Skutans topp

Igår lovades finväder och jag laddade för en vandring upp till toppen av skutan. När jag så vaknade på morgonen så var det klarblå himel och säkert 20 grader varmt ute, helt underbart.
Så jag packade väskan med lite lunch, vatten och energi och sedan började jag min tur upp mot toppen.

Jag bestämde mig för att gå framsidan upp, då den inte är lika lång som de andra vägarna som finns upp. Men bara för att den är kortare så blir den ju bra mycket brantare också, så det är ganska jobbigt närman börjar klättringen upp.
Men jag tycker det är jävligt skönt, för då blir det som ett riktigt bra pulsträningspass. Det är bara att bita ihop den första timmen, när man väl når hummeln så planar det ut ganska bra.

Jag lägger upp lite bilder så får ni se hur vandringen var och hur vackert det är på vårat fjäll här uppe i norr.


Som ni ser så är man lite svettig efter att kommit upp för trapporna vid hummeln.


Efter ca 1 timmes vandring så nådde jag det första stora snöfältet där man kunde krama snöbollar :)


Vyn från toppen, där jag även spänderade säkert 50 min med lunch och vila i solen :)På väg neråt igen då, här ser ni tusenmetersliften och den lilla gröna kulle i mitten av foto som niser är totthummeln som jag brukar gå runt ibland.


Ännu ett snöfält och som ni kan se så fick jag glida ner frör det och känna känslan av vårslask under fötterna igen var grymt kul!! :) Man blev lite sugen på att ta några svängar med skidorna nästan!


Vackert landskap!Västra ravin, helt magiskt att gå igenom. Bara så vackert!!


En sista bild från gårdagens vandrin, denna fina bild är taen längst ner i susabäcken nästan ända nere vid fjällgården.


Det var en helt underbar dag på fjället, bara jag och den vackra naturen :)
Det är faktiskt rätt skönt att vara själv ibland när man går på så fort som jag gjorde, då kan man gå i sin takt och bara vara i sina egna tankar en stund :)

Väl hemma igen så blev det en rätt lugn kväll där vi kollade lite fotboll och satta upp en hel tavelvägg här hemma. En tavelvägg som har varit på G sedan vi flyttade in för ca 1 år sedan, så skönt att äntligen få den gjord.


Snyggt va!!?!?!

idag har det varit rätt lugnt än så länge, en liten morgonpromenad och sedan små fix här hemma som räkningar och städning typ. Men ikväll blir det lite jobb på gymmet och även lite träning för min del innan man skall slå sig ner i soffan och kolla på Spanien vs Portugal i VM!!!

//PS

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0