Teryaki laxspett med wok



Ingredienser

2 port

250 g laxfilé, skinn och benfri
2 msk färdig teriyakisås
1 ½ tsk sesamfrö

 

Wok:
50 g glasnudlar av ris
1 strimlad paprika
½ tärnad zucchini
100 g broccoli i små buketter
2 tsk rapsolja

 

 

Så här gör du

Sätt ugnen på 200 grader. Dela laxfiléerna i två bitar vardera. Pensla med teriyakisås och strö sesamfrön på båda sidor. Placera laxen i en eldfast form och stek i ugnens mitt i ca 15 minuter. Tag ut och trä på spett.
Koka nudlarna. Hetta upp oljan och fräs grönsakerna blanka och smidiga i några minuter, de skall vara mjuka men ha tuggmotstånd. Vänd ner nudlarna.
Servera woken varm till laxspetten.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0