Pow day!!

Så igår då som jag lovade att skriva om :)
Gårdagen kan varit en av topp tre av mina bästa skidagar i mitt liv, vart vi än åkte så fanns det hur mycket snö som helst! När vi kom upp med första liften så hade det dumpat minst 3 decimeter sedan de pistade måndags kväll.
Så gissa om vi blev som små barn??!
Vi gjorde valet att börja dagen i och runt om tottbackarna och till våran lycka så hade de inte pistat där uppe under natten så i vissa av de pisterna så låg det kanske 50 cm snö att bara plöja igenom.


Här kommer Mange å slänger sig ner, inte så brant men härligt med snö var det iaf!!


Som ni kan se så sprutade upp i ansiktet när man körde!! :)

Efter några åk i pisterna där uppe så knäppte vi av oss skidorna och började hajka lite för att hitta lite sköna åk med ny snö. Så vi knatade ut på getvalen som också ligger vid tottliften, där det finns en liten skön klippa att åka nerför.


Här ser ni Mange ta sikte på granarna långt borta, starx bakom där bar det utför.....

Efter ett skönt åk där och sedan några till i några små rännor och raviner med mycket snö i så bestämde vi oss för att bege oss mot toppen för att hitta ännumera snö. Väl uppe på toppen så blev vi inte så besvikna, det fanns massa nsö där också, ett härligt åk i tusenmetern ner mot hummeln med några härliga vidlippar att boosta på blev våran lycka. Vi svängde sedan ner runt mot VM8 för att till våran lycka hitta ett skönt fält med massa snö i. Då bestämmer jag och Mårten oss för att köra en klasiker, vi slår en "åtta" a´la sällskapsresan....


Visst e den snygg ;)


Bra bild på Mårten

Vi avslutade sedan dagen med att åka upp till toppen med förhoppningen om att kunna göra om samma åk som innan, men när vi kom upp dit igen så hade de börjat isa av kabin vajrarna så då fick man inte åka under där. Så det blev att skråa ut i Östra ravinen ist där vi hittade något skönt dropp på vägen innan vi nådde fram till ravinen där det finns massa små rännor med mycket snö i. Tyvärr så lyckades ju Mange hitta varje sten som stack upp på fjället och klotade rätt rejält några gånger, men han överlever nog de. Men hans bräda fick lite mer stryk än han tror jag, eller vad tror ni??


Men allt går att laga!! fixade den på jobbet idag, så han var ganska nöjd när han hämtad den.

Sedan rundade jag och Mange av dagen med att kolla på repmånad och bara ligga i soffan hela kvällen, riktigt skönt var det :)

//PS


Kommentarer
Postat av: mamsen

Vilken härlig dag

2010-02-10 @ 21:49:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0