Red Bull art of motion

Det var trångt vid Kärnan i Helsingborg i lördags när ca 6000 personer hade tagit sig dit för att titta å den första freerunning tävlingen i Sverige. Red Bull bjöd in till en sprakande fest och alla de 17 deltagare som kommit hit från hela världen var inte sena att bjuda på konter som man sällan skådat.


Vann gjorde blått 17 årige Delyan "Dido" Dimirov, bara en poäng före tvåan Jason Paul och 5 poäng före trean Tim Shieff. Dessa tre tillsammans med de andra 14 deltagarna bjöd publiken på både volter, spinntricks, gymnastiska övningar och härlig show som Helsingborgsborna kommer att minnas ett bra tag fram över.


- Det känns helt otroligt. Att vinna det här är en dröm som blev sann och det absolut största som har hänt mig, sade en märkbart skakad Deylan Dimitrov efter att ha tagit emot prischecken på 15 000 SEK.


Tävlingen gick till så att alla de 17 startande fick 90 sek på sig att ta sig igenom hela banan och utföra så många tricks som de orkade. Till sin hjälp hade de massa olika boxar i olika former och höjder, men de fick även till viss del använda sig av Kärnans naturliga murar för att göra konster på. När deltagarna sedan var klara med sitt "run" blev de bedömda av 5 domare som hade studerat den tävlande från start till mål. Domarna bedömde sedan de tävlande efter vilket flow, creativity, execution, difficulty de hade haft i sitt "run".


Resultat från kval omgången:

1.

Delyan Dimitrov

96p

2.

Jason Paul

93p

3.

Timothy  Shieff

92p

4.

Victor Lopez

92p

5.

Bjarke Hellden

91p

6.

Khoa Huynh

91p

7.

Niel Hutson

91p

8.

Pavel Petkuns

90p

9.

Luci Romberg

88p

10.

Filip Ljungberg

87p

11.

David Elson

81p

12.

Shaun Wood

81p

13.

Gabriel Nunez

79p

14.

Lasse Hammer

78p

15.

Vincent Watson

77p

16.

Jack Lowry

77p

17.

Sascha Hauser

60p


Från kvalomgången gick sedan 8 stycken tävlande vidare till en final, där de fick en chans till att imponera på domarna. Även detta "run" pågick i 90 sek och domarna bedömde dem efter samma kriterier. När alla åtta fått sin chans att visa upp sig änu en gång var det dags för domarna att utse vilka tre som skulle få kliva upp på pallen i Red Bull art of motion.


Resultat final:

1.

Delyan Dimitrov

100

2.

Jason Paul

99

3.

Timothy  Shieff

95

4.

Bjarke Hellden

89

5.

Victor Lopez

88

6.

Pavel Petkuns

87

7.

Khoa Huynh

86

8.

Niel Hutson

77


Som ni kan se så lyckades alltså "Dido" hålla undan i finalen och hon var den ända som lyckades kliva över 100 poäng i hela tävlingen, med en max poäng som låg 120 så är 100 poäng väldigt imponerande.


Tyvärr så var Markus Gustafsson tvungen att lämna återbud till tävlingen på grund av sjukdom, så det Svenska hoppet kom att hänga på Filip Ljungberg i tävlingen. Filip slutade som ni kan utläsa av resultaten på 10 plats.

Filip sa så här efter tävlingen:

- Det här var en otrolig kväll och ett fantastiskt arrangemang rakt igenom. Vilken stämning! Jag är kanonnöjd med min insats även om jag fick en blackout vid första hoppet. Det blev inte det trick jag hade tänkt mig.

Filip och Markus har även varit med i den grupp som stod som arrangör för hela eventet, med tanke på hur mycket de måste haft att styra med innan tävlingen så borde Filip vara jätte nöjd med sin insatts och vad de gäller Markus så får han ta nya tag.


Här ser ni banan och våran ljussättning. Vill ni ser mer bilder och filmer från eventet får ni gå in på
www.redbullartofmotion.se

//PS


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0