Puder vi sa, PUDER de va!!

OJOJOJOJOJOJOJOJOJOJOJOJ
Vilken dag, vi började med att åka lite vinkelrännor ner mot susabäcken för att ganska snart ge oss bort mot tottoch där väntade en härlig förmiddag!!!
Vi åkte runt i säkert 2h och bara körde puderåkning i pisten, jag ljuger inte om jag säger att de låg någonstans mellan 30-40 cm i hela pisten!!
Och när det började bli lite uppåkt i pisten, då va de bara att kasta sig in i skogen ist och där fanns minst lika mycket till :):):)
Ja vart vi än åkte så fanns där puder som väntade på oss! :)
Men med massa snö kommer även massa farligheter, lavinskalan gick idag upp till en stark 3:a av 5 möjliga! Vilket betyder att mänskliga utlösta laviner är högst troliga!!!
Och vad ska man säga, hela berget vart fyllt med laviner som hade gått, iof efter de har sprängt loss dem men ändå. Vi såg även några stycken som hade självutlöst, bara att hålla tumarna för att ingen åkte in och löste någon själv för då kan det sluta verkligen illa.
Här är en liten som har självsläppt på rödkullekammen! som ni ser är det rätt mycket snö som flyttas!!
Här ser ni en till som har självsläppt! om ni kikar lite till vänster i bilden så ser ni en person som står längst uppe vid kanten (SLAO kille) som gör sitt jobb, men tänk då att han är 1,80 meter hög!
Då ser ni att brottkanten är ca 2 meter hög och sedan kanske 150-200 meter bred.... Det ger ganska mycket snö, inte något man vill fastna i!!!!!!
SCARY!!
Ride with your mind in the right place!!!
Nu ska jag sova, förhoppningarna ligger på ny skidåkning imorgon!! :D
//PS

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0