i soffan idag och njuta av att vara ledig.

Men imon börjar det nya livet, då skall jag på allvar ta tag i min träning igen. Det skall bli så skönt att få ge sig ut och springa eller gå och stänga in sig på gymmet å bara lyfta skrot igen!!!
Har verkligen saknat träningen i sommar, men ibland måste man ge kroppen lite vila och bara få en chans att njuta av alt som livet kan ge på sommaren!! :)

Tror att det är dax att runda av denna härliga slödag nu och bara krypa ner i sängen.

//PS


RSS 2.0