Tacoburgare med mangosalsa



Ingredienser

2 port

200 g nötfärs 10%
1 litet eller ½ ägg
ca 1½ msk taco bordskrydda
1 tsk olja
2 grova hamburgerbröd à 60 g, ev. glutenfria 
salladsblad
1 tomat

 

Mangosalsa:
50 g fryst mango i tärningar
skalet av 1 lime
¼ finhackad chili
½ dl minifraiche ev låglaktos
2 msk finhackad mynta

 

 

Så här gör du

Blanda färsen med ägg och tacokrydda. Forma till två hamburgare. Hetta upp oljan och stek hamburgarna ca 5 min på vardera sidan.
Fördela salladsbladen på hamburgerbröden och toppa med skivade tomater. Lägg på de stekta hamburgarna.
Blanda mango, limesaft, hackad chili, mynta och mini fraiche. Toppa burgaren med lite salsa och servera resterande vid sidan av.
Knyt gärna ett snöre om hamburgaren så håller den ihop  när du packar ner den.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0