Moussaka

Moussaka
1 aubergine, skivad
2 tsk salt
1 msk olivolja
2 st gula lökar
400g lammfärs
400g konserverade tomater, hela
Ekologisk buljong
2 vitlöksklyftor
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
Nymalen svartpeppar
2 dl smulad fetaost
2 dl sojagrädde


Sätt ugnen på 200°. Varva aubergineskivorna med saltet. Lägg över i en skål och placera en assiett och en tyngd över. Det gör man för att få ur vattnet. Låt stå ca 1 timme.

Lammfärssåsen: Hacka och fräs löken i smör. Smula ner lammfärsen och låt den bryna med. Späd med tomat och tillsätt buljongtärning, vitlök och kryddor. Låt såsen småkoka under lock, 30 min. Smaka av med salt.
Blanda fetaost, sojagrädde, salt och peppar.
Häll auberginerna i ett durkslag och låt rinna av. Torka av skivorna med hushållspapper. Bryn i olja på båda sidor. Låt rinna av på hushållspapper.
Varva aubergine, lammfärssås och ostsås i en smord form. Avsluta med aubergine och ostsås. Gratinera i ugnen 40-45 min, tills moussakan fått fin, gyllenbrun färg. Servera med en sallad.

Recept av Anna Skipper


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0