Surfcamp del 1

Tyvärr kunde jag inte göra någon rapportering nere från Bali under tiden som vi var där, vet inte varför men jag kunde inte logga in här på bloggen och göra några inlägg!
Men nu är vi hemma igen och jag tänkte då skriva lite i efterhand ist, så ni alla får ta del av det som har hänt där nere :)
Vi reste ner till Bali med stora förhoppningar och man måste ju säga att Bali levde upp till våra förhoppningar.
Vi började våran resa på Arlanda lite bleka och lite trötta efter nattens långa tågresa från Åre ner till Stockholm. Vi hade sedan en härlig flygresa framför oss.
Efter mellanlandning i Doha, Singapore och ca 27 timmars resande så landade vi på Bali lite lätt slitna, trötta och hungriga men jävligt glada.
Alltid lika härligt att kliva av ett flygplan och känna hur värmen slår emot en. Vi letade oss ut från flygplatsen och skulle boka en ny flygbiljett över till Lombok där surfcampet skulle vara.
Fanns inga flyg kvar denna dag då vi landade 19.00 lokal tid, så vi bokade ett hotell och fot dit för lite härlig sömn och en härlig dusch efter detta långa resdygn.
Dagen efter stod vi upp vid 06.30, för att bege oss till flygplatsen igen och då försöka få tag i ett tidigt flyg över till Lombok.
09.50 lyfte vi och efter 15 min landade vi på en helt underbar ö. 2,5 timmar i taxi och sedan klev vi ur nere på campet där vi skulle spendera 2 veckor.
Rätt härligt ställe att spändera 2 veckor på.
utsikten från balkongen på huset!!
Våran egna strand!!
Rakt ut i bukten som ni ser på fotot över här var vi och surfade varje dag. Här ute finns det nämligen 4 olika bryt där vågorna byggs upp på olika rev.
Under dessa två veckor så fick vi verkligen lära oss alt om surfing som vett och etikett, hur man läser vågor, paddling, pop up, hur vågor bryter, vad de bryter på, hur de växer sig stora nog att surfa på ja allt man kan tänkas behöva kunna för att i framtiden kunna surfa på egen hand.
Detta var grymt bra då man nu känner sig väldigt säker på allt som har med surfing att göra, nu är det bara att börja öva :)
Vi surfade i stort sett varje dag under dessa 2 veckor, var kanske 1 eller två dagar då det inte kom in några vågor men då gjorde vi annat ist.
Jag på en av de vågorna vi surfade, denna är nog ca 2,5-3 meter hög!
Molle på en annan stor våg ;)
som ni kan se så var det inga små vågor vi övade på, men det kändes jävligt bra så det är lika bra att ge sig in i de stora vågorna på en gång.
Vågorna var inte så jätte branta så det var ändå möjligt för oss att behärska dem, så bara att köra på och nöta.
Både jag och Molle fastnade för surfing så hårt att vi redan nu sitter och planerar nästa resa, detta är en grymt rolig sport och något man kan utöva när man är ute på alla roliga resor världen över.
Vi var ju som sagt på detta camp i 2 veckor och att från första dagen ha sådan träningsvärk i axlarna efter all paddling som krävs till att de sista dagarna surfa stora vågor som vi paddlade in i själva är grymma framsteg, vi kunde inte släppa detta och var senare under resan tvungna att återvända till campet (men kommer till det senare).
Under dessa veckor han vi ju med så mycket mer än att bara surfa ju, här följer ett bildspel:
middag på Ashtari, en veg restaurang uppe bland bergen (ni ser utsikten genom fönstret)
fotboll mot det lokala fotbollslaget, Malin ser lite svettig och skitig ut ;)
Djungelfest, här ser ni Molle tillsammans med några av våra goa vänner från Kumla
Besök i skolan i våran egna lilla fiske by (Gerupuk) Ungarna är så härliga :)
Bada och hoppa i vattenfall, första gången vi såg sötvatten på 1,5 vecka! vi blev som barn på nytt....
Avnjuta en av många solnedgångar
hoppa från klippor och snorkla lite!!
det var lite av det vi han med under de första 2 veckorna, som ni kan förstå så har vi haft en helt galet bra resa och bättre skulle det bli (eller bättre och bättre, men mer skulle det bli iaf).
Efter dessa två veckor i denna underbara byn och på detta härliga camp ihop med underbara människor så åkte vi upp till nordvästra Lombok där vi skulle bege oss ut till en av den väl kända Gili öarna. Vi valde att åkta ut till Trawangan som är det ön där det är lite fart iaf, lite uteliv och fler folk.
Vi spenderade 5 dagar där, som jag kommer skriva mer om i nästa inlägg :)
//PS

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0